אז ככה..
יש דעות מנוגדות לנושא. מצד אחד אולמרט נכשל וזה בלשון המועטה, הוא הביא לנו מלחמה גרועה עם ניהול מדיני גרוע חסר נסיון והחלטות נחפזות וחסרות אחריות ואני לא מוריד מאשמת הצבא בקטע הזה אבל בקטע ההחלטי הדרג המדיני נושא בתוצאות, אולמרט לא החזיר אף אחד מהחטופים ומתבסס כאדם שאינו יודע לנהל מו"מ אפילו מול הפלשתינים באשר לגלעד שליט, עם החיזבאללה זה סיפור אחר. הוא לא הפסיק את ירי הקסאמים בשדרות ואנשים חיים שם בפחד מתמיד, העוני גובר ולא נראה כי יש אופק בדרך והפערים רק גדלים, למרות שנראה כי יש צמיחה במשק, הצמיחה היא שיקרית בגלל הפרטה של "חסכונות", חברות שהיו בבעלות המדינה והן מכרו אותן ועשו קופה שתכסה גרעונות לעכשיו אבל מדינה ללא נכסים היא מדינה חלשה ואולמרט מסכן את כלכלת ישראל לעתיד הרחוק, ממשלת אולמרט לוקה בפלילים בצורה הכי חמורה שנראתה במדינה מאז הקמתה, אולמרט איבד את אמון הציבור בממשלה ובמדינה. מצד שני, בחירות כל שנה שנתיים מסכנות את הדמוקרטיה הרגישה דיה של מדינתנו הקטנה, למרות שאין לי בעיה עם משטר שונה או דמוקרטיה סופר מתגוננת, אבל זה סיכון שיש לשקול אותו בחומרה רבה, ביבי אינו סכנה אך אינו גם האופציה הכי טובה וכיום יש משבר מנהיגות קשה ולא ניתן לראות מנהיג באופק, ותקשיבו שמאלנים יקרים, עמי איילון שהוא אדם מוערך עליי ועל רבים לא מסוגל לנהל את המדינה הזאת בדרך שצריך לנהל אותה מפאת דעותיו המסוכנות לעם היהודי בטווח הארוך, בעיה קשה שהמדינה צריכה להתמודד איתה, מה עוד שעם ישראל קיבל את עונשו מהקדוש ברוך הוא בהקמת עגל הזהב במעמד הר סיני, ובעצם עכשיו כשאנחנו נכנעים לעגל ארקדי גאידמק זהב שלנו זה עוד מבחן של העם שמראה חולשה מעין כמותה ועמנו קשה העורף לוקה בחסר, קשה לי לראות את האור בקצה המנהרה ואני אהיה כנה איתכם, קשה לי לראות עתיד ורוד פה, המדינות מסביבו עוינות ובכל דור ודור קמים לכלותינו.. ה' שולח עלינו את עמלק על חטאינו, העם היהודי לא יושמד, אבל יש סיכוי רב שיוכה בחוזקה. אני מקווה ומתפלל שזה לא יקרה אבל קשה לי לראות את העתיד בעוד 20 שנה בארץ הזאת, אני מקווה ומתחנן לה' שיסלח וימחל אבל נראה לי שזה יותר מדי גם בשבילו.