הפגנת המונים בתל אביב תשנה הרבה מאוד

הפגנת המונים בתל אביב תשנה הרבה מאוד

ראינו את זה גם בעבר. אם לאנשים ממש נמאס מהמצב הזה תהיה הפגנה ענקית וזה ישנה. הייתי בכמה הפגנות בעבר ששינו והרבה. הילד הזה כבר שנתיים מוחזק בשבי והגיע הזמן שיחזור הביתה, די עם המשחקים הפוליטיים ולהיות צודקים כל הזמן צריך להחזיר אותו הביתה ומייד. לא צריך להעמיס על גבו את כל הבעיות של עם ישראל, היו לנו בעיות לפני חטיפתו ויהיו לנו גם אחרי אבל הוא צריך לחזור הביתה ומהר. די עם הדיבורים עם ישראל צריך לצאת ולדרוש את החזרתו הביתה ומייד. עם כל הבעיות שיהיו אחר כך נתמודד. ושבו בנים לגבולם. בועז.

כולנו נשמח להצטרף להפגנה

יש רק נושא אחד שבגללו העם מפוצל ולא נעמד כגוף אחד מאחורי הדרישה לעשות הכל כדי להחזיר את גלעד הביתה. הנושא הזה הוא הדרישה להכנע לתביעת החמאס לשחרור מחבלים. ולא סתם "שחרור מחבלים" אלא שחרור מאסיבי של אנשי טרור איכותיים, משדרת הפיקוד של החמאס ששברנו במאמץ רב ובנפגעים רבים מקרב לוחמי צה"ל. מאות מחבלים אלו שיחזרו לפעול נגדנו יש להם את העוצמה לרצוח ישראלים רבים נוספים שגלעד עמד על משמרתו לשמור על חייהם. במקום לדרוש כניעה מסוכנת לתנאי החמאס עימדו יחד איתנו! דירשו את הקפאת הרגיעה! דירשו את הקפאת הסחורות! דירשו את הקפאת עודפי התוצרת החקלאית שהשר שלום שמחון נלחם להכניס לעזה ממניעי כלכליים של הקיבוצים ואחרים! דירשו את הקפאת ביקורי האסירים הפלשתינאים שמחייב הערכות רבתי (ויקרה מאוד) של מערך הכליאה! דירשו את הקפאת אספקת הדלק ממנו מרווחים סוחרי הדלק שלנו! דירשו מהמשלה לעמוד איתן נגד מי שינסה לשבור את המצור עד שגלעד שליט ישוחרר!!! אל תטעו, איננו אדישים לגורל השבויים. אנחנו אוהבים אותם בכל ליבנו. אנו חולקים עליכם רק בנקודה אחת והיא שחרור מאסיבי של רוצחים שירצחו את ילדנו. אלמלא נקודה זו כל העם עם גלעד שליט ושאר החטופים! אם רק תפסיקו לתבוע את שחרור הרוצחים תראו שכולם איתכם, שהמאבק הזה הוא המאבק של כולנו ולמעשה מעולם זה לא היה אחרת.

מי זה אנחנו?

בשם מי אתה מדבר? עד כה חשבתי שאתה מייצג את עמדותיך האישיות שאני חולק עליהן. אבל אני מבין שאתה מתיימר לייצג עוד אנשים. אולי תואיל בטובך לציין מי הם? מי זה "אנחנו"? נ.ב. לפחות הפסקת להשתמש לשוא בשמות החללים, נפגעי הטרור.

טעיתי

לא גללתי את הודעתך עד הסוף, ורק עכשיו הבחנתי שאתה ממשיך לעשות שימוש ציני ונבזה בשמות החללים נפגעי הטרור.

"אנחנו" זה כל מי שלא מסכים עם הדרך שלכם

מוזר לי שאתה בתור אדם שאמור לדאוג לחטופים בז לדברים כתבתי בדם ליבי ומחפש כל הזמן פגמים במה שכתבתי. אני מתחיל לתהות האם אתה דואג באמת לחטופים או שיש לך מטרות אחרות שאתה מקדם כאן. לשאלתך, אין לי ארגון מאחורי אבל אני משוטט ברשת וגם משוחח עם אנשים. אני חש שאני מייצג כאן את קולם של אלו שהיו רוצים להצטרף למאבק למען החטופים אך אתם דוחים אותם בעצמכם ואחר כך גם מתרעמים על כך שלא כולם איתכם. הייתי רוצה מאוד שתענה לי על מהות הדברים שלי ולא תתקוף אותי, אבל כנראה שעלי להתאכזב או לפעול בדרך אחרת מולך. לידיעתך אני מאמין במה שאני אומר ועושה ואיני עושה שימוש ציני בשמות הנפגעים. ודאי שאיני עושה זאת יותר מאשר אתה רוכב רכיבה צינית על נושא בחטופים כדי לקדם את מטרותיך השמאלניות. שהרי בוא ולא ניתמם: ארגוני שמאל רבים תפסו טרמפ על על הנושא כדי לקדם את האג'נדה הפוליטית שלהם ולשחרר מחבלים בכל מחיר. כתיבתך התוקפנית והבלתי עניינית יחד עם ההתעקשות לשחרור מחבלים בכל מחיר מעידה בעיני שכנראה אתה נמנה על אחד מהם. אז לידיעתך ולידיעת החברים האחרים כאן: אתה ושכמותך מפלגים את העם בנושא הטיפול החטופים ומכשילים במו ידיהם את שחרורם. זכותך לקדם את ענייניך הפוליטיים אבל אתה יודע מה? זה לא חייב להיות על חשבון נושא כאוב זה.

אגב "קידום מטרות שמאלניות"

בסרט הדוקומנטארי שהוקרן אתמול שוב בערוץ 2 בטלביזיה, ומוקרן באינטרנט באתר של 'רשת' - www.reshet.tv - מדווח שכל 3 אותות החיים (2 מכתבים וקלטת) שהגיעו מגלעד שליט בשנתיים שהוא בשבי, הגיעו ביזמה וכתוצאה של פעילות וקשרים של מי שראובן ירושלמי מייחס להם "קידום מטרות שמאלניות". חנא סניורא, הפלשתינאי הפעיל בתקשורת ולא רק בה, לקידום ד-שיח, הבנות, והתייחסות מתונה בסכסוך הפלשתינאי-יהודי (ביחד עם קרוב משפחה של משפחת שליט שאינני יודע את דעותיו הפוליטיות) הביא את המכתב הראשון מתוך רצועת-עזה. יוסי ביילין נסע עם נועם שליט לנורבגיה, ניצל את קשריו שם מתקופת הרקימה של 'הסכם אוסלו', והביא את קלטת- ה'אודיאו' עם תחנוניו המוקלטים של גלעד שהממשלה לא תשכח אותו ותעשה כל שניתן כדי לשחררו. ג'ימי קרטר (המתווך להסכם השלום עם מצרים, בתקופתו של מנחם בגין כראש-ממשלה), שהוחרם ע"י אנשי-הממשל הישראלים בהוראת אולמרט, בטענה שהוא עויין את ישראל, הצליח להניע בביקורו בדמשק את חאלד משעל להעביר מכתב נוסף בכתב-ידו של גלעד שליט להוריו, שבהדרגה נחשפים חלקים מתחנוניו (שעד כה הושתקו בהוראת "הגורמים המוסמכים" לבני-המשפחה "להוריד פרופיל") להשתחרר מהבור בו הוא נמצא. כל 3 ההצלחות החלקיות האלו לא היו פרי מעשה ממשלתי, אלא פרי יזמות ומעשים של מי שללא ניחוש פרוע אני משער שראובן ירושלמי ידביק להם את ה"כתם": מקדמי מטרות שמאלניות. אם הבאת אות-חיים משבוי שלנו בחשכת בור-שבי טחוב זאת "מטרה שמאלנית" אני מאמץ אותה גם ל'סל המטרות' שלי !

תחשוב: למה נסראללה התקפל והחמאס לא?

נסראללה התעקש בהתחלה על קונטאר, אסירים לבנונים ומאות אסירים פלשתינאים. עכשיו הוא מוכן לקבל את קונטאר 6 לבנונים וכמה פלשתינאים שגמרו את ריצוי ענשם. החמאס מצד שני משחק קשוח ולא מתפשר כמעט על כלום. נו, מה אתה מסיק מזה, אם בכלל אתה רוצה להסיק מזה משהו? אתם אוהבים שמאל? שמאל תקבלו. אבל השמאל לא יודע לנהל משא ומתן, הוא רץ לתת הכל ובכך מעלה את המחיר, לכן למרבה הצער השמאל מכשיל את המשא ומתן מול החמאס. לשמאל אין חברים אצל נסראללה, לכן מול נסראללה שיחקנו קשוח והמחיר ירד פלאים. בנושא גלעד שליט יכלנו גם לשחק קשוח ולהוריד למחיר סביר. אבל השמאל לא רוצה להוריד מחיר. הוא חייב אתנן לחבריו מהצד השני. ובכלל יש לו מטרות פוליטיות לקדם, מטרות שלא בהכרח עולות בקנה אחד עם האינטרס של גלעד. אז אותות חיים זה יופי. אבל אנחנו רוצים לא אותות אלא את גלעד בבית. את זה השמאל לא יכול להביא, ואולי אפילו לא רוצה להביא אלא זה לא יהיה בדרכו.

אני מבין שכל מי שלא מסכים איתך הוא שמאלני

בניגוד לך, או למה שאתה מתיימר, אני מייצג את עצמי ואת דעותי האישיות בלבד. אז אנא אל תייחס לי דברים שלא כתבתי ואל תייחס לי השתייכות לארגונים כאלה או אחרים, או כוונות ניסתרות. למה אתה לא כותב את השם המפורש "אלמגור" שהוא הארגון אליו אתה משתייך ואת מטרותיו אתה מנסה לקדם? צר לי, אבל אין לי עניין בשיג ושיח איתך ועם שכמותך.

אל תמשיך בקו השקרי הזה

אלא אם כן אתה רוצה שנסתום את הפורום הזה בתגובות סרק ותגובות שמנגד. איני מייצג את שום ארגון אלא חשוב לי שלא נשכח את הצד הנוסף של הבעייה הכאובה הזו. אם אינך מסוגל מסיבה זו או אחרת לנהל דיון ענייני אף אחד לא מכריח אותך.

לבועז

אבוא להפגנה, אם תהיה כזו, כפי שהייתי אתמול וימים רבים עוד קודם לכן בירושלים. אבל, אנא ממך גלעד,אודי ואלדד אינם ילדים. הם לוחמים שנפלו בשבי, וככאלה חובתה העליונה של המדינה לעשות כל שניתן להחזירם.

ביום א' 29.6.08 ב-08:00 בפתח משרד-ראש הממשלה

אולמרט הבטיח אישית לקרנית גולדווסר בפגישתם בביתו שלשום, שביום א' בישיבת הממשלה השבועית הקרובה תועלה לדיון עם כל הנתונים, ולהצבעה, ההחלטה להסכים לעיסקת-החילופים עם חיזבאללה. אתמול בערב גם נמסר (מפי כתב צבאי של הערוץ הראשון בטלביזיה) שכבר לפני כשבועיים אולמרט הבטיח (אם כי לא הבטיח גם לקיים את הבטחתו) לבני-משפחות השבויים בפגישתם אתו, שהוא "יעביר בהסכמה או בכוח" את ענין העיסקה להחזרת השבויים. פורסמה גם הערכה שלמעט שרים בודדים שאולי ימנעו או אחד-שנים שיתנגדו, רוב שרי-הממשלה יצביעו בעד. לכן, כדי לא להניח - לא לאולמרט ולא לשרי-הממשלה - לחמוק מ"להביט לכולנו בעיניים" ובעיקר לבני-המשפחות, ולחמוק מאישור ההבנות (לעת עתה כנראה רק עם חיזבאללה) להחזרת אודי ואלדד הביתה (תירוצים להתחמקות כזאת הם ידעו לשלוף מה'בוידעם' ומתחת לאדמה) - תתייצב ביום א' הקרוב ב-08:00 בבוקר בכניסת המכוניות למשרד ראש-הממשלה הפגנת אמהות ובני-משפחה של חיילים ביזמת חבריהם לפלוגה של אודי ואלדד, כדי "להשגיח" על השרים הנכסים לישיבה, וכדי להזכיר להם את מחוייבותם כ"מפקד העליון של צה"ל" (כך הממשלה לפי לשון החוק) כלפי החיילים ובני-משפחותיהם. במקביל ואולי למחרת (ביום ב') מתארגנת הפגנת 'שמיניסטים' המועמדים לגיוס קרוב לצה"ל בשער-הכניסה למחנה מטכ"ל בקריה בתל-אביב, בשאלה למפקדי-הצבא: "האם גם אנחנו נופקר על-ידכם כחיילים אם חלילה ניפול בשבי ?" אני משער שפרטים מעודכנים על 2 ההפגנות יתפרסמו באתר 'הבנים' www.habanim.org ואולי גם באתר 'מטה החברים' www.habaita.com . בבקשה הפיצו להבאת מקסימום משתתפים. (זה עתה בלילה קיבלתי בטלפון ידיעה מיודע-דבר שהמחאות והלחץ הצבורי ושל בני-המשפחות בהחלט משפיעים את השפעתם, גם אם "בחלונות הגבוהים" ימהרו להכחיש זאת פומבית). אז להמשיך ללחוץ עד שתהיה תוצאה !

מסע מכוניות ביום ו' הקרוב 27.06 למחסום ארז.

יציאה ממושב קדרון ב-08:30. נפגשים במחסום ארז ב-10:30 . בשבוע האחרון התארגנה קבוצת אמהות ממושבים וקיבוצים באיזור רחובות כפעילות ראשונה האמהות מוציאות מסע מכוניות ביום ו' הקרוב 27.06 למחסום ארז. (בשלב זה ידוע שמצטרפים גם מאזור להבים, בן שמן ורעות) יציאה 0830 מבית העם במושב קידרון מסמנות את כלי הרכב בסרטים צהובים היוזמות מתכוונות להוציא משמרות לצמתים מרכזיים מבשבוע הבא ואילך. הקריאה של כולן – תנו לשמש לזרוח גם על גלעד שליט ! הרוח החיה – ישראלה ממושב קידרון 052-2563630 * * * * * * * אני גם מעתיק כאן קטע מהודעה קודמת שקראתי קודם ב'פורום', שמשום מה היא נעלמת בתוך רשימת התגובות ותגובות-הנגד הרבות: * ביום א' הקרוב 29.6 ב-08:00 בבוקר בכניסת המכוניות למשרד ראש-הממשלה תתיצב הפגנת אמהות ובני-משפחה של חיילים ביזמת חבריהם לפלוגה של אודי ואלדד, כדי "להשגיח" על השרים הנכסים לישיבה, וכדי להזכיר להם את מחוייבותם כ"מפקד העליון של צה"ל" (כך הממשלה לפי לשון החוק) כלפי החיילים ובני-משפחותיהם. במקביל - הפגנת 'שמיניסטים' המועמדים לגיוס קרוב לצה"ל בשער-הכניסה למחנה מטכ"ל בקריה בתל-אביב (היא אולי תדחה ליום ב' 30.6). השמיניסטים לפני גיוסם לצבא ישאלו: את מפקדי-הצבא: "האם גם אנחנו כחיילים נופקר על-ידכם אם חלילה ניפול בשבי ?" אני משער שפרטים מעודכנים על 2 ההפגנות יתפרסמו באתר 'הבנים' www.habanim.org ואולי גם באתר 'מטה החברים' www.habaita.com . בבקשה הקפיצו הודעה זאת לראש רשימת-ההודעות ב'פורום', והפיצו להבאת מקסימום משתתפים. (זה עתה בלילה קיבלתי בטלפון ידיעה מיודע-דבר שהמחאות והלחץ הצבורי ושל בני-המשפחות בהחלט משפיעים את השפעתם, גם אם "בחלונות הגבוהים" ימהרו להכחיש זאת פומבית). אז להמשיך ללחוץ עד שתהיה תוצאה ! אלה הם רגעי-האמת !

למעלה