הפופוליזם מגיע גם לאינטרנט

sarid

New member
הפופוליזם מגיע גם לאינטרנט

התשובות בפורום מאוד כלליות שיטחיות ואין תשובות אמיתיות לשאלות אמיתיות שנשאלות. מישהי שאלה אותך איך להוריד 4 קילו במשקל והפנית אותה לדיאטנית. את זה גם אני יכולתי לעשות. הייתי מצפה שתתני לה איזשהו רעיון לא מחייב שאולי יעזור לה להבין איפה היא טועה מבלי ללכת לדיאטנית. זו עזרה אמיתית.

האמנם פופוליזם???

שלום לך איני יןדעת מה הכשרתך אבל אני בטוחה שלא היית מצפה שרופא שלא ראה, בדק ומכיר אותך יתן אולי איזו המלצה לאנטיביוטיקה קטנה כדי לפתור בעיה בגרון שאת מתארת באינטרנט. מכיוון שאני דיאטנית קלינית ויש לי אחריות רבה כאשר אני נותנת עצות, בניגוד למטפלים חסרי אחריות שמחלקים עצות והמלצות לתוספים או תזונה בלי להכיר את המטופל, גם התשובות שלי בהתאם. אם תבדקי היטב תשימי לב שאני כן נותנת עצות במידת האפשר. בהחלט נתתי המלצות רבות על שינוי תזונה אבל במקרים רבים אין תחליף לטיפול אישי כאשר המטפל מכיר את המטופל מבחינה רפואית ורק על סמך ההכרות נותן עצות. למשל אם נותנים המלצה שתתנגש עם תרופות שאותו אדם נוטל ולא דיווח עליהן באינטרנט. אני הייתי רוצה שזה סוג המטפלים שיטפלו בי. באיזה מטפל את היית בוחרת???? לצערי אינטרנט אינו תחליף לטיפול רפואי וכשמדובר בפורום העוסק בתחום זה קימת מגבלה מסוימת במתן עצות. ולכן דווקא הדרך שבה אני נוקטת היא לדעתי בדיוק ההפך ממתן עצות פופולריות. אני מקוה שעניתי לשאלתך ולביקורת שהעברת למרות שעלי לציין כי עשית זאת בדרך מאוד לא נעימה בברכה ליאורה חוברה

hilase

New member
דיאטה דרך האינטרנט

ליאורה שלום אני חדשה בפורם. עיינתי בקצת מההודעות והתרשמתי מאוד מצורת ההתיחסות שלך. אני מעריכה בהחלט את אופן מתן התשובות שלך באינטרנט. תזונה היא אחד האמצעים המופלאים המאפשרת לנו שליטה בבריאותנו, וככל שמענה לבעיה יהיה ממוקד יותר, כך תהיה ההצלחה רבה יותר. מי שפונה לפורום צריך להבין, שפורום זה מספק מידע כללי בלבד, ומעשיר את הבנתנו במושגים של תזונה. בנוסף ברצוני לציין שפעם מצאתי ספר שכתבת עבור האוניברסיטה הפתוחה בנושא תזונה, איני זוכרת את שמו, אך בעיני זה פשוט היה ספר מקסים שמסביר בצורה מעניינת, ברורה, מקצועית ואיכותית את רזי התזונה. ולכל המעוניינים להעשיר באמת את הבנתם בנושא שווה לקרוא אותו. כך שלך, ליאורה מגיעות אך ורק מחמאות על הפורום, ושיישר כוחך להמשיך בדרך זו. תודה רבה

הרבה תודה

שלום לך באמת הרבה תודה. מחמם את הלב לדעת שיש גם מי שיודע להעריך. ושוב תודה ליאורה חוברה

למעלה