הפוך על הפוך?

הפוך על הפוך?

סיפור ששמעתי לפני כמה ימים....
זהירת
קונספירציה מופרעת לחלוטין (או שיש כאלו שיגידו שלא...). הזמן: תחילת יולי 1947 המקום: רוזוול, ניו מקסיקו. המשתתפים: הממשל האמריקני, הציבור תדמיינו את התרחיש הדימיוני הבא: כלי טייס סודי מתרסק. הממשל מנסה למנוע את הפירסום בכל מחיר. לשם כך הממשל בעצמו פועל מאחורי הקלעים להפצת שמועות על צלחות מעופפות, גופות של חייזרים וכו'. באותו הזמן - הממשל כלפי חוץ, מתנהג בכוונה בצורה חשודה ומוזרה, כאילו שהוא באמת מסתיר משהו - כל זה על מנת לתת לציבור את התחושה שמה שהתרסק שם זה באמת עב"ם, וכך להקטין את הסיכוי שהטכנולוגיה הסודית תיחשף. השילוב של גירסאות סותרות, אי פרסום פרטים ושימוש בכוחות צבא מצד אחד ושמועות שבאות מהשטח מצד שני יוצרים את התחושה כאילו הסיפור באמת נכון. מה אתם אומרים???

כריסטין

New member
קונספירציה לשמה

בכל אופן אם נפשפש בהיסטוריה של רוזוול נמצא המון עדויות והמון פרשנויות ועדי ראיה שאכן משהו התרסק ברוזוול משהו לא מהעולם הזה , גופות של אנשים קטנים ,ארונות קבורה ורעש תקשורתי שנמשך עד היום .

חפY

New member
אני חושב שאם זה היה נכון- אז כבר

היו מגלים את זה חוקרים כגון סטנטון פרידמן או ארגון MUFON. ובכלל- זה נשמע מגוחך לחלוטין שהממשל יעשה הפוך-על-הפוך כמו חבורת ילדים קטנים.

Obisidian

New member
וזה שהתרסקו יצורים קטנים -

מזטה רטיקולי, בגלל שהתנגשו בבלון אוויר באמצע מדבר בארה"ב לא נשמע מגוחך?

Gilliana

New member
למה מגוחך?

ומי אמר שהם היו יצורים קטנים שהתנגשו בבלון מזג אוויר? ומי דיבר על זטה רטיקולי?? אינך בקי בעובדות.

Gilliana

New member
לא מתקבל על הדעת

אין בזה שום הגיון - מה גם שלא היתה באותה עת לארה"ב שום טכנולוגיה סודית. כיום אנחנו יודעים כבר מה היה להם באותה תקופה, וזה לא היה הרבה. באמת תאוריה מופרכת, מסוג הקונספירציות ההזויות והפאראנואידיות שמוציאות שם רע לקונספירציות.

sns 7

New member
קנוניה

זה קשירת קשר, תיכנון משהו מאחרי גבם של אנשים, הטעייה.

Gilliana

New member
לאו דווקא הטעיה

קנוניה זו קשירת קשר או תכנון מזימה בין שני גורמים או יותר נגד גורם או גורמים מצד שלישי.

זה הגדרה מילונית...

שלפי דעתי לא כל כך מובנת...הייתי קורא לזה: "רעיון משוגע (בדר"כ) שמנסה להסביר מה קרה בקשר לתופעות או מקרים מסוימים"

Gilliana

New member
אבל זו לא הגדרה נכונה

משום ש: א. הפירוש של המילה "קונספירציה" הוא בטח לא רעיון ב. גם לא משוגע... ג. למילה הזו יש שימוש נרחב ויש לה פירוש ברור: קשירת קשר ואגב, יש בהחלט תאוריות קונספירציה (ולא מעט) שהן מטורפות לחלוטין ולא עומדים מאחוריהן לא הגיון ולא עובדות מחשידות. ראוי ורצוי לדעת להבדיל בין אלו לבין כאלו שיש להן אחיזה במציאות.

לא מקבל את זה...

לפי דעתי יש הגיו מסוים בקונספירציה והשלילה הכל כך מהירה וחדה שלך נראית לי מוגזמת...לעולם אין לדעת מה קרה שם לכן לעולם אי אפשר לשלול קונספירציה כזאת...

Gilliana

New member
זכותך לא לקבל כמובן

אני אומרת את הדברים מתוך מחקר ארוך וממושך שעשיתי בנושא, ומסקנות המחקר שלי אומרות שאין בתאוריה הזו הגיון. זכותך כמובן לחשוב אחרת.

MetalSinagouge

New member
בהחלט חשבתי על זה../images/Emo45.gif.

אבל אני מבין שאין לי טעם בהתעסקות עם קונספירציות. החל מנמושות שחושבות שהCIA השתיל להן מיקרוצ'יפ עב"מי לתנוך האוזן ועד לטענה שהבונים החופשיים עוסקים בכלכלה הכלל עולמית ובפולחן שטן בדרך, זה הכל ספקולציות של אנשים מפוחדים שנעלבו כי הם לא התקבלו לאגודה סודית זו או אחרת. יש לי הרגשה שבקרוב הכל יתבהר.

למעלה