הפוסטר וגודלו ? רזולוציה בצילום?

• פותח הנושא ring
  • פורסם בתאריך

ring

New member
הפוסטר וגודלו ? רזולוציה בצילום?

עם כול הרזולוציות למנהם מעניין אותי דבר אחד איך עובדים על גודל של פוסטר עם צילומים זאת אומרת איך מגדילים את הצילום מבלי לפגוע באיכות התמונה ובכלל האם יש אזשהו חישוב כמה אתה יכול להגדיל את הצילום עד לטופ שלו לדוגמה אם יש לך צילום של 12/12 כמה תוכל להגדילו מבלי לפגוע בו והאם אם בכלל זה אפשרי להגיע לגודל של פוסטר על בסיס גודל זה אני מניח שאתם כבר רואים שאני מבולבל מהנושא ! חוץ מזה מעניין אותי מה הגודל האמיתי שעובדים עליו במחשב כדי ליצור פוסטר כי קראתי פה באחד הפורומים שאתה עובד בגודל של 25% מהגודל האמיתי ורק בהדפסה הם מגדילים את זה זה נכון?

yossi_maoz

New member
אין

אפשרות להגדיל תמונה בלי לפגוע באיכות שלה. עם זאת, אם התמונה ברזולוציה מספיק גבוהה, הפגיעה באיכות תהיה מינימלית. מאחר ויש סוגים שונים של מכונות בשוק להפקת פוסטרים לכל מכונה יש את "השגעונות" שלה לגבי הרזולוציה הנדרשת כך שבכל מקרה מומלץ להתייעץ עם מפעיל המכונה. כשמכינים פוסטר להדפסה בחוץ עליך לקבל את הנתונים הבאים: -רזולוציה סופית של העבודה -גודל רצוי להכנה להדפסה (כמו שאמרתי יש מקומות שיבקשו ממך לעבוד באחוז מסוים מגודל העבודה הסופי על מנת שהעבודה תוגדל בפרופורציה, חשוב על פוסטר בגודל קיר של בנין- הרי לא מתקבל על הדעת להכין אותו בגודל 1:1) -פורמט קובץ להעברה

למעלה