הפוך

Deerest

New member
הפוך

עברנו כברת דרך בפורום הזה, חלק ביחד חלק לחוד לא יודע אם התעצם מי מאיתנו באיזשהו חלק ממנו, כל אחד עם עצמו. אולי אין אנו יכולים להצביע על מה מעצים אותנו, אלא רק להרגיש, בינתיים... אבל, האם נוכל לדעת מה אינו מעצים אותנו? מה גורם לנו ל"מה המלה ההפוכה להעצמה?" נסיגה אישית? מה המלה לעז...? למשל, (או לדוגמא) מה עושה לנו בקורת?

אהבתי את התחלת ההודעה

את הכותרת, את ההמשך פחות. "הפוך" בעיני מאוד מרתק... ובכל זאת, אומר שבעיני, לא קיים משהו שלא מעצים. שאלה שעולה ממה שכתבת היא האם מה שאנחנו יכולים להצביע עליו אינו משהו שאנו מרגישים? או בדרך אחרת, האם מה שאנחנו מרגישים זה לא משהו שאנחנו מצביעים עליו? כי כתבת "אולי אין אנו יכולים להצביע על מה מעצים אותנו, אלא רק להרגיש, בינתיים... " ביקורת, ביקורת היא מילה מפרשת לדיעה של אדם אחר. כשאני שומעת "ביקורת" אני יודעת שאדם זה חושב אחרת ממני. אם אני מוצאת טעם להגיב, כי לדעתי זה יועיל במשהו, או לו (לה) או לי, אגיב. אם לא אז לא. ביקורת טובה בדיוק כמו מילים אחרות שאין להן את הכותרת "ביקורת". ו... זו בעצם היתה ביקורת.

Deerest

New member
לפעמים

אדם עובר איזשהו תהליך, וכשהוא מתבקש לציין מה ומתי קשה לו לזהות ולומר בברור, אבל משתמש הרבה ב "הרגשתי שקרה כך וכך..." יפה ביקרת, חזרי שוב לבקר, אפילו ללא הזמנה מפורשת. איך אפשר להתעצם מבקורת "הורסת"? (למה נסעת מכאן ולא משם?
) אגב, איך יוצאים לך הבישולים? או הציורים?

לא חושבת שאפשר

לומר בברור...אי אפשר לדעת בדיוק מתי הפך הלילה לשחר, או הבוקר לצהריים. סימון נקודה ספציפית עלול להקפיא והוא גם לא טיבעי.זה משמעו של הגולם וגם הגולם נראה גולם רק כלפי חוץ. בפנים מתרחשים חיים אינטנסיביים. ביקורת לא הורסת. ביקורת היא ביקורת. אני יכולה להתיחס אליה כהורסת וכבונה או...כביקורת. זכותו של כל אדם לאהוב את מה שאני אומרת/עושה, לא לאהוב וגם לא זה ולא זה... אני תמיד זוכרת שזו דעתו ודרכו של אדם מסוים להביא את עצמו לידי ביטוי ולעיתים קרובות הביטוי הזה הוא שיפוט טהור. נו, אז מה אני יעשה? יסביר לו למה דרכו "אינה נכונה"? (ובראש תמיד יש לי שאלה מצטלצלת שמצלצלת, האם אומר למישהו שהוא מזיין חרא? לא! גם כאן זו רק דעתי, ויתכן שמישהי אחרת חושבת שהוא אלוף...וכבר היו דברים מעולם יותר מפעם אחת. ממילא אדם עושה משהו רק רק רק כשהוא באמת רוצה. והמרחק מלהגיד "אני רוצה" ללעשות הוא רב ביותר. עד כדי כך הוא רב, שלעיתים יש אנשים שאומרים לי בפירוש שהם "רוצים לעשות" משהו....וברור ומובן לי שזה לא יקרה, ולצערי הרבה ביותר, אני לא טועה הרבה. רק אתמול, בשיחה נוקבת ביותר אמרתי לאדם אחד כך, בסוף השיחה: "והלוואי, הלוואי, שתבוא עוד כמה זמן ותראה לי שכל מה שאמרתי לך זה שטויות במיץ, בולשיט וקישקוש אחד גדול". גם עכשיו אני אומרת את אותו הדבר. אני חושבת שאדם שרוצה לשדרג את עצמו חייב להסיר כמה שכבות של ידע ודווקא מהמקום הכי ברור, מנוסה, ומוכח.לעיתים המשמעות של זה היא להפוך לגולם מבחינת האי ידיעה הקונבנציונאלית. הציורים והבישולים יוצאים לי נהדר, מיוחדים, ואף פעם אין אחד דומה לשני... מעניין ששאלת, תודה על ההתעניינות. נפגשנו?

Deerest

New member
מהסוף

לא. אני רואה כאן, איך, אנחנו מניחים את הפרודוקטים של השולחן את באה, מערבבת אותם ערבב ערבב ויוצא משהו... אחר אז אמרתי זות, יודעת לערבב אז בטח היא גם מציירת, חבל לבזבז כזה כשרון לבשל, היא בטח, כי הרי היא גם אשה
וכמעט אמרתי שאני רוצה לטעום מבישולייך ולחזות בציורייך אבל הרגשתי שזו קפיצה ארוכה מדי אז רק שאלתי בידיעה, שהם יוצאים... מעניין. מה עושה שדרוג? מוסיף? מקלף? ואת מה? ידע? יכולת? הבנה? או ש... ואני רואה בדמיוני פרי שגודלו קבוע ובתהליך השדרוג אט אט, גדל תוכו על חשבון קליפתו.

אווי, איזה יופי

כשאני קוראת כאלה מילים, עולה חיוך ענק על פני, אני מרגישה כל כך רחב ואני עוצרת את הרגע בזה שאני ממש לא רוצה לחשוב על התוכן והתשובה... כן, מציירת המון, המכחול (וכל מה שמצייר...) הוא החבר הכי טוב שלי... וברשותך איש יקר, אני אהנה לי עכשיו ממה שכתבת לכמה שעות, ורק אח"כ אחשוב על התשובה. טוב?

לשדרוג

צריך רצון והקשבה שדרוג זה להוסיף הבנה ולמידה זה יכול להיות חדש חדש חדש מחליף ישן חדש שמשלים ישן אם כבר פרי אז אולי השדרוג עושה אותו טעים ויפה יותר

InnerKid

New member
ההבדל בין לרצות ללעשות

נכו.ון שהוא גדול, גם הרצון הוא סוג של "עשייה" אולי מנטלית יותר ופחות חומרית בעולם. ומי שרוצה לרצות? מי שלא מצליח לרצות? מי שהרצון שהוא מזהה הוא זה ההורס אותו ולא בונה אותו? מה אז?

ברוך הבא InnerKid

מוכן להסביר את דבריך, שאלותיך, בהודעתך זו? לא הבנתי את כוונתך. לגבי המסר ששלחת, אינני מתערבת (כמעט) בשום תהליך שקורה כאן. לא מורידה הודעות ולא מעלה. מה שקורה קורה. זהו פורום שתהליכים שקורים בו יש להם משמעות... מומזן להעלות כל נושא שעולה ברוחך. מה שאני לא ממליצה זה למחזר חומר מלפני שבוע. זה כמו סטייק טוב שעמד שלוש ימים בשמש וכבר רואים את התולעים בו. בכל מקרה אם תרצה לדון מחדש בנושא שהיה, מוזמן לפתוח הודעה, ו...נראה איך יתפתחו הדברים.

ש איילת

New member
אני אוהבת הפוך...

קפה הפוך. ביקורת יכולה להיות זריקת עצם לקראת ההעצמה... קראתי משפט (מתוך הספר "ניבים ופתגמים" של יורם מארק רייך): "כלב נובח אינו נושך" אפרופו ביקורת..אתה חושב שאפשר לעשות השלכה של המשפט הזה על נתינת ביקורת..: כלב נובח אינו נושך.. כי אם כן, אז אפשר לקבל את הביקורת ביתר קלות פסיכולוגית... (ובהשוואה הזו אני לא מתכוונת לכך שנותן הביקורת הוא כלב. כלל לא.) הביקורת נאמרת אך אינה חייבת להיות נושכת..כלומר אינה חייבת לגרום לכאב כמו הנשיכה...כי זו רק נביחה..שלצורך ההעצמה כדאי להתייחס אליה... גם הכלב שלי נובח עכשיו ממרומי מיטתי ..הוא רוצה שאשחק איתו.. ועוד משפט על הפוך..להפוך..הופך...: הרבה יותר קשה להפוך את המילה למעשה, מאשר את המעשה למילה.(מקסים גורקי) מסכים? ערב מצויין, איילת

Deerest

New member
תתפלאי

לי, קשה יותר לדבר על מה שעשיתי מאשר לעשות מה שאני אומר. הפכתי את מקסים. כל מה שכתבת לעיל, אופן ההתיחסות לבקורת, האם את גם מיישמת זאת בעצמך? בבחינת נאה דורש, נאה מקיים. שימי לב, הכתיבה שלך בא מכיוון הבקורת, זה שמבקר איך את, מכוון המקבל אותה?

ש איילת

New member
אני לא מתפלאת..

ואני שמחה לשמוע
לגבי ההתיחסות שלי לביקורת, אני מקווה שאני מיישמת..אני חושבת שיותר מפעם. מכיוון המקבל..בעבר אני בד"כ 'ננשכתי' ונורא כאב לי..אני מקווה שהיום אני אתייחס אל זה כאל רק 'נביחה' ואני מקווה שאני לא 'אנשך' את עצמי בגלל ש'נבחו' עליי.. רציתי מקודם להגיד משהו נוסף. אולי אזכר יותר מאוחר.. תודה שהעלת את הנושא. המשך יום טוב. איילת

הפוך

ממעצים זה מחליש,מדכא מוות,כעס,עצב,שעמום ועוד מצבים מעצימים אותי פחות מאשר חיים,שלווה,עניין,שמחה,הצלחה ועוד מצבים בביקורת זה חצוי זה תלוי באיך ומתי זה יכול להעצים ויכול להחליש

Deerest

New member
מה את אומרת?

זה תלוי באופן ההתיחסות שלך לבקורת? מה עושה לך משפט כמו: "מה עבר לך בראש כשעשית את זה?
" ולמה?

הפוך

תלוי איך/מתי נאמרת הביקורת זו ביקורת לא עניינית ,לא טובה למה? תוקפת ומזלזלת בזבוז של אנרגיה זו ביקורת שמעוררת כעס,התרחקות

Deerest

New member
עוד

אבל היה איזה מסר באותה אמירה. משהו כמו... למה לא חשבת לפני... יש לך אולי ניסוח שונה שיעביר את אותו מסר ושלא יגרום למה שתיארת. וגם שיבטא את מה שהמבקר הרגיש.

Deerest

New member
?

אגב, מה שכתבתי היה בלשון יוניסקס. ואם, ביקורת שתופנה אלייך, לא תהיה בנוסח כזה שלו, מאף אחד בסביבתך, זה יחליש וידכא אותך? היכן זה יעצר? מה הם אשמים שהם "מדברים" כך? לדעתי, המסר - בא לבקר האופן (והתוכן) - מביע את רגש המבקר רצוי להפריד, לתחום, להתייחס כדי שנוכל להמשיך הלאה...

אם

נאמר לי דבר כזה מסמנת שזה לא לרוחי ולא ממשיכה.שם זה יעצר. גבולות. אני אברר עם עצמי. ולהיפך במקרה השני אמשיך לדבר ולבדוק בהנאה עם אחרים.

למעלה