הפוך

zspirit

New member
הפוך

היי. רציתי קצת לשתף בחוויה (לא כל כך נעימה) שאני עובר לאחרונה. לא מזמן , בוקר אחד , כשהייתי בעבודה , פשוט הודעתי שאני הולך הביתה, בבת אחת הרגשתי שאני "לא שייך", המאבק הפנימי הזה היה פשוט חזק מהחלק "המוסרי" שבי ש"עושה מה שצריך". לא עזבתי לצמיתות כי זה לא מה שרציתי, קיבלתי בסופו של דבר כמה ימי חופש. כשחזרתי הביתה, התחלתי לחשוב
.. אולי כאן הבעיה. אסוציאציה רדפה אסוציאציה. שאלתי את עצמי , מי אני בעצם, מה אני רוצה? מי הם האנשים שמקיפים אותי? תשובות , כמובן , לא הגיעו.. אבל המעגל הזה של שאלות שאין לי מענה עליהן לא הרפה ממני! במשך מספר ימים ללא הרף!! לא עמדתי בזה! היו רגעים שבאמת רציתי למות! או רגעים שפשוט רציתי "לכבות את האור" בראש. האם זה היה ה "DON´T KNOW MIND" שלי? למה נבהלתי ממנו כל כך? באותו סוף שבוע שמתי לב לעוד משהו.. אני ממש לא נהנה מהרגע (לעומת מה שהזן מציע..) אני רוצה שכל רגע יגמר- שאני אוכל , אני רוצה לשבוע ולגמור עם זה. שאני נמצא במפגש מסוים , אני רוצה שהוא יגמר. אני מרגיש שאני ממש הפוך מהזן, בצד השני שלו.

darmha

New member
zspirit היקר,

מה שלומך? נראה שאתה עובר חוויה לא כל כך נעימה. זה בסדר. מצבך הוא מצב שכולם עוברים אותו. השם שניתן לו זה תסכול. שמעתי שמקלחת חמה עוזרת. תסכול זה טוב כי זה אומר שיש בך חלק בעייתי וחשוך שמוכן להשתנות ולהתבהר. זה נפלא. זן מאסטר קיונג הו אמר : "אל תצפה לחיים ללא קשיים". זן מאסטר סונג סאן אמר: " תתעורר ! תתעורר! פשוט לך ישר "לא יודע". אל תעשה כלום. אל תחזיק כלום. אל תדאג בקשר למחשבות שלך. בהתבוננות פנימה אתה נתקל בזרם המחשבות שלך. פתאום כל כך הרבה מחשבות. הרבה מחשבות מחזקות את ההכרה השופטת. ואז כל העולם שלך הוא עולם שיפוטי. זה לא כל כך נפלא. אז גם הרגע הזה הוא לא נפלא. יחד עם זאת, הדברים האלו קורים ואין לך מה לשפוט את עצמך יותר מידיי בעניין הזה. הזן מלמד שכל המחשבות האלה הן כמו חלום - זאת נקודה מרכזית. מה שחשוב להבין ש-DON´T KNOW MIND זה לא באמת DONT KNOW MIND זה רק שם/תווית אל תיקשר לזה. לשאלה מי אני יש זנב וראש. זוהי שאלה טרנסנדנטלית: הזנב הוא המילים והמחשבה: מי אני? הראש הוא המצב הקיומי השואל -מצב אי הידיעה. זאת נקודה חשובה מאוד. אם אתה רק נאחז בזנב אתה תמצא את עצמך מסוחרר ותשוש וביקורתי. אם תמצא את הראש אז תמצא את ההכרה שלפני המחשבות. ההכרה שלא זזה. תמצא את האני המקורי שלך. מכיוון שזה מקום ללא מילים ומחשבות כל ניסיון לתת לזה שם הוא טעות גדולה! אז שאלתי אליך: מה השם האמיתי של המקום הזה? אם אתה לא יודע, אני מקווה שמרגע לרגע פשוט תלך ישר לא יודע, אל תדאג למחשבות ותשמור על הכרה צלולה ורחבה כמו החלל. איתך בדרך יובל

zspirit

New member
תודה ../images/Emo13.gif ועוד משהו

יש רגעים קטנים של אושר, אני לא יודע אם לקרוא לזה צלילות. אני חושב שיש גשר מסוים שהוא מתחיל במשהו שמישהו אומר או כותב או עושה, שנקלט בחושים שלנו, הופך לרעיונות ונגמר בתחושות. הגשר הזה , נראה לי לפעמים שבור , אפילו בחלק התחלתי מאוד שלו. אני מאוד רוצה שהוא יהיה שלם.

למעלה