הפגנות...

THE WIZARD 55

New member
הפגנות...

רציתי לבחון איתכם יחד את נושא ההפגנות.. האם ההפגנות בסופו של דבר מובילות להישגים? האם הפגנות אלימות בכל נושא זוכות להשגים יותר מהפגנות שקטות? למה יש הבדלים בגישה כשהמפגינים הם יהודים ולא ערבים.?למה הטיפול ביהודים הוא שונה מהטיפול בערבים? ולסיום אאמר לכם שההפגנה ביפו הדאיגה אותי מאוד..ראינו את התופעה גם בחיפה לפני כחודשיים קריאות של המפגינים...ברוח ודם נפדה את פלסטין.. האם כשרוצים להשיג השגים, מתריסים במלחמה? שיהיה לכולכם ערב נעים..

מוחמד5

New member
מדינה של הפגנות עקרות

אין הרבה מחאות שהצליחו . המחאות של הערבים בכלל לא . הטיפול בערבים שונה מהטיפול ביהודי. ...ברוח ודם נפדה את פלסטין - זה ביטוי של סולידריות ושיכות ולא ביטוי של עשה ואל תעשה.

respecta1

New member
איזה טיפול שונה בדיוק?

יש הערכות שונה, לא טיפול שונה. כי מה לעשות, יהודי לא יזרוק בקבוק תבערה על שוטר במהלך הפגנה, יהודי לא ירה על שוטר במהלך הפגנה ויהודי לא יתקוף שוטר במהלך הפגנה. לעומת זה בכל הפגנה ערבית לאומנית הדברים האלה קורים, הערכות שונה טיפול דומה.. אם בהפגנת יהודים יזרקו בקבוקי תבערה על המשטרה ויתקפו שוטרים המשטרה תטפל בהפגנה בדיוק כמו שטיפלה במהומות אוקטובר, ויש לה כל זכות לעשות את זה - אף אזרח במדינת חוק לא אמור להעיז על בכלל לחשוב להרים יד על שוטר.

THE WIZARD 55

New member
נכון, אף אזרח..היו הרבה מקרים של תקיפות

שוטרים, וחיילים... לדוגמא: מקרה אחרון בחברון, בה מתנחל הרביץ וקרע דרגות לחייל..מעניין איך היה מטופל הנושא אילולא היה יהודי ושוב אני נגד הפגנות אלימות, של יהודים וערבים.

respecta1

New member
דוגמא? זה באמת היה?

לא שמעתי על זה.. בכל מקרה לא דיברתי על מקרי אלימות בודדים וכל מיני בסגנון.. אני מתכוון בהפגנות ומחאות (שזה הנושא לא?)

THE WIZARD 55

New member
אלה לא מקרי אלימות בודדים

בחברון.. תקרא את הכתבה, ותאמר לי..האם המפקד היה נוהג כך גם אם היה מדובר בערבי?.. את האמת רספקטה..

respecta1

New member
מה זה לא מקרים בודדים?

קודם כל אפילו כאלה כמעט לא קורים, ב' בודדים הכוונה לבן אדם שמחליט פתאום לפגוע בשוטר. שבכלל לא התייחסתי לזה.. ובקשר לאם זה היה ערבי, בטח שיהיה התייחסות שונה.. נראה לך שיש סיכוי שהצעיר האפס הזה יוציא עכשיו סכין וידקור את החייל? סיכוי של אפס, יש שיקול דעת וויז..אם פלסטיני קופץ עכשיו על חייל יש סיכוי טוב שזו סכנת חיים ממשית, בניגוד לאם איזה אידיוט מטומטמם כמו זה.

לערביי א"י יש מסורת ארוכה של הפגנות אלימות

אין להם תרבות פוליטית של דיאלוג דמוקרטי כמקובל בחברה מערבית. די לראות את עולם המושגים: ברוח, בדם... את 'המרד הערבי' של 1936 הם פתחו בשביתה כללית מלווה ביציאה של אספסוף מוסת לרחובות ובפיגועי רצח נגד יהודים בעיקר בערים המעורבות ובדרכים. ככה זה היה גם ב-1947-8, באחד במאי 1958 בנצרת, ביום האדמה 1976, באום אל פחם ב-1998, באוקטובר 2000. הם לא מעוניינים בשוויון זכויות במדינת ישראל, אלא בחיסול המדינה. מהמטרה נגזרים האמצעים: השחורים בארה"ב למשל נאבקו לשוויון זכויות *בתוך* ארה"ב, לא על חורבותיה. לכן הם הוציאו מתוכם מנהיגים כמו מרטין לותר קינג. ערביי פלסטין רצו ורוצים ג'יהאד נגד היהוד, לכן הם הוציאו מתוכם מנהיגים כמו המופתי ויורשיו החג' אמינים של היום המסיתים לאלימות של האספסוף ותומכים באירגוני טרור כמו החיזבאללה, החמאס והחזית העממית. עזמי בשארה קרא בדמשק לא למאבק אזרחי שליו של ערביי ישראל, אלא ל'הרחבת המוקאוומה' של הפלסטינים והעולם הערבי נגד היישות הציונית.

מוחמד5

New member
בולשיט בשקל חלוד

די לנו במה שראינו בתקופת ההתנתקות והטיפול בפורעי החוק. הוכחה לשיוויון . מדינת משטרה, מדינה של אלימות משטרתית . מאז ריאועי אוקטובר יותר מ 35 ערבים פלשתינים אזרחי ישראל נהרגו בידי כוחות הביטחון. סיפורים תמכרו בשכונה אחרת.

respecta1

New member
אפילו בהתנתקות

שהלכו לפנות אנשים מבתיהם שגרים בהם עשרות שנים (ולא הפגנה מרצון ותכנון, יחי ההבדל הקטן) אפילו אז רמות האלימות לא התקרבו לאלימות הערבים, וכשאפילו טיפה התקרבו, הטיפול היה דומה - ראה מקרה עמונה.

מה שעשו להם בהתנתקות, שקול למחיקת כפר ערבי

כלומר - מחיקת כל זכר יהודי באזור מסויים. טיהור אתני של רצועת עזה. ובכל זאת, רוב התושבים לא התעמתו עם כוחות המשטרה ברמה שהציבור הערבי מתעמת איתה. רובם הבינו שלממשלה סמכות עליונה על קרקעות במדינה הזו.

shm490

New member
ההפגנות משפיעות ועוד איך

למשל אני פתאום הבנתי (לא שלא ידעתי , אך מדחיקים ) שאותם מפגינים בעצם אומרים לי אנחנו ממדינה אחרת ואנו נלחם בכם עד הסוף .אנו חיים אתכם וננצל בכל דרך אפשרית את הדמוקרטיה שלכם ,נגדכם , המפגינים אומרים שהם פלסטינים ורוצים לחיות במדינת פלסטין תחת דגל פלסטיני ולשיר את ההמנון הפלסטיני אך זכויות הם רוצים ממדינת ישראל . טועה חבר הכנסת איתם שרצה למנוע את ההפגנות הללו , להפך , צריך לתת להפגנות לצאת ולהערך כדי שהיהודים (כמוני ) יתחילו להבין איזה סכנה רובצת לפתחם .אם קודם היתי נוסע וקונה ביפו די בקביעות כף רגלי לא תדרוך שם יותר וחומוס טוב יש גם בת"א ,ואם חשבתי שצודקים הערבים שרוצים גם הם לגור ביפו יחד אתנו בת"א יפו אני כבר אצביע בשביל חולדאי רק אם יבטיח שהוא ימשיך את פרויקט מדרון יפו ויצור מצב שיהודים יוכלו לקנות כמה קרקע שרק ירצו .

THE WIZARD 55

New member
אני רואה פגם גדול

בהפגנות שיש בהם איומים למלחמה.. אני חושבת שהקריאות הם מעין איום.. לא ככה משיגים דברים, אלא רק יוצרים נתק גדול יותר, אדישות למצוקה ושנאה.

shm490

New member
וויז , ההפגנות הללו ישיגו את ההפך

גם אותם אלו שחשבו שהערבים הישראלים הם בני שייח לאותה מדינה ויכול להיות לנו עתיד משותף כאנשים שווים במדינה דמוקרטית מתחילים להבין שזה לא הולך . אם הציבור הערבי הישראלי עדיין מניף דגלי אש"ף וקורא " באש ודם נפדה אותך פלסטין ( או יפו ) "אזי ההפגנות ישיגו את מה שהן לא רצו , עוד התבדלות עוד חשדנות ועוד חוקים נגד המיעוט הערבי ,וכל זה חבל , כי הכל היה יכול להיות אחרת ולמרות שיש אפליה של הציבור הערבי עדיין אפשר גם לראות את חצי הכוס המלאה , בכל זאת זה לא הציבור הכפרי שהיה כאן לפני 60 שנה (רוב הציבור העירוני המשכיל ברח ב48 ) הוא הולך ומתפתח ולומד והולך לאוני' ואפילו יש שיפור בתעסוקה , במקום ללחום את המלחמות האמיתיות , נגד אפליה , בעד התערות במדינה , בעד שיוויון תעסוקתי , הם הולכים ומראים שכל מעיניהם החוצה אל הציבור הפלסטיני וקושרים את עתידם עמו ולא עם מדינת ישראל .

THE WIZARD 55

New member
האבטלה הנרחבת קיימת מזמן

אקדמאים ערבים שמוצאים את עצמם ללא עבודה לעיתים בגלל היותם ערבים. אין ספק שכעת המצב רק יחמיר

חלק מהטוקבקים לא שווים יריקה של תולעת

מלאי שנאה בורות ונבערות, תגובות שמזכירות תקופות אפלות בהיסטוריה, ובכל מקרה אותם מעסיקים יהודים וטוקבקים שמסרבים להעסיק ערבים חיים באשלייה גדולה, יום אחד הכל יתפוצץ להם בפרצוף.

shm490

New member
זה כבר התפוצץ לנו בפרצןף

אם ביפו מניפים דגלי אש"ף ושרים את בילאדי זה פצצה מספיק חזקה ,יכול להיות שהיא הקדמה למשהוא יותר קשה ועלינו להתכונן לכך , גם אתם , כי פצצה במקום אחד יכולה ליפול גם במקום אחר .

תשאל את עצמך למה

בני אדם שחיים בח'רא 60 שנה אם לא יותר וכל הזמן דוחקים אותם לפינה במקום לעזור להם לצאת מהמצב שהם שרויים בו, מה יהיה בסוף, פיצוץ גדול, ימותו הרבה אנשים ובמיוחד עניים, היית פעם בעג'מי ביפו?, היית בכפרים הלא מוכרים בנגב? ברמלה ובלוד ראית איך הם חיים?, אף בן אדם לא רוצה לחיות כך, יש מדינה שמעוניינת שהם ימשיכו לחיות כך לצערי.

shm490

New member
אם היתי בעג'מי ? בלוד? ברמלה ?

מה אני חי על הירח ? אני מכיר יפה מאוד את המקומות הללו .את עג'מי אני מכיר לכל אורכה ורוחבה וכל מאבק לשיפור מצבם ואיכות חיהם היה מבורך , אך ברגע שבחרו עוד באינדיפאדה הראשונה לפנות למאבק לאומני תחת דגל אש"ף וממשיכים עכשיו , שיחפשו תשובות תחת הדגל שהם הניפו . עדיף שנבין עכשיו שהמאבק הוא לא על תנאים אזרחיים ולא על זכויות אלה מאבק לאומני בין שתי לאומים כשהערבים שכניניו מצדדים בלאום הערבי הפלסטיני על חשבון היהודים הישראלים .

למעלה