הפגנת מחאה- לא יורים על מפגינים!

אפרת*

New member
הפגנת מחאה- לא יורים על מפגינים!

לא יורים על מפגינים!!! במחאה על ההשתקה האלימה של קולות השמאל, נקיים הפגנה בצומת חורב (בחיפה) ביום רביעי, ה-31/12/2003, בשעה 17:00. ההפגנה ביוזמת נוער מרצ ובשיתוף עם תנועות שמאל נוספות. במהלך ההפגנה נישא מטרות ועליהן ססמאות כגון: "אני שמאלני, מותר לירות בי", "אני אדם חושב- תירו בי" ועוד... נשמח אם תבואו להפגין איתנו במאבק חשוב זה- לפרטים נוספים- אפרת 067719840

girlcott

New member
בואו להציל את הדמוקרטיה

הפגנה מקבילה תתקיים גם בת"א מול הקריה בשעה 16:00 פירוט על ההפגנות ניתן למצוא בקובץ המצורף

התבכינות לשמה

ממתי לשמאל חשובה הדמוקרטיה? ממתי לשמאל אין זכות להפגין במקומות נורמאלים? כיכרות, רחובות, קריה, וכו אין בעיה. אבל כשפועלים מחוץ לקונצנזוס, יוצאים מהגדר, ומהרסים את ההגנה על ילדים נשים וטף, מתחברים לאויבים, זורקים אבנים על חיילים אתם מצפים לאהדה? סליחה, תקבלו הכל, חוץ מאהדה. אדרבה, אתם מייצרים שנאה, ובוז. ההתבכיינות יכולה להמשיך בצורתה הפרימיטיבית ביותר אך לשוא אוזן קשבת לא תקבלו.

EverMan

New member
סלח לי ,

אבל "ממתי לשמאל חשובה הדמוקרטיה" ? פעם אחרונה שבדקתי - אנחנו הקמנו את הדמוקרטיה הישראלית. ובעוד שלליכוד+ליברמן , יש כ7 ח"כים עם פליליים נגדם. ולא מתחילים אפילו להוריד להם את החסינות ... מה שחגג שם - זה לא השמאל. זה אנארכיסטים. ואם היו שם אנשים שהם "שמאל" , אז הם שמאל , כ"כ קיצוני , שאפשר להשוות אותם מבחינתי רק ל'כהנא חי' מימין.

אני מדבר בדמוקרטיה ואתה עונה

לי בסטיה מכוונת מהנושא. ליברמן, חכ"ים עבריינים , וכ"ו זה לא קשור לדמוקרטיה . דמוקרטיה פרושה קבלת שלטון הרוב . השמאל מוכן לקבל את שלטון הרוב בתנאי שהוא "משלנו" כמו שאמר הנוכל הזקן בן אהרון "אני לא מקבל את הכרעת העם" ובנוגע לעברינות חכ"ים כשיש ח"כ פושע עליו לשבת בכלא. כמובן שבשמאל לא חסרים מושחתים ותאבי בצע בדיוק כמו בימין. סלח טריף כמדומני שמאלן לא? דרך אגב, ליברמן לא נידון אפילו פעם אחד למרות שהפרקליטות נסתה להעליל עליו עשרות פעמים. גם על נתניהו ניסו אלמנטים פושעים נתעבים לתפור תיק ונאלצו לבלוע את כובעם...

אפרת*

New member
על דמוקרטיה, פלילים ומיעוט.

אחלק את התשובה ל2. דבר ראשון, טעמת שפלילים וח"כים עבריינים אינם קשורים לדמוקרטיה- נכון. אבל העובדה שח"כים משתמשים בחסינות הניתנת להם כדי לשמור על הדמוקרטיה, ומתחמקים ממשפט היא לא דמוקרטית בעליל. למשל, העובדה ש2 ח"כים רימו בהצבעות בכנסת, וזייפו את ההצבעה וחבריהם הנחמדים שומרים שלא יעמידו אותם למשפט ע"י אי הסרת חסינותם- היא לא דמוקרטית, שלא לדבר על לא מוסרית. דבר שני... טענת "דמוקרטיה פירושו קבלת שלטון הרוב . השמאל מוכן לקבל את שלטון הרוב בתנאי שהוא "משלנו"". נכון שדמוקרטיה פירושה קבלת הכרעת הרוב, את זה כל ילד יודע. אבל למיטב זכרוני דמוקרטיה פירושה גם לתת במה ולגיטימציה למיעוט להתבטא, להפגין ולהשפיע- בדיוק מה שאנחנו עושים. ערב טוב ושנה טובה יותר.

EverMan

New member
ומהי כל הפלילים האלה

אם לא קבלת שלטון הרוב שאומר שלא מוכנים לפשע ? ו"קבלת שלטון הרוב" לא אומר שאסור להפגין ! שאסור להביע דעה אחרת ! שאסור להציע הצעות חוק משלך !

אפרת*

New member
מה זה משנה בכלל????

גם אני לא מסכימה עם התנועה שהפגינה ביום שישי (אנרכיסטים נגד הגדר) או עם הפעילים שהפגינו היום (כאשר 17 בני אדם, ביניהם ישראלים פלשתינאים ופעילים בין-לאומיים)- אז מה? זה נותן למישהו זכות לפגוע בהם? כן, גם למישהו שהוא לא בקונצנזוס יש זכות להפגין נגד מדיניות הממשלה. לפחות ככה למדתי בשיעורי אזרחות.

אין ביננו וויכוח

ואכן, אני מצר על העובדה שהחכ"ים המושחתים בכנסת פשוט מרמים אותנו, אותי ואותך גם יחד. שנינו באותה צלחת . כנ"ל בנושא הפגנות, מותר להפגין זוהי זכות מוקנית בדמוקרטיה אולם ישנם סייגים בכל הפגנה כמו רשיון, התנהגות הולמת ושמירת הגבול בין הפגנה והתפרעות. זנובאם גודאם

maoz9

New member
להפגין כן- להרוס לא

כדאי שנזכור כי רעיון הגדר מונע עד היום ע"י מפלגת העבודה. האנרכיסטים משרתים בצצורה הטובה ביותר לא רק את האויב אלא בצורה פרדוקסלית את המתנחלים. מימוש הזכות להפגין אינו כולל פגיעה בגדר עצמה. במקרה של עימות - ראוי שידעו מראש כי צה"ל חייב לצאת מכל התמודדות כזאת, וידו על העליונה אסור לירות. אסור לירות במפגינים. אסור בתכלית האיסור. יש לקרוא. להכריז. להשתמש במגבר קול. לבקש. להזהיר. לאיים. אחר כך לממש מגע גופני. למשוך. לדחוף. לדחוק. להתקוטט. לבצע נוהל מעצר חשוד. רימוני עשן. גז מדמיע. רק אם כלו כל הקיצין - לאיים בירי. לירות באוויר. לירות לעבר הרגליים. ביהודי כבערבי. בישראלי כבפלשתיני. מי שעושה כן, מי שמגיע רעול פנים עד כי חיילים סבירים חוששים להתקרב אליו, שמא הוא נושא על גופו חגורת נפץ, ומי שגוזר את הגדר במספריים ומטלטלה מן היסוד - צריך להבין כי הוא מסכן את עצמו. ראוי שיוכל להיות בטוח כי לא יפגעו בו לשווא בכוונת מכוון, וחובת ההוכחה על צה"ל שהוא פועל ברוח זו. במקרה של נעמתי נראה כי הירי היה חפוז, ונדע זאת בסיום החקירה. אך על המפגין גם להבין, כי משביצע פעולה בלתי חוקית בצמוד לגדר ההפרדה - הוא מסכן את עצמו, ביודעין וביוזמתו. למרות שגדר ההפרדה בשומרון היא טירוף מדיני, אין ספק כי היא מצמצמת את הצלחות הטרור הפלשתיני. עד כה היא נמתחה בחלק מהתוואי וכבר פחת שיעור פיגועי ההתאבדות מאזור זה ב-50 אחוז . מספר הנרצחים ירד ב-42%. לא רק הצלת החיים חשובה במערכת השיקולים של ההגנה מפני הטרור. אבל היא המרכיב החשוב מכל. שכן יש בסוגיה זו עניין מרכזי: תפיסת גדר ההפרדה - בתוואי שגוי או ראוי - מבוססת על ההנחה כי כל אדם המתקרב אליה ונוגע בה, מבין כי דמו בראשו. ייתכן שייירה??. המחבלים היחידים שהצליחו לחדור את גדר ההפרדה מרצועת עזה, נהרגו שניים או שלושה קילומטרים ממקום הפרצה. כל נגיעה - עם הפעלת החיישנים החשמליים - תזעיק כוחות צבא גדולים. האש היא אפשרות ריאלית. גדר ההפרדה רק יוצאת לדרך. היא מתחילה לתפקד באורח חלקי. אם הנגיעה בה תהפוך לדבר יום ביומו מצד התושבים והשכנים יאבד ויתמוסס מרכיב ההתרעה, שהוא תנאי להצלחתה. צריך לחשוש לגעת בה, מכל צד. צה"ל והמשטרה יבדקו מה קרה ליד הגדר בסוף השבוע שעבר. הבירור נחוץ. ייתכן שבעקבותיו יתחילו בממשלה ובצה"ל לעבד תורת לחימה מאחורי הגדר. כאשר עוזי דיין הפציר בשרים ובקצינים לקדם נושא זה הוא לא נענה. אז התנגדה עדיין הממשלה לגדר בכל תוואי שהוא. אך דבר אחד חייב להיות ברור עוד לפני כתיבת תורת הלחימה: מימוש הזכות הדמוקרטית להפגין ולהתנגד אינו כולל פגיעה בגדר עצמה. אם נגזר על הצדדים להתעמת - ראוי שידעו מראש כי צה"ל חייב בפקודה לצאת מכל התמודדות כזאת, וידו על העליונה. לפני שאבירי ה"מצפוןהמושלם" מסתערים על דעתי בטענה כי האצבע קלה על ההדק כאשר מדובר בפלשתינים ובפעילי השמאל -. אני רוצה להתייחס למתנחלים (שכבר תקופה ארוכה מפתיעים אותי לטובה בתגובתם המאופקת) אז התפרעו המתנחלים נגד צה"ל, התעלמו ממחסומים ודרסו ופרצו ושטפו אותם, וכמו בעימות הנוכחי סברתי כי בסופו של יום חייב צה"ל לכפות את מרותו. משכלו כל הקיצין, לאחר הקריאות והאיומים והאזהרות ונוהל עצירת חשוד וגז מדמיע - צריך גם לירות. באוויר, ואם חלילה אין ברירה, גם ברגליים. אפילו ברגליים של המתנחלת המיתולוגית דניאלה וייס, שזעמה אך גם לעגה לי. בין הניסוחים שצריכים להנחות את חיילי צה"ל, שנקלעו למבוך שלא בטובם, יש לכלול גם את המשוואה: וייס = נעמתי. לא לשכוח, ולהפנים. חבורת האנריכסטים שממונמת ע"י גורמים אנשי ישראלים צריכה לשבת מאחורי סורג ובריח.

למעלה