הפגסוס

חומיחום

New member
הפגסוס

בינתיים מכל התמונות שראיתי יש כמה פגסוסים שדומים לשלי, אבל אני לא כמעט בטוח שהם כמו שלי.

חומיחום

New member
בטעות לא שרשרתי

מה אתם אומרים עליו? והאם מישהו ראה כזה? נ.ב בעיקרון לא קשה להכין אותו, אבל קשה לי להכין לו הוראות, אבל אני בכל זאת אנסה.

bshuval

New member
מאד יפה

האם התבססת על בסיס ציפור כפול? (כלומר blintzed bird-base)??? הייתי ממליץ לך לעבוד קצת על הראש - חסרות אזניים. לג'ון מונטרול יש טריק מאד יפה לעשות ראש עם אזניים מדש (flap) בודד, ואני ממליץ לך לאמץ את השיטה שלו.

חומיחום

New member
הסבר להכנת הפגסוס

אפילו אני חושב שאפשר להסביר בערף בכתב את ההוראות לפגסוס שלי: למי שיש את הספר של רוברט הארבין 4, יש שם הוראות לפסנתר כנף. את הפגסוס שלי מתחילים כמו את הפסנתר עד שלב מספר 8 [מושכים החוצה מתוף הבסיס ציפור את הבלינץ שקופל בהתחלה]. בשלב הזה יש בסיס ציפור שיוצאים מארבעת צדדיו ניירות [בקרוב הרגליים] מועכים את ארבעת הניירות ועושים 4 קיפולי עלי כותרת. כשיש לנו את עלי כותרת מקפלים אותם לחצי [הרגליים]. יש לנו בסיס ציפור עם רגליים, עכשיו אפשר להכין שני כנפיים בצדדים, ראש וזנב ואת המשולש שנישאר למטה משקיעים. מצורפת דיאגרמה ממש לא מפורטת. האם מישו יצליח?

yepeled

New member
תהיה בטוח ששלך יחודי

אתה יכול לפרסם אותו אין סיכוי שתמציא משהוא של מי שהוא אחר אלא אם העתקת!

חומיחום

New member
הוראות ממש כלליות לפגסוס שלי

אם כך אין לי מה לדאוג אני לא מעתיקן [למרות שלדעתי קל להכין אותו]. ההוראות הם כלליות ביותר והם המשך למה שהסברתי בכתב. מי שמצליח להגיד אני פשוט רוצה לדעת אם הצלחתם. בקרוב אני מקווה שאכין הוראות יותר מפורטות.

giladznaor

New member
ההוראות

לא בדקתי עדיין בספר של הארבין, אבל עקרונית אין בעיה לפרסם דגם שהמצאת בעצמך. בעבר אנשים בעולם האוריגמי היו די לחוצים על ההדק בנושא של "העתקת" דגמים, ונוהלו מלחמה עיקשת בין רבי האומנים של יפן וארגנטינה (? בועז, אתה מוזמן לתקן אותי
). כיום, אנשים מבינים שניתן להגיע לבד ובמקביל לתוצאות כמעט זהות, במיוחד כשעובדים ע"ב עקרונות ידועים. במקרה הזה, לדעתי כבר ראיתי איפשהו מישהו שקיפל פגסוס שמבוסס על בסיס ציפור, אבל הוא נראה ממש כמו עגור עם רגליים ולא פגסוס, ואני חושב שהדגם שלך הרבה יותר יפה.

bshuval

New member
תשובות

טוב... קודם כל, העגור עם הרגליים הוא של מיאג'ימה נובורו, ויש הוראות באתר שלו. שנית, אני מכיר פגסוס אחד מבסיס ציפור כפול (נדמה לי - אני כרגע לא בבית אז אני לא יכול לבדוק), שמופיע בסוף של אוריגמי 3 של הארבין. אבל, הפגסוס שלך, חומיחום, יפה מאד. המלחמה העיקשת עליה מדבר גלעד היא על החזיר של אדולפו סרסדה (או קרקדה?), שיושיזאווה טען שהוא המציא ראשון ושזו גניבה.... היום יש יותר פתיחות לעניין, למרות ששמעתי על אוריגמאים שמפחדים להציג את עבודתם מחשש שיגנבו את הרעיון... ולבסוף, כתבתי כבר לגבי זכויות יוצרים מה שמקובל.... אם המצאת את הדגם לבד, אתה מוזמן בפירוש לכתוב הוראות ולפרסמן כאן (או בכל מקום אחר!)

חומיחום

New member
כל הזכויות שמורות באוריגמי

זה קצת לא שווה שאפשר לפרסם דגם שהמצאת אבל הוא כבר הומצא אנשים רמאים יכולים לקחת דגמים ולהגיד שהם המציאו ואז מי שהמציא את הדגם לראשונה ירגיש באסה, אם הייתי רואה את הדגם שלי על שם מישהו אחר הייתי בוכה ואני חושב שלא רק אני. תגידו, יש מקום כלשהו שאפשר לרשום שהדגם שייך לך כאילו כל הזכויות שמורות? ואיך אפשר לדעת אם הדגם כבר הומצא

חומיחום

New member
אני שמח לומר לכם

שהמצאתי עוד דגם והפעם של פיל יפה יפה הוא מזכיר מאוד את הפיל שבספר של רוברט הארבין 4 [הספר היחידי שלי], אבל השלבים שונים לגמרי הקרניים שלו גם יותר ארוכות והפיל גם עשוי מדף ריבוע ולא מלבן. יש לי בעיה קטנה עם אזור הבטן, לדעתי מחר אני כבר יצליח להתגבר על הבעיה הזאת. בקרוב מאוד אני אשלח גם תמונה שלו, כי אין לי מצלמה דיגיטלית ואני כל פעם צריך לצלם דרך החבר שלי. נ.ב האם מישהו הצליח להכין את הפגסוס שלי מהשרטוט הכללי ששמתי?

למעלה