הפגנת הספרים ואוהל התיכוניסטים יוצא לדרך!!!

Hila Bezaleli

New member
הפגנת הספרים ואוהל התיכוניסטים יוצא לדרך!!!

מטה מאבק הנוער מכריז: הפגנת הספרים ומאהל התיכוניסטים הראשון יוצאים לדרך! ביום ראשון ה25.11 תצא צעדת מחאה ענקית של הנוער מקניון רמת אביב לכיוון ביתה של שרת החינוך הגב' יולי תמיר-רחוב יהודה הנשיא מס' 37. בהפגנה זו נביא את ספרי הלימוד שלנו לפתח ביתה של שרת החינוך שם נניח אותם בטענה כי אין לנו כל צורך בהם שכן אנחנו לא לומדים ואנחנו כבר למעלה מחודש בבית. צעדת המחאה הזו היא אקט מחאתי כנגד העובדה ששרת החינוך אינה מצליחה לפתור את המשבר למעלה מחודש וחצי. אנחנו קוראים לשרת החינוך יולי תמיר, לפתור את המשבר או להתפטר! ההפגנה תצא מקניון רמת אביב ביום א' ה25.11 בשעה 12:00!! בסוף ההפגנה יפתח אוהל מחאה מחוץ לביתה של שרת החינוך , אתם מוזמנים לבוא עם שקי שינה ולבלות איתנו את הלילה. חשוב מאוד להביא ספרי לימוד!! (שכמובן ויוחזרו אליכם בסוף.) זכרו: כוחנו באחדותנו!! לפרטים נוספים: http://hafgana.txt.co.il/ וכן: [email protected] , בר סיטון 0542252872 [email protected], יותם פרוסט 0526269699

qrst האחת

New member
זה לא תלוי בשרת החינוך../images/Emo70.gif אלא בראש הממשלה -

- שמצא לו זמן לפגוש דוקא את נציג אומות העולם - סיינפלד... כמוהו גם נשיאינו היקר, שיזכה לאריכות ימים... תבינו, לשרת החינוך אין מה לומר או לעשות בנידון...המפתחות הם בידי הגברברים אשר בממשלתינו... והיה אם פרופ' יולי תמיר, שרת החינוך, תצא נגד הממשלה - הרי שתמצא את עצמה בחוץ - וללא הכיסא...
ואח"כ, מי יזכור לה זאת...
היא תבלע לה בכנסת... - ובבחירות הבאות תעלם מהמפה הפוליטית...- היא שרוייה לה בדילמה של משחק הכדאיות... כן, ככה זה בחיים הפוליטיים... רבותיי, אולי נצעד לביתו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט...?! הוא באנפוליס... אז, לפחות נבדוק אם שר האוצר נשאר בארץ ונצעד לביתו...?! "כוחנו באחדותינו"...סיסמה שלא מזיזה כלום לגברברי הממשלה - שם למעלה... בצעד ייאוש ...אני פונה למוטי מורל ושות'... אשר רעיונותיו בד"כ יצירתיים וגאוניים... לחשוב על משהו יצירתי יותר ומהר... כי גם לנו המורים וגם לתלמידים- נ- מ- א- ס

ATAF151

New member
המציאות מורכבת יותר

הבעיה עם המורים באמת קשה לפתרון. כי גם אם יעלו להם ביותר ממה שהאוצר מציע, עדיין יהיה קשה לאוצר להתחרות בתעריפים ובנוחות של השיעורים הפרטיים או לימודים פרטיים של קורסים אותם מעבירים מורים רבים מהתיכוניים אחרי הצהריים. ולכן למורים יהיה קשה להסכים להגדיל את שעות הנוכחות שלהם בבתי הספר כפי שדורש האוצר. וזו הסיבה מדוע עם המורים מהיסודיים כן הגיעו להסכם, להם פשוט יש פחות אפשרויות של שיעורים וקורסים פרטיים.

qrst האחת

New member
אחוז המורים המלמדים שיעורים פרטיים הוא מזערי!

ועל כן ההסבר שלך לבעייה אינו מציאותי בתכלית, שלא לומר דימיוני... שיעורים פרטיים ניתנים בד"כ במקצועות - אנגלית, מתמתיקה ולשון...כמה מורים כאלה קיימים במערכת...?! המורים מסכימים להגדלת שעות נוכחותם בביה"ס, כך גם תגדל משכורתם ומן הסתם הם לא יהיו זקוקים למתן שיעורים פרטיים, שכן במסגרת ביה"ס יתוגברו שעות אף לתלמידים מתקשים... הבעייה אכן מורכבת כיוון, שלאחר שהמורים יקבלו את מבוקשם - יצוצו עוד מגזרים שישבתו כמו המורים כדי לקבל את מבוקשם... בתקווה ששנינו מסכימים כי החינוך קודם לכל... ולפיכך, על הממשלה לחסוך בהוצאות אחרות למען החינוך - וכך כולנו נצא נשכרים... ויש לה לממשלה מספיק כסף להשקיע בחינוך ...

ATAF151

New member
לא כל כך מזערי

יש המון מורים למתמתיקה, אנגלית ולשון. ויש עוד לא מעט מורים שמלמדים פרטי גם במקצועות אחרים (פיזיקה, כימיה, צרפתית ושפות אחרות, מחשבים ועוד), או מלמדים בקורסים פרטיים בכל מגוון המקצועות, כגון באנקורי. אחרת איך את מסבירה את הסכמתם לקבל אפילו בהרבה פחות ממה שהאוצר מציע, תמורת ויתור האוצר על הגדלת שעות הנוכחות שלהם? הרי הם טוענים שהם עובדים כיום הרבה בביתם, כלומר אין כאן כל כך גידול בשעות אלא בסך הכל עבודה של אותם השעות בבית הספר במקום בבית. אכן כפי שציינת יש גם את הבעיה של מגזרים אחרים שישבתו. ואני תמיד בעד הגדלת תקציב החינוך, אם כי בחכמה ולא כפי שבימי רבין הכפילו את תקציב החינוך, וכמעט שלא הרגשנו את זה.

qrst האחת

New member
אינך קורא בין השורות...אין התקדמות במשא ומתן

בגלל הרבה דברים אחרים... הממשלה לא מוכנה להוסיף למשכורות המורים את שהבטיחה מלפני שנים... הממשלה לא מוכנה להחזיר את שעות הלימוד הרבות שקיצצה לתלמידים... בממשלה לא מוכנה להוריד את מספר התלמידים בכיתות המפוצצות... ועוד...ועוד...ועוד... הממשלה מבטיחה רפורמה לשנים...ומי מבטיח, שעד אשר תיפול או תוחלף - ויקום שר חינוך חדש...לא נחזור להתחלה...לה...לה...?!- (עיין ערך, לימור ליבנת וועדת דוברת...) אז אל תאמין לכל מה שמאכילים אותך בעיתון זה או אחר,- ספינים תקשורתיים ... אתה נדרש לקרוא בין השורות...

ATAF151

New member
הספינים הם משני הכיוונים

גם מכיוון המורים יש ספין כאילו אכפת להם ממצב החינוך, בזמן שהדבר היחידי שמעניין אותם הוא למקסם את המשכורת ולמזער את שעות הנוכחות בבית הספר. אני אגב בעד דרישות המורים, אבל צריך לזכור שמדובר פה במשא ומתן שבבסיסו יש תוספת תקציב למשרד החינוך. בעבר המורים שבתו נגד גזירות, פיטורים וקיצוצים, עכשיו הם שובתים כדי להגדיל את התוספת, כלומר לא צריך להיות עד כדי כך אנטי הממשלה או אנטי שרת החינוך, אלא להסתכל על המשא ומתן בצורה מאוזנת ולשמוח שגם האוצר מציע תוספת משמעותית לחינוך ולא קיצוצים כפי שהורגלנו בעבר.

qrst האחת

New member
אטאף,- היית מסכים למשכורת של 5000 שקל בחודש?

- למורה בעלת תואר אקדמי ו-20 שנות ותק בהוראה
המורים עובדים הרבה שעות, מתוכם פעמיים בשבוע בממוצע הן חייבים להתייצב לישיבות, אסיפות הורים, אירועי בי"ס שונים, בדיקות מבחנים,בדיקת עבודות...ועוד...ועוד...ועוד... על כל כך הרבה השקעה לקבל כל כך מעט כסף
נו...באמת...אתה בכלל מבין על מה ולמה המורים שובתים
על איזה איזון בדיוק אתה מדבר
עם המורים לא צריך להיות משא ומתן - אלא רק מתן ומתן... וכך אתה ובמיוחד ילדיך ירוויחו...

ATAF151

New member
אני בעל מתן, אבל העניין מורכב

ראשית, זה בדיוק מה שהאוצר מציע, שהמורים יפסיקו לעבוד מהבית ללא תמורה, אלא יעבדו בבית הספר עם תמורה (נדמה לי של תוספת של 26% בשכר וחלק ממנה גם רטרואקטיבית). אולם המורים מסרבים בגלל שהם חוששים שלא ישאר להם מספיק זמן לשיעורים והקורסים הפרטיים. ואגב, הם לא עובדים המון שעות. מורה ותיק שכבר יש לו מערכי שיעור מוכנים ומבחנים שאותם נתן במשך שנים לא משקיע כל כך הרבה שעות בבית. הרבה מהם גם חוסכים זמן ע"י שאלות אמריקאיות למשל או נעזרים בילד שלהם כדי שיבדוק מבחנים. וכמובן יש להם חופשים ארוכים ביותר של חודשיים ועשרה ימים בחופש הגדול ועוד 18 ימים בפסח ועוד המון בשאר החגים. ומתוך כל החופשים הללו רק אחוז קטן מושקע בענייני בית הספר (נניח כשבועיים בשנה). וכמובן יש את שנת השבתון ואת החסכון בתשלום למטפלות, לצהרונים ולקייטנות מחזור ב', ג', ד' וה'. למרות כל זאת אני בעד העלאת המשכורת שלהם, אבל שוב לא הכל שחור ולבן.

qrst האחת

New member
אתה טועה... ובגדול../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif בעיניך המורים -

הם "חמדנים"... ואם כך אתה חושב עליהם - מדוע אתה בעד העלאת שכרם?! עם דיעה כשלך, של מורים "אוכלי חינם"...הייתי דוקא דורשת להוריד למורים משכרם!!! ***המורים רבים לא נותנים שיעורים פרטיים!!! *** תוכנית הלימודים מתעדכנת כל שנה , כמו גם התלמידים מתחלפים...כך שמורה לא נשען על מערכי שיעור שהכין כשהיה צעיר...מורה ותיק יכול להיעזר במיומנויות למידה שהוא פיתח במשך השנים ותו לא!!! ***אני לא מכירה מורים בתיכון (ואני מורה בתיכון 22 שנים!!!) אשר נותנים לילדיהם לבדוק להם את המבחנים... ***אי אפשר לתת מבחן אמריקאי בתיכון במקצועות הוראה כגון, ספרות, תנ"ך, היסטוריה, חיבור וכדו' אפילו במתמתיקה מבקשים הנמקה... ***אילו אתה היית מורה, בטוחני כי היית מבקש יותר ימי חופש, כיוון שלא כמו במקצועות אחרים, הרי שמקצוע ההוראה שוחק בצורה בלתי רגילה... ***החיסכון בתשלום למטפלות ולצהרונית ולקייטנות - הוא בדיעבד עונש לאותו הורה שנאלץ לספוג זאת מבין בני הזוג... *** קרן ההשתלמות הינה 'לעג לרש' ביחס לקרן ההשתלמות שמקבלים עובדי המדינה האחרים... אני מבחינה כי אתה מוגבל מאוד,בידיעותיך אודות עובדי ההוראה...

ATAF151

New member
אני לא בטוח

לא אמרתי שהם חמדנים, הם פשוט כמו כל אדם בעולם שתמיד רוצים עוד משכורת. תוכנית הלימודים לא מתעדכנת בכל שנה בצורה כל כך דרמטית כך שצריך לזרוק את כל מערכי השיעור לפח. המורים בהחלט משתמשים במערכי שיעור ישנים עם עדכונים קלים מידי פעם, ורק במקרים מועטים של שינוי טוטאלי הם נאלצים לכתוב לגמרי מחדש את מערכי השיעור. ידוע לי שיש גם הרבה מורים שלא נותנים שיעורים פרטיים ולא מלמדים בקורסים פרטיים, אבל יש גם אחוז גבוה שכן עושה זאת. אישית אני מכיר כמה מורים שנעזרים בילדים שלהם לבדיקת מבחנים. אישית אני מכיר מורים שנותנים מבחנים אמריקאים בכל המקצועות (אולי פרט לחיבור). ולפעמים גם לא מבקשים הנמקה. הם לא סתם מקבלים יותר ימי חופש, אלא הם מקבלים המון ימי חופש. רק החופשה בפסח מכסה את החופשה השנתית שמקבלים עובדים רבים במשק. אז נכון שמקצוע ההוראה שוחק, אבל אי אפשר להתעלם מההטבה האדירה הזו. אם ההורה כל כך סובל בשמירה על ילדיו, אז יש לו אפשרות לשלוח אותם למטפלות/קייטנות/צהרונים וללכת לעבוד במשרה נוספת. אבל יש רבים שלא סובלים מזה ואפילו שמחים שהם יכולים להשקיע בילד שלהם. אני בעד העלאה במשכורת, כי למרות התנאים הטובים ומיעוט השעות, עדיין הרבה אנשים טובים מעדיפים לעבוד יותר קשה ולקבל יותר שכר, ואני כמובן רוצה אנשים טובים במערכת החינוך.

למעלה