מכתב גלוי לאגודה הישראלית לכלכלה
רצ"ב תוכן מכתב גלוי ששלחתי לאגודה הישראלית לכלכלה לקראת הכנס השנתי. את מכתב ההזמנה עליו חתום פרופ' איתן ששינסקי יו"ר הכנס, הוא בחר לסיים במשפט הבא: "כמו כן, נשמח לקבל נושאים לדיון על בעיות כלכליות אקטואליות."
המכתב ישלח לכתובת הדוא"ל של האגודה: mailto:[email protected]
ליו"ר הכנס פרופ' איתן ששינסקי: mailto:[email protected]
לנשיא האגודה והאחראי על נושא שוק ההון בכנס פרופ' אבי בן בסט: mailto:[email protected]
לאחראי על נושא אי שיוויון בעושר הד"ר מומי דהן: mailto:[email protected] ===== עד כאן ההקדמה ועכשיו לתוכן המכתב ========= שלום רב 1. שמי דור לוי ואני מנהל בהתנדבות את פורום רפורמה כלכלית בתפוז. בהמשך להזמנה המודפסת לכנס, אני מזמין נציג מטעמכם לפרסם את הכנס בפורום ולענות לשאלות. כתובת הפורום: http://forums.tapuz.co.il/reforma או פשוט לחפש ב google את המלים רפורמה כלכלית. 2. אני מבקש להעלות לדיון בכנס נושא אקטואלי, המשלב אספקטים מנושאי אי שיוויון בעושר, שוק ההון ושוק העבודה - כולם ברשימת הנושאים העיקריים לכנס: מדובר בהצעה להגדיר תקרה להכרה בהוצאות שכר ברמת העובד הבודד לצרכי מס חברות. מצורף מאמר בו אני רומז לכך שתגמול בעלי שליטה, מתבצע לצורכי תכנון מס בדרך של רישום שכר ולא באמצעות דיבידנד להון. הדבר מקרין על שכרם של כל בכירי החברות והמגזר הציבורי גם אם הם אינם בעלי שליטה. כך נוצר עיוות ברמות הבכירות בשוק העבודה. שיקולי תכנון המס מקטינים את תשלום הדיבידנדים, מקטינים הצגת רווחים ופוגעים באיתנותן של החברות ובמניע להשקיע בשוק ההון - זה העיוות בשוק ההון. ע"י תיקון פשוט, של הגדרת תקרה להכרה בהוצאות שכר לעובד הבודד עבור חברות בע"מ, ניתן לצמצם עיוותים אלו. תוספת גבייה לאוצר המדינה בהיקף של מיליארדי שקלים היא רק הבונוס. במאמר מוצגים בקצרה ניתוח כלכלי ופרסומים תומכים, התייחסות לתקדימים ואספקטים משפטיים מהארץ ומחו"ל, התייחסות לפשטות התפעול של ההצעה מהבחינות החשבונאיות, כח אדם ומחשוב בהשוואה לרפורמות עד כה. 3. סטיגמה מקובלת היום, היא שפעילות למען החברה, פוגעת במגזר העסקי ולכן בכלכלה. המאמר מציג דוגמא לשיטת חשיבה שונה שבה, חשיבה כלכלית נכונה יכולה לייעל את הקצאת המשאבים במשק, לעודד את הכלכלה והחברה כאחד, בסינרגיה שבה השלם גדול מסכום חלקיו. שלטון שיאמץ פתרון זה ויממן בגבייה הנוספת רפורמה של הקטנת עלות העבודה יוכיח ראייה כלכלית וחברתית נבונה! 4. זהו מכתב גלוי, תוכנו פורסם בפורום רפורמה כלכלית (קישור מצורף) - תגובות, הערות ושאלות יתקבלו בברכה. בתודה מראש בברכה
רצ"ב תוכן מכתב גלוי ששלחתי לאגודה הישראלית לכלכלה לקראת הכנס השנתי. את מכתב ההזמנה עליו חתום פרופ' איתן ששינסקי יו"ר הכנס, הוא בחר לסיים במשפט הבא: "כמו כן, נשמח לקבל נושאים לדיון על בעיות כלכליות אקטואליות."