הפגנת תמיכה במתי כספי

caspit

New member
הפגנת תמיכה במתי כספי

מתארגנת הפגנת תמיכה במתי כספי, ביום מתן גזר הדין - 27.2.02, שבע בבוקר ואילך, בבית משפט השלום, רחוב ויצמן 1 תל אביב. התקווה היא שלמראה התמיכה הציבורית בכספי, תושפע דעתו של השופט, וגזר הדין בהתאם. אם האיש הטוב הזה יוכנס לכלא בעוון תמימות, או בעוון הליכה לאיבוד בנבכי הבירוקרטיה, זה יהיה פשוט איום ונורא ובלתי נתפס. בואו נעשה את המעט שביכולתנו על מנת לנסות ולעזור לו. אישורי משטרה וכו" וכו" וכו" - בטיפולי. מי שמעוניין בפרטים נוספים מוזמן לפנות אלי במייל: [email protected] ולהשאיר את מספר הטלפון שלו. מקווה לראות אותנו בהמונינו, מיכל.

גרי רשף

New member
הסתייגות (דעתי אישית)

למרות שמעולם לא נמניתי עם מעריציו של מתי כספי, השנה-שנתיים האחרונות בהם חרשתי די באינטנסיביות את הפורומים של המוסיקה העברית לימדו אותי שהוא ראוי להיחשב כגדול היוצרים בתחום זה, ועל כשרונו ותרומתו לתרבות בארץ אין מחלוקת. אלא, שכל זה אין לא דבר וחצי דבר עם מתי כספי כאדם, ויותר מזה- לגבי זכאותו או אי זכאותו במשפט שמתנהל ואשר פסק הדין בו פורסם לאחרונה. הרעיון שמתארגנת הפגנה מתוך כוונה להשפיע על החלטת בית המשפט היא מיותרת במקרה הטוב ומקוממת במקרה הפחות טוב: בית המשפט אמור לשפוט על פי החוק ולא על פי רחשי ליבו של הציבור, והמחשבה כאילו כגודל כשרונו של מתי כספי כך גודל זכאותו- מופרכת. הפגנות הם כלי לגיטימי לשינוי החלטות של הרשות המחוקקת או הרשות המבצעת, אך לא של הרשות השופטת; ובפני החוק כולם שווים. גם מתי כספי. מי שרוצה לתמוך ברמה האישית באדם היקר לליבו והנמצא במצוקה- כמובן שרשאי לעשות זאת ללא קשר לשאלה אם האדם חף מפע או לא, מי שחוקי האישות הנהוגים בארץ אינם לרוחו- רשאי כמובן לפעול כדי לשנותם (וימצא אותי לצידו שכן חוקים אלו מעוותים לחלוטין לדעתי), אך לא לנסות להשפיע על החלטת בית המשפט. דברים אלו מתייחסים למה שראוי ושנכון לעשות, ולא למה שמותר ושחוקי לעשות. אני מרגיש אי נחת בשל הצער שפסק הדין גרם למעריציו של מתי כספי ובראשם לכספית (מיכל), ובשל העובדה שהרשעתו של מתי כספי היא כנראה תוצאה של מה שבעייני מצטייר כמערכת מעוותת בתחום חוקי האישות, אך לא עולה בדעתי לצפות שבית המשפט יאזין לרחשי ליבו של הציבור או לרחשי ליבם של המפגינים. חס וחלילה!

shellyland

New member
הסתייגות מההסתייגות

נכון שהנסיון להשפיע על החלטת בית המשפט הוא אנטי-דמוקרטי במקרה הטוב, ומאוד לא פוליטקלי-קורקט במקרה הפחות טוב, אבל... אם למעריציו של אריה דרעי מותר אז למה למעריציו כספי לא? לנסות אפשר הכל, כל עוד זה נעשה באמצעים חוקיים ולא אלימים. לטעמי - מדובר פשוט בבחירת מילים לא נכונה של כספית, והיה מתאים יותר לנסח את ההודעה כהפגנת תמיכה במתי כספי עצמו, ולא כנסיון להשפיע על גזר דינו. ובמקרה כזה - כן: כגודל כשרונו כך גודל התמיכה בו. אז מבחינתי, אני נותנת לכספית את יתרון הספק ומניחה שהיא אכן התכוונה להביע תמיכה במתי כספי ולא לצאת נגד החוק או בית המשפט. אם אני טועה, כספית, אנא תקני לי.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם הפעם אני מסכימה...

הפגנת הזדהות ותמיכה במתי כספי זה תמיד טוב.

גרי רשף

New member
הסכמה מסוייגת../images/Emo22.gif

אם הכוונה להביע אהדה לאדם מתי כספי שאולי עבר על החוק אך לא עשה רע לאיש- אני בעד, אך אם כוונתך שמתי כספי "זכאי" כמו אריה דרעי ועל מעריצי מתי כספי לקחת דוגמה מאוהדיו של דרעי, אז יוצא שרצית לברך ויצאת מקללת: אריה דרעי הוא פושע, ומתי כספי צריך מאוד מאוד להתאמץ כדי להגיע לשפל המדרגה שלו.. גם אני נותן לשלי את יתרון הספק ומניח שהיא התכוונה להביע אהדה למתי כספי ולא להשוות אותו לאריה דרעי. אם אני טועה, שלי, אנא תקני לי.

shellyland

New member
סח וחלילה! היחידי שזכאי בעיני הוא

דודו. כל השאר אשמים, עד שתוכח חפותם.

bogz

New member
כלא?!

בגלל שהוא לא סיים לגמרי את גירושיו מכניסים אותו לכלא?! אחר כך יגידו שאין כפייה דתית בארץ... איזה כיף!

mitgo

New member
נתפלל שלא.

אולי אם הפגנת תמיכה תעזור ולו במעט במתן גזר הדין או קבלת הערעור, מה יש להפסיד.

למעלה