הפולנים לא רצחו יהודים

הפולנים לא רצחו יהודים../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo31.gif../images/Emo2.gif

מה עובר על וואלה??????????????? שימו לב לפיסקה האחרונה בכתבה: פולין: תלונות נגד מאבטחים ישראלים יום רביעי, 23 במאי 2007, 21:44 מאת: הארץ מצעד החיים בפולין (ארכיון: רויטרס)מועצת העיר קרקוב תבדוק תלונות על כך שהמאבטחים מטיחים עלבונות ומפעילים כוח שלא לצורך נגד תושבים מקומיים מועצת העיר קרקוב תבדוק את התנהגותם של מאבטחים ישראלים המלווים קבוצות נוער במסעות בפולין, כך דיווחו היום כלי תקשורת במדינה. זאת, בעקבות טענות כי המאבטחים נוהגים בגסות כלפי תושבים מקומיים ואף מפעילים נגדם כוח שלא לצורך. בין השאר מופנות כלפי המאבטחים טענות על עלבונות, על שימוש בכוח במקומות שונים ואף על שימוש באזיקים כדי לעצור אנשים שנתפסו כמאיימים על שלומם של בני הנוער. על-פי אחד העיתונים, "הביטחון הישראלי עושה בפולנים כאוות נפשם והמאבטחים מתייחסים לתושבים ולתיירים כאל טרוריסטים פוטנצאיליים". בשנה שעברה ביקרו למעלה מ-20 אלף בני נוער ישראלים בפולין במסגרת תכניות של משרד החינוך להכרת מחנות ההשמדה והריכוז בפולין. בעבר נטען כי מסעות אלו הם חד-ממדיים, מתעלמים מ-800 שנות היסטוריה יהודית בפולין ומעוררים בקרב משתתפיהם את הרושם המעוות שהפולנים היו אחראיים לרצח היהודים בשואה לא-פחות מהגרמנים.

קרקוב מוכרת כעיר שתופעת גלוחי הראש

חוגגת בה. אחד ה"שטיקים" שלהם הוא לתקוף את חברי משלחות הנוער שלנו.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא כתוב כאן שהם לא רצחו יהודים מחוללי השואה היו הגרמנים. עליהם רובצת האחריות והאשמה על הפשע החד-פעמי ההוא. הפולנים, כמו האוקראינים, הליטאים ואחרים, הצטרפו בשימחה (לא כולם, כמובן) ל"ניקוי" ארצם מיהודים. ואכן יש אצלנו בלבול לפעמים, כאילו הפולנים אחראים לא פחות מהגרמנים. אנשים מכנים את פולין "ארץ ארורה" בשעה שהם נוסעים לבלות בגרמניה. כשלעצמי, אני מעדיפה לא להתייחס באופן גורף לשום ארץ או עם. יש כל מיני בני אדם בכל מקום.

deebeebee

New member
התיחסות גורפת?

הגרמנים הם מחוללי השואה אבל זוועות בוצעו בידי בני ארצות שונות באירופה, חלקן יותר מאחרות. לחלק אפילו היה גסטפו משלהן- כמו הונגריה לדוגמא. היחס "הרע" לפולין נובע מהעובדה שחלק גדול ממחנות ההשמדה היו על אדמת פולין. מלבד זאת, בפולין בוצעו פשעים איומים נגד פולין גם אחרי השחרור- יהודים שחזרו מהמחנות נרצחו בידי בני עירם כדי שלא יוחזר להם רכושם- וזה היה אחרי המלחמה. כאן אי אפשר היה להשתמש בגרמנים כתרוץ. מספרים גדולים של יהודים נרצחו בדרך זו. מסיבה זו, בין השאר, יהודים שנשארו בפולין הסתירו במשך עשרות שנים אחרי המלחמה את זהותם. המשיכו לחיות בפולין ואיש לא ידע שהם יהודים. לאחר כל זאת, יהודים שעזבו את פולין מסרבים לדרוך על אדמתה וקוראים לה אדמה ארורה.

deebeebee

New member
תוספת קטנה

אנשים שאני מכירה, אלה שלא מוכנים לנסוע לפולין (כמו אבי), לא מוכנים גם לנסוע לגרמניה או לאוסטריה. אני מסכימה איתך, שלומית, גם אני לא מבינה את התופעה של לא מוכנים לנסוע לפולין אבל לגרמניה כן.

schlomitsmile

Member
מנהל
יש להפריד בין מי שעבר דברים על בשרו לבין כל השאר. אני מכירה ניצול אושוויץ, יליד פולין, שחי כיום (ברווחה רבה) בגרמניה. לדבריו, לא ידרוך בפולין, כי היא הבית שבעט אותו באופן הנורא ביותר. לשם לא יחזור. גרמניה היא עבורו מעין מלון מפואר, לא בית (למרות שחי בא מאז סוף המלחמה). עם אנשים כאלה אני לא מתווכחת, אין לי זכות. נכון שפולנים, כמו גם בני עמים אחרים, ביצעו זוועות גם ללא "הדרכה גרמנית". אבל בכתבה דובר על הגישה שפשעיהם חמורים לא פחות מאלה של הגרמנים. זה לא נכון- מחוללי השואה, שהיא פשע יחודי בתולדות העולם, היו גרמנים. מסכימה איתך, שבבסיס הגישה הזאת, העובדה שמחנות ההשמדה נבנו בפולין. רק שרבים שוכחים שלא הפולנים תכננו ובנו אותם.

skito

New member
אכן יש בלבול

הפולנים חשים בכך ומרגישים אי נעימות, חבל שלא מבהירים זאת

הפולנים היו גם "עצמאיים"

ההיסטוריה של היהודים בפולין שזורה בהתנכלויות, הגבלות ועוד ועוד, הן לפני מלחמת העולם השניה והן לאחריה. אל נשכח שהם קתולים אדוקים ואנו הרי רצחנו את ישו. היו יוצאי דופן, ללא ספק. מחד, אין להכליל. מאידך, הסגרת יהודים, סחטנות, חוסר הסיוע של המחתרות הפולניות ועוד ועוד הן תמונה שחורה משחור. האם היה קושי לרפות קצת את הברגים של מסילות הברזל שהובילו למחנות ההשמדה? האם אי אפשר היה לספק ללוחמי גטו ורשה קצת יותר מהאקדחים העלובים שקיבלו? ואין צורך להוסיף. הדברים אינם בגדר סוד.

schlomitsmile

Member
מנהל
כל זה נכון בהחלט בזמן המלחמה הפולנים היו פושעים, משתפי פעולה, קורבנות ומצילים. הכל. לפניה ואחריה, היו אנטישמים לא קטנים. אבל אם אתה מדבר על כל אורך ההיסטוריה- הרי לא במקרה שיגשגה בפולין הקהילה היהודית כ"כ. עם כל השינאה, עדיין נאמר עליה פה-לין. עדיין היתה דוקא פולין, קרקע שהצמיחה קהילה גדולה ומפוארת כזאת.

deebeebee

New member
לאורך ההסטוריה- לא רק הפולנים

ברור שלא רק הפולנים. לגבי ניצול השואה שחי בגרמניה. אני מניחה שהמניעים שלו הם שהוא לא רוצה לחזור ל'זירת הרצח' יותר בגלל המקום מאשר האנשים כי אם היה מדובר באנשים אזי בלי שום ספק הוא לא היה חי בגרמניה. לגבי פה-לן-יה- יש הטוענים שבזמן שטבחו בעמו על אדמת פולין הוא לן/ישן...

ישרון

New member
סטיתם מנשוא הכתבה רבותי וגבירותי

נושא הכתבה והעיקר שבה הם התנהגותם של מאבטחי המטיילים הישראליים!!! ראשית לא ברור לי מדוע הם מתנהגיפ כיחידת אבטחת אחמ"ים??. אכן יש איום במסעות בפולין ואני אישית חוויתי מטר אבנים פעמיים למרות של סבבו סביבי מאבטחים. הבעייה שבחורנו המצויינים שוכחים לעיתים שהם לא בבית אלא אורחים בארץ זרה ,ולא להם ליזום הגנה אלא למנוע המשך האיום. שמעתי לא מכבר מילדים ששבו מהמסע על מספר חריגות של המאבטחים,שתפסו פה ושם איזה גלוח ראש "וכיסחו לו את הצורה",לא לשם כך הם שם .

למעלה