הפוך, גוטה! הפוך!

הפוך, גוטה! הפוך! ../images/Emo67.gif

טוב, קשה להגיד שזו הפתעה גדולה בשבילי, אבל גם הפעם מסתמן לו מצג עכוז... היום הסתיימו להם 31 שבועות ומחר מתחיל שבוע 32, והילדה הפוכה. כן, יש לי עוד מלא זמן, בלה בלה. אותו הדבר היה עם האחיות שלה. מרוב שהיה מלא זמן, שני היפוכים הייתי צריכה לעשות. אז הערב אתחיל בתרגילי עמידה על הראש וזחילה על 4 בכל הבית... מקסימום נהפוך שוב. המיילדת שלי אומרת שהיפוכים מצליחים יותר בד"כ בהריון שני ומעלה, כי שרירי הבטן והרחם יותר רפויים ומאפשרים את ההיפוך יותר בקלות. בכל מקרה, אני אעדכן במצבנו. חוצמזה הכל תקין ביותר, ההמוגלובין שלי מרקיע שחקים, והעמסת הסוכר יצאה על הכיפכיפאק.

אשכר ש

New member
נו באמת ../images/Emo88.gif

אני קוראת את עוברי הפורום לסדר! יותר מדי הפוכים לאחרונה! מקווה שהקטנה שלך שומעת ותחליט לעשות חצי סלטה למטה...

swann

New member
טוב, באמת לא מפתיע... ../images/Emo24.gif

וגם אם תצטרכי בסוף היפוך - מאחלת שתתהפך בקלות כמו אחיותיה
ואולי הפעם הטריקים הטבעיים יעזרו כבר משלב כזה. זחילה נעימה.

ס ו ל ה

New member
באמת יש הרבה זמן! תנסי טיפול במוקסה

אצלי זה ממש עבד! ותינוקת קוראת אותך לסדר להתהפך!

../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif

אתמול שכבתי על הגב עם כריות מתחת לטוסיק להגבהה במשך 10 דקות (לא יכולתי יותר, קיבלתי צרבת של החיים ובקושי הצלחתי לנשום) ואחרי שירדתי מהכריות מיששתי ונדמה לי שהיא הסתובבה למצג רוחבי. אני אמשיך ככה.... מקווה שהפעם נצליח בלי היפוך חיצוני.

אם פי 3

New member
נסי לשכב על הצד, כשהכרית בין

הרגליים שלך, דוחפת את הבטן מלמטה, עד רמת אי-נוחות. רצוי לישון ככה (למרות שבאמת יש לך עוד המון זמן. זה אמור לגרום לתינוקת להתמקם ככה שהחלק הצר ביותר שלה, כלומר הראש, באיזור הצפוף... שימי לב לשבת כשהגוף נשען קדימה ולא אחורה בתנוחת בטטת טלויזיה. לא לקחת את בנותייך היקרות על הבטן, אלא רק על הצד, ולהשתדל ללכת הרבה. אלו הרגלים טובים שגם מעודדים את התינוק להתמקם בצורה טובה ובהמשך להתבסס באגן בתנוחה אופטימלית (משפיע גם על המצג (ראש/עכוז) וגם על המנח (עורף לפנים/לאחור). כמו כן, מומלץ להרבות בשירה (גם אם את זייפנית) ולהמעיט במוסיקה אלקטרונית. האגן מהווה תיבת תהודה, והתינוקת תשמח להאזין לך.

סטיוויה

New member
../images/Emo45.gif ועוד תנוחה טובה היא

לעמוד עמידת שש ואז לרכון כלפי הרצפה ולהניף ישבן למעלה. זאת אומרת שהגוף בשיפוע כשהאגן מעל החזה. ככה רבע שעה פעמיים ביום,לפחות.

איזה תפוז משוגע יש לנו היום ../images/Emo46.gif

רציתי לשאולותך: כרית דוחפת את הבטן מלמטה, מאיזה למטה הכוונה? מלמטה של בין הרגליים, או מלמטה שהכרית מונחת על המיטה והבטן עליה (כלומר, בעצם, מהצד של הבטן)? אני תמיד ישנה עם כרית בין הרגליים, אבל בד"כ היא גם תומכת בבטן שלי מכוון המיטה ואני לא בטוחה שלכך התכוונת. ועוד שאלה לגבי ההתמקמות - אני חוששת להשתמש בכדור פיזיו שלי עכשיו, כדי לא לגרום לה להתבסס עם הטוסיק למטה יותר מידי. זה לא נכון גם לגבי הליכה ושאר תרגילים שמעודדים התבססות? פשוט נראה לי שעדיף שתתבסס היטב רק כשהראש למטה... אחרת יהיה לה קשה לצאת משם. לא ככה? אשמח לכל הערה והארה. על הידיים אני משתדלת לא לקחת אותן כלל, אבל באמת כשאני לוקחת זה קל לי יותר מקדימה ולא על הצד... אז אני אמנע מזה בינתיים, ובמקום זה תקבלנה חיבוקים עד אין קץ בישיבה. שירה? מואה? מה עם האחיות שלה שרות לה? מוסיקה אלקטרונית זה לא הקטע שלי... איזה עוד מוסיקה טובה ונעימה לתינוקת? אני בד"כ בנאדם של דיבורים, לא של מוסיקה, לדוגמה באוטו כשאני נוסעת תמיד יש ברדיו תכנית של פטפטת ולא שירים...

סטיוויה

New member
תשובות חלקיות

למיטב ידיעתי הליכה עובדת על כוח הכבידה(ואצל העובר האינסטינקט שלו יורה לו במצב הנורמלי להתמקם עם הראש כלפי כוח הכבידה) ולכן כן ממליצים ללכת והרבה.אותו דבר לגבי הכדור. אין לי גיבוי במחקרים אבל המיילדת שלי אמרה לי שזה בסדר וקיפצתי כמו משוגעת עד שבשבוע 33-4 היא התהפכה.אני לא חושבת שהיא התהפכה בגלל הקיפוץ על הכדור בהכרח אבל זה לא הזיק. לגבי מוסיקה-מה שחשוב זה להשתדל לא להקשיב למוסיקה חיצונית אלא לשיר לבד. אבל לצורך העניין גם דיבור זה טוב. אם לא בא לך לשיר את יכולה גם לזמזם או להמהם. ואל תשכחי להניח הרבה ידיים על איפה שהראש צריך להתמקם.

תודה ../images/Emo24.gif השאלה היא באמת

למה הן לא מתהפכות אצלי. עלתה השערה שזה משהו מבני אצלי - בסה"כ 3 תינוקות אחד אחרי השני זה כבר לא בדיוק צירוף מקרים... ומאיה, כשהגענו להיפוך שלה, היתה כל כך מבוססת עם הטוסיק באגן שלקחו 3 זוגות ידיים מבחוץ ועוד יד מבפנים שתתן "פוש" מלמטה + חדר ניתוח + הרדמה ספינאלית + יום שלם בבית החולים כדי להצליח להפוך אותה. זה היה זוועה ואני מאוד מקווה להמנע מזה הפעם. אז אני לא בטוחה שאצלי המצב בדיוק "נורמלי" ואולי האינסטינקטים של העוברים שלי לא יכולים לגבור על בעיה זו או אחרת שקיימת ומונעת מהם להתהפך לבד... אוף. עד שהיה לי משהו אחד שחשבתי שלא יהיו איתו בעיות (אגן רחב במיוחד
) מסתבר שכנראה הוא האשם. בינתיים התחלתי לזייף לה קצת, והילדות שמאוד אוהבות לדבר ולשיר לבטן גם קיבלו הנחיה להפנות את השירה לכוון מטה (ולא ישירות מתחת לציצי שלי כמו תמיד).

אם פי 3

New member
קראתי איפהשהו

שאישה בהריון צריכה ללכת כל יום 5 ק"מ. זה נשמע לי המון, אבל גם שאיפה בכיוון היא טובה. ההליכה אמנם עוזרת להתברגות באגן אבל היא גם יוצרת מצב שבו הכי נוח לתינוק להיות, עם ראש למעלה ועורף לפנים - התנוחה המיטבית. עם הכרית - הכוונה היא לדחוף מבין הרגליים את תחתית הבטן ברמת אי-נוחות, במשך זמן רב (שעות השינה). לגבי שירה - כדאי לך לשיר. כשמתגברים על הבושה, זה כיף, מרגיע, מהנה. לא חשוב זיופים. לא צריך שכל העולם ישמע - ולבנות שלך זה בטח לא יפריע. אומרים שזה גם מסייע להיפוך. אבל גם אחרי זה - כדאי להמשיך. גם לשיר לתינוקת בחוץ, אפילו אם היא כבר בת 5...
לגבי למה התינוקות שלך הפוכים - הסבר אחד יכול להיות מבנה אגן - אבל עובדה שההיפוכים כן הצליחו, ונשארו כך עד הלידה... הסבר אחר יכול להיות אורח-חיים. כאמור- אם את מרבה לשבת בהשענות אחורה, רגל-על-רגל, בתנוחות שונות של בטטת-ספה - זה מאד מעודד מצגי עכוז. שימי לב לנטות כל הזמן קדימה, ולהשתדל להיות בפעילות (לאו דווקא מאומצת, אבל לעשות את הדברים בעמידה או בישיבה מזרחית או בישיבה נוטה קדימה). ולשיר
. לגבי הפיזיו - לא יודעת.

debby12

New member
מנהל
הצחקת אותי עם הכותרת ../images/Emo6.gif

שוין. תגידי לבעלך שיתחיל לחמם את הגרון לקראת סדנת זימרה עם גליל ריק של נייר טואלט בתפקיד המגאפון לכיוון פתח היציאה המיועד של הילדה. רציתי לקשר לתיאור שלי של הסדנה שעשינו בזמנו אני ואבא של בילבי וגילגי לצורך כך - אבל תפוז איטי ומבאס היום ןלמרות שמצאתי את ההודעה - אני לא מצליחה לקבל את ה-URL שלה מצד שני הבנות שלך נשמעות לי די עקשניות בעניין הכיוון (מה הן חושבות? שזה יהרוס להן את התסרוקת?
). אז יכול להיות ש"קטן עליהן" סדנת היפוך בעזרת שירה של אבא שלהן. מקווה ששרירי הבטן הרפויים יאפשרו היפוך קליל (לכל דבר יש גם יתרון...)

debby12

New member
מנהל
נו בבדאי - הצחוק יפה לבריאות וגם

חשוב לזוגיות
. הוא לא חייב ממש לשיר - אפשר גם המהומים כלליים וקולות מצחיקים כמו שההוא מ"בי"ס לשוטרים מתחילים" היה משמיע במגאפון של הניידת....
האמת שעכשיו נפל לי אסימון קטן. קראתי איפשהו, נדמה לי שבספר של אינה מיי גאסקין, שאם האישה רגועה ואפילו ממש צוחקת במהלך ביצוע ההיפוך - אז זה הולך הרבה יותר בקלות כי איכשהו שרירי הבטן/רחם/וואטאבר מתרפים. אז אולי חלק מהאפקטיביות של סדנת היפוך בעזרת זימרה עם גליל נייר טואלט לכיוון ה-XXX (כמו "קול באישה ערווה" - רק הפוך) קשורה בכלל לצחוקים של האישה. טוב נו - אם הוא לא מסכים לזמר לפחות אולי תשכרו איזה די וי די מצחיק ותצפי בו בזמן שאת שוכבת עם אגן מוגבה [אם לא יועיל, ב-ט-ו-ח לא יזיק....]

דוררה

New member
אם בהיפוכים עסקינן אז שלי התהפכה

לאחר שכתבתי שאני צריכה לעשות היפוך חיצוני אצל קנטי היום בבוקר באתי עשו לי אולטראסאונד והקטנטונת מתחשבת באמא התהפכה לבד.... חזרתי הביתה עם חיוך מאוזן לאוזן.... תודה לכל העונות ובמיוחד ל "גם למבי" ,ל "מאז" ול "תכלת לבן" שדיברו איתי במסרים...ובטלפון תודה רבה יום טוב

קראתי שגם הליכת מוגלי יכולה לעזור

אפשר גם לשיר שירים מספר הג'ונגל.(
) באחד האתרים שעוסקים בהיפוך ובמיילדות הייתה המלצה לנסות גם את התרגיל הזה.

תודה, זה באמת הגיוני

כי בהליכה הזו האגן מונף גבוה מהכתפיים. נראה לי שכל תנוחה שמרימה את האגן למעלה עושה את העבודה... אני אזום היום משחק עם הבנות ונלך ככה קצת בבית

למעלה