הפגנת תמיכה בסרבנים והתנגדות לכיבוש

הפגנת תמיכה בסרבנים והתנגדות לכיבוש

הפגנת תמיכה בסרבנים והתנגדות לכיבוש מחר (יום ו') בצהרים בתל אביב בעצרת: הזמר אביב גפן, המשורר יצחק לאור, הורי סרבנים יהודים ודרוזים בססמא "מסרבים לכיבוש" יפגינו ארגוני שלום וזכויות אדם מחר (יום שישי) בתל אביב, להבעת תמיכה והזדהות עם סרבני הכיבוש היהודים והדרוזים היושבים בכלא ועומדים בפני בתי דין צבאיים, וכן להבעת התנגדות אזרחית רחבה לכיבוש ההופך את ישראל למדינת אפרטהייד וגורר את הישראלים והפלסטינים למעגל בלתי-פוסק של מוות ושכול. מחר, יום ו' 11 לאפריל בשעה 12.30 בצהרים, יתחילו המפגינים שיגיעו מכל חלקי הארץ להתכנס בפינת הרחובות נמיר וארלוזורוב, ומשם יתפרסו עד ל"צומת תנובה" שבפינת דרך פתח תקוה כשהם מניפים שלטים בכיתוב "מסרבים להיות כובשים" ו"מסרבות להיות אויבות". מאוחר יותר תתקיים בפארק שבמקום עצרת בה יופיעו הורי סרבנים, ביניהם נאיפה נפאע מכפר מרר שבנה נכלא על סירוב להתגייס ואשר תספר על התרחבות תופעת הסרבנות בקרב האוכלוסיה הדרוזית בגליל. במהלך העצרת יושמעו שיחות טלפון חיות מהכלא עם סרבנים, סדירים ומילואים, והמשורר יצחק לאור - מראשוני הסרבנים בארץ, שישב בכלא תקופה ממושכת בשנות השבעים - יקרא משיריו. בסביבות השעה 2.00 בצהרים תינעל העצרת בהופעתו של הזמר אביב גפן. מארגני ההפגנה אומרים כי לאחרונה החריפו שלטונות הצבא את האמצעים נגד אנשי המצפון המסרבים להיות שותפים לדיכוי האכזרי של העם הפלסטיני ולהרס עתידה של מדינת ישראל. נגד שישה סרבנים נפתחו הליכים בבתי דין צבאיים, הרשאים להטיל עד שלוש שנות מאסר, דבר שלא היה כמוהו מאז קום המדינה, ועוד רבים אחרים יושבים בכלא הצבאי כשגם מעל ראשם מרחף האיום בבית דין. "שלטונות הצבא חוששים מאד מתופעת הסרבנות המתרחבת והולכת ומקיפה חלקים רבים בציבור הישראלי - יהודים ודרוזים, ישראלים ותיקים ויוצאי ברית המועצות לשעבר. לא לחינם מקדישים אלופים במטכ"ל חלק גדול מזמנם ומרצם לניסיונות לדכא את הסרבנות - ניסיונות שנדונו לכישלון ואשר אך מגבירים ומעצימים את התופעה ומעניקים לה הד רב יותר בארץ ובעולם. אנו לא נפקיר את הסרבנים, טובי בניה ובנותיה של מדינת ישראל - אלה המסרבים להיות משת"פים של שרון והמתנחלים, המסרבים לקחת חלק בהרס החברה הישראלית, בדיכוי העם הפלסטיני, ברמיסת ערכי יסוד אנושיים, הפרת החוק הבינלאומי וחיסול כל תקווה לעתיד משותף בארץ הזאת. הסרבנים יושבים בכלא ועומדים לדין גם בשמנו ומטעמנו. במשפט ההיסטוריה לא הם יהיו הנאשמים, כי אם שרי הממשלה וראשי הצבא, האחראים לפשע הכיבוש" אומרים המארגנים. בין הארגונים המשתתפים: אוכל במקום פצצות, אומץ לסרב, בנק"י, גוש שלום, ההתאחדות הארצית של הסטודנטים הערבים, ועד היוזמה הדרוזי, הועד הישראלי נגד הריסת בתים, יש גבול, כביסה שחורה, מכתב השמיניסטים, נווה שלום, פורום הורי הסרבנים, פרופיל חדש, קואליצית נשים לשלום, בת שלום, הקמפוס לא שותק - ת"א, תנד"י, תעאיוש - שותפות יהודית-ערבית. הסעות: ירושלים גן הפעמון 11:00 איליה 051860543 חיפה כיכר סולל בונה 10:30 טל 053778252 נצרת 10:00 בית ההסתדרות רולא 053767565 כרמיאל 9:00 החניה במסוף אגד איתמר 050737853 האוטובוס מכרמיאל יאסוף נוסעים בבענה ומגדל כרום ב 9:00 בסכנין ב 9:30, בצומת יובלים ב 9:30 בצומת טמרה עיבלין ב 9:45 בצומת אליקים ב 10:30 אפשר לתאם איסוף עם ברהום 064687678

הוכחה לחוסנה של הדמוקרטיה בישראל

הפגנות כאלו מראות לעולם כולו שמדינת ישראל היא דמוקרטיה אמיתית. רק בדמוקרטיה כזו מאפשרים במצב של מלחמה לקבוצות ביזריות ואכולות שנאה עצמית להביע את דעתן בגלוי. ישראל, מדינה הלוחמת נגד אויב אשר מצהיר בגלוי על כוונותיו להשמידה, ממשיכה להראות שגם במצב מלחמה היא ממשיכה להיות דמוקרטיה החזקה ויציבה.

ישראל אינה דמוקרטיה

הקרון הבסיסי בדמוקרטיה הוא שכל האנשים שחיים בשטח מסוים שותפים לבחירת הממשלה ששולטת עליהם. תחת שלטון ישראל נמצאים שלושה וחצי מליון אנשים שאינם שותפים בבחירות ונשלטין ע"י ממשל צבאי שהוא דיקטטורה אכזרית ביותר, מבין הדיקטטורות הקשות ביותר שקיימות היום בעולם. אפילו סדאם חוסיין לא סגר ערים וכפרים במחסומים שמונעים מאנשים לצאת וחונקים את הכלכלה שלהם. הסרבנים נלחמים כדי להפוך את מדינת ישרלא לדמוקרטיה ע"י כך שנצא מהשטחים הכבוישם ונפסיק לכפות את שלטוננו בכח על אנשים שלא רוצים בו.

דמוקרטיה בשטחיה הריבוניים

בוא נפריד לרגע את עניין החזקת השטחים עם הדמוקרטיה. ישראל היא דמוקרטיה בשטחים עליה החילה את ריבונותה. ישראל מעולם לא החילה ריבונותה על יש"ע, מהטעם הפשוט שהיא רואה בשטחים האלה שטחים הנידונים למו"מ כל המנהיגים הישראלים שהכריזו מעל כל במה על "ארץ ישראל השלמה" המהמו במבוכה כשהגיעו לשלטון ולא סיפחו את יש"ע (כולל בגין, שמיר, ביבי ושרון) קיים ויכוח לגבי התנאים לנסיגה וגודל הנסיגה. הויכוח העיקרי ביני (כמו רבים מהימין ומהמרכז) לבין השמאל הוא האם צריך להגיע להסדר עם הפלסטינים לפני הנסיגה או שצריך לסגת ולנהל את המו"מ (ואת המלחמה הבאה שתגיע אם המו"מ לא יעלה יפה) מפרברי כפר סבא (דברי שרון היום ב"הארץ" מהווים חיזוק לדעתי) ההפגנה שלכם היא צעד דמוקרטי מפואר שמראה לכל העולם שישראל הי דמוקרטיה אמיתית. אתםאולי רוצים להלעיז את שמה של ישראל אבל, כבלעם בדעתו, יוצאים מברכים. הסרבנות היא צעד בלתי דמוקרטי בעליל ומהווה פתח לאנרכיה שבה יקומו צבאות מפלגתיים כשכל צבא נשמע להוראות ראש המפלגה שלו ולא להוראות השלטון המרכזי. כך זה נהוג ברשות הפלסטינית וכך זה בלבנון. למזלנו, מדובר במיעוט שולי ביותר.

משעשע

העיוורן. "דיקטטורה מהקשות ביותר שקיימות היום בעולם". פשוט קשקוש, ולו זה לא היה משעשע זה היה עצוב.

doresh shalom

New member
לא ביג דיל...

אני לא מבין למה מתפאלים מהעובדה שישראל "נותנת"(הרי אנשי השבק מצלמים את ההפגנות) ל"קבוצות ביזריות ואכולות שנאה עצמית" להביע את דעתם הרי ישראל היא מדינה לכאורה דמוקרטית וגם (או בעיקר) בזמן מלחמה צריך לקבל ביקורת מבפנים ומבחוץ

udi oster

New member
תודה.

הודעתך גרמה לי להרגיש שעדיין יש אנשים עם דעות חזקות ונחרצות כמו שלך ועם קצת הומור...

ice007

New member
אני ממש מצטער שנכנסתי אבל ....

זה ממש סקרן אותי מה יש בפורום ועל כן אני בתור ימני חייב להגיב.... נו באמת על איזה כיבוש אתם מדברים אני לא מבין בכלל איך אתם יכולים לדבר לע כיבוש כאשר אמהות שכולות בוכות על ילדיהן מפיגועים וכולנו יודעים שלולא ה"כיבוש" לא היינו כאן היום ....חוצמזה אני לא מבין את הקטע את ה"דוסים" אתם בכוח מנסים להכניס לצה"ל ובעצמכם מוצאים מאה אלף סיבות לא להכנס לשם.... בקיצור לחיי המתנחלים ...( הערה: אני לא מתנחל ולא דתי....)

למעלה