הפורום הזה הוא רעיון נפלא

יעל, את קצת נשמעת כמו מארחת ../images/Emo8.gif

ב TALK SHOW. אנחנו עומדים לקנות (עוד לא נחתם, מחזיקים אצבעות) בית ישן ויפהפה על חצי דונם בזכרון יעקב והולכים לשפץ בערך כמוכם (להחליף לחלוטין את כל פנימיותו). אנחנו גם חושבים שזה ייקח חודשיים אבל אני די בטוחה שזה יקח הרבה יותר. מישהו מבין משהו בבתים ישנים???

כבוד המקצוע = 0

זה רעיון מחמד, לפטפט על חויות השיפוץ , אבל מזה אף אחד לא יצליח לתכנן, לארגן, לפקח על שיפוץ ביתו - מפני שזה מקצוע ! ולזלזל בעובדה הזאת יעלה לכם הרבה מאוד כסף, סבל נפשי, ולא בטוח, שאחרי השיפוץ , במקום להכנס לבית,לא תגיעו לרבנות, להפרד...אחד מהשני! ויכול להיות גרוע יותר. בלי לעשות פרסום עצמי, לאחר לימודים אקדמים, ניסיון בחו"ל, 16 שנה,בארץ , כעצמאית, 290 (!) עבודות, עדין, בכל פרויקט לומדת משהו, והרגשתי, שלא מושלם - טוב, אני סופר-פדנט, ,טוב, רק ה 100% , אפילו 98% הצלחה, עבורי 2% כשלון -, אבל זה לא צחוק, ידידים! בחיי לא ארגנתי חתונות, הואמנם התחתנתי פעמיים, אינני יודעת, כמה זמן, כמה רצינות, וכמה חוסר אחראיות צריך לעשות את זה, כחובבן. אבל, הבניה, התנסות יקרה,לחובבנות.שעושים את זה אנשים, בארץ, עוד לא סיבה לטענה, שזה אפשרות חכמה ! כאילו ללכת למשפט-רצח ללא עורך-דין, לנהוג באוטו, עם תאודת עור,(יש, נכון, יש כזה, בארץ) או לעשות לעצמך ניתוח לב-פתוח, סתם כך, לחסוך שכר טרחה של מקצוען. עלות ליווי מקצועי, בתכנון, במכרז לקבלנים, בפקוח, לא יותר מ:10% של עלות הבניה. בלי דעגות, בלי צרות. אתם חושבים, שלחסוך את הסכום, במאת כדאי? אתם, במאת חושבים, שניסיון החברים, השכנים עוזר לחסוך לימודים של שנים? אפילו לדבר עם שיפוצניק, לא תצליחו, בלי הבנה עמוקה של הדברים. הם יסדרו ואתכם, כמו כלום! עוד דבר: באנף השרות, קודם עושים הסכם על העבודה, סוגרים מחירים,ורק לאחר מכן מקבלים את השרות. אז יש כמה אפשרויות: א/ אתם משלמים יותר מידי, ב/ אתם משלמים פחות מידי, והקבלן מעניש ואתכם בעבודה גרוע, וא, שמושך את הזמן, לפי מה שנוח לו, ולא לפי שטוב לכם. מאותו רגע, שבשטח יש מקצוען לצידכם,יש לכם גם, הגנה נגד "ההרטה-ברטה" של השיפוצניק. האמת, לא היתי כותבת כל-כך הרבה, אם הייתי משלימה עם המצב, שאנשים מזלזלים במקצוע שלי. לתכנן שינוי פנימי של דירה, לפי דרישות הלקוח, לתת את היעדה, שצברתי, ערכו לא 0 ! בשביל לתכנן לא מספיק "טעם טוב", ואפילו אחרי לימודים של שנים, לא כולם עושים עבודה טובה, אז אך אתם חושבים, שאפשר להגיע לתוצאות טובות, בלי לדעת כלום. פעם עשיתי קורס ארכיטקטורה לחובבנים. אחד חשב, שאחרי 12 X שעתיים קורס,יכול לעבוד כמו מעצב, אחר חייה לפני שיפוץ, שחשב, כמוכם, לעשות לבד. בסוף הקורס, כולם הבנו, שלמדו הרבה, ולא יודעים כלום! באצם, למדו אך לבחור אדריכל טוב, והסכימו, שרק בשביל זה, הייה כדאי לעבור את הקורס. אז, אם כתוצעה מזה שמפטפטים על שיפוצים, אתם תבינו, שזה לא הדרך, כבר הייה כדאי ! בנתיים תחפסו אדריכל...

amonit

New member
כבוד האדם...

באשר הוא,,, אווה בדיוק עבור זה נולדו הפורומים עבור התיעצויות אחד עם השני, למידת עמיתים וללמוד מנסיון אחד של השני. אם את רוצה לעזור WELCOME אם את רוצה לרפות את ידהם של המנסים למצוא דרכם בסבך המושגים והאפשרויות חבל מפני שזה בדיוק מה שלא יתן את ה"כבוד " לו את מצפה מאחרים. ואווה עוד דבר, אם נמנע מטעויות שאחרים עשו, הרווחנו, או שאת מעדיפה לטעות לבד?

כנראה, לא הבנתם אותי

אני לא פוסלת את חלופי האינפורמציה, החפך. אבל כל הדיבורים לא יכולים להחליף את עזרה המקצועית! מפני שזה מקצוע, כמו של הרופה, או של העורך-דין,- החובבנות גורם נזקים, בלתי חפיכים! ותיסלכו לנו, אם האדריכלים לא עובדים/עוזרים רק בשביל הכיף, אלא זאת פרנסתם. אני מזהירה את כולכם, על קיום הסכנה, לא רוצה לפחיד אף אחד. אחרי 290 פרויקטים, שלא פעם אחד, הזנימו אותי, באמצע השיפוץ, להציל את המצב, וכאב לי הלב, על הביזבוזים, על חסימת האפשרויות, שהיו לפני התחלת השיפוץ. - והגירושים לא פרי דימיוני, אלא מקרה מהחים. אתם רוצים דוגמאות? OK בשכונת בצרון, בתל-אביב, זוג צעיר, קנה דירה ישנה, מוזנחת, שלפי תכנית בינוי העיריה, אושר תוספת בניה (בקרקע, על חשבון הגינה, בדירה מעלהם, על שטח תופסת הקרקע,+ על הגג. מאוד נחמד. הם היגעו אלי, לאחר, שחפרו כ-30 ס"מ באדמה, כדי להנמיך את הסלון. ראו באיזה דירה של חברים, או בעיתון, לא זוכרת. שעות התווקחתי אתם, שזה לא מתאים לטופוגרפיה של הדירה ( מפלס הכניסה לדירה, רק בכמה סנטימטר גבוע יותר, ממפלס המדרכה ) , כי בגשם הראשון של החורף, הגינה יתמלא במים, ובשלב שיני, כל הסלון יצוף על המים.אפשר היה לעשות מדריגות, אם מילוי חול על רוב שטחי הדירה, ואז, הסלון נמוך ממפלס הכניסה, אבל לא מתחת גבה המדרכה. כל "הרעיון" שלהם, עלה ב: 5000 ש"ח של עבודת הקבלן, יותר, משכר טרחה שלי,על כל תכנון הבית! במקום אחר, בדירה "מעוצבת" בשיש, הנמחות גבס בתקרה, תאורות יקרות..., פינת ישיבה של הסלון היה במדריגה אחד גבה, מפינת האוכל. שאילה הראשונה שלי היתה: כמה פעמים ביום נופלים משם? "אנחנו כבר לא, רק האורחים. היה התשובה. מאיפו אני יודעת? כי זה המקצוע שלי! הבנת?

אווה, אנחנו מבינים את חשיבות

המקצוע שלך וחשיבות ההתיעצות עם איש מקצוע לפני שעושים צעדים דרסטיים בדירה. אני לא חושבת שמישהו שמתכנן לעשות שינויים מסוג כזה עושה את זה בלי להתיעץ עם איש מקצוע, אבל הפורום הזה הוא יותר אינפורמטיבי, כלומר: איזה איש מקצוע מומלץ,ף רעיונות לשיפוץ, שאותם אפשר לבדוק עם אנשי מקצוע או להתיעץ כאן עליהם וכו´.

pumpkin

New member
אין לי בכלל כח לענות לזה../images/Emo31.gif

אבל רק אתן לך עיצה ידידותית, אם את רוצה לפרסם פה(למרות שזה ממש לא המקום) כדאי שתעשי זאת בצורה יותר נחמדה, מי יקח מישהו שמפרסם את עצמו בטון של מדוכא
ודרך אגב האתר שלך לא עולה (אולי לקחת חפר שבונה אתרים ולא מקצוען
)

גם אתה לא הבנתה את הפואנטה...

1.לא מתכוונת לפרסם כאן, וגם לא במקום אחר.כי אין לי צורך בזה : מקבלת עבודות בהמלצת לקוחות קודמות, שאברו איתי את הדרך, ולא מצטערים על כך. 2. אין אתר משלי, רק לפני חודשיים קניתי מחשב, אני בתהליך הלימודים, ועוד לא הגעתי לשלב בנית האתר. ממש לא נירא לי, שבעצמי אעשה את זה. כי אין לי כוונה, וזמן, ללמוד מקצוע אחרת - בגילי. יש לי כרטיס אישי, בפורום, אין לי מוסג, למה כן עולה, או לא עולה. אני פשות לא מבינה בזה. חוץ מזה, יש לי E-MAIL , כי את טופס הרשמה, כבר הצלחתי "ללמוד למלאות". 3. בכרטיס אישי - אילו פתחתה, היתה רוא, שכתבתי בהרבה מאוד פורומים (ביחס לזמן),בנושאים שחשובים לי.אם דעותי לא פופולריות, אז לא. אני לא פוליטיקאית, שאומרת דברים סימפטים לקהל. חוץ מזה, אני נודניקית, עקשנית, ולא היתי יכולה לסתום את הפה (המלוכלך שלי), בנושא, שמציק לי שנים! אתה לא חייב לקרוא אותם. 4. לפני, שאתה יורד על שגיעות כתיב, האפשריות בהחלט, מתנצלת על כל שגיע,- מה לעשות, אני כזאת טמבלית, שעדיין לא למדתי את השפה, כמו שצריך.

אווה, אף אחד לא ירד עליך, לא על

שגיאות כתיב ולא על שום דבר אחר. אני באמת מבקשת - שוב - לשנות את טון הדברים. אנחנו לא רוצים לריב פה, גם אים אנחנו לא מסכימים. בבקשה להרגע ולא להתעצבן כל כך.

אווה יקרה,

אף אחד לא זילזל במקצוע שלך ולא אמר שהוא לא חשוב. זה לחוד והפורום הזה לחוד. מה שאת אומרת בעצם, זה שלפורום שלנו אין זכות קיום, ועם זה אני ועוד כמה פה לא מסכימים. אם צריך לשבור קיר או לצבוע אותו, צריך בשביל זה מעצב פנים? לא נראה לי. כמובן שאם בונים בית, חייבים איש מקצוע רציני - אבל כזה שיקשיב למה שאנחנו רוצים, כי לתכנן מיבנה מבחינה פיסית, שיחזיק גם מעמד....לא נראה לי שאף אחד מתימר פה לעשות לבד. בכל אופן, אנחנו נהנים פה לחלוק אינפורמציה בנושא, ואת מוזמנת לסייע לנו, אבל אולי עדיף לשפר קצת את הטון. כמו כן, אם את רוצה לפרסם, בבקשה לא פה, אלא בלוח מפרסמים.

כנירא , לא היה ברור...

אם, הגעת עד הסוף, מה שכתבתי, אז כנירא, אני לא כתבתי מספיק ברור: לא פוסלת את קיום הפורום, לחפך. אלא, טואנת, שלא תיהיה אשלייה: זה לא מספיק ! דרך אגב, בתגובה אחרת כבר כתבתי: אין לי כוונה לפרסם, לא עושה את זה, בשום מקום. (העבודה שלי,מפרסמת אותי,לא הדיבורים),אבל לא יכולתי לכתוב את דעותי, בלי לציין את הרקע שלי. גם כך לא הבנתם את הכעס שלי, הגדול, שמדברים על "עיצוב עצמי". בינייעי זה בקטגוריה של שרלטניות. לשאילתך: גם בשביל לשבור קיר, או לתלות תמונה על הקיר, כן-כן-כן עדיף אדריכל! כי, בכמה שעות יעוץ אחראי (!), בתשלום, יכול לפתוח עופקים חדשים, דרכים מקוריים יותר! אבל שיפוץ, כמו החלפת מטבח, זה אלפי שקלים, שאת מסקנת! לכן, טעות אופטית, שאת חוסכת ! אך שאומרים, אצלני : "תישלמי את הרבגלט" (שכר לימוד). עמיתי חוסחים לך את הכסף. אני יודעת, שזה יותר עיניין של אגו. להגיד לחברים, ש"אני עשיתי, בעצמי, לא לקחתי אדריכל." את מתבלבלת בין תפקיד האדריכל, לבין המהנדס קונסטרוקציה: המהנדס מתכנן את יציבות הפיזית של הבניין, האדריכל אחראי עלזה, שאת תרגישי טוב, נוח,מסודר פונקציונלית, בבית שלך! תפקיד האדריכל,בהתחלה להבין את החיים שלך, שלא זהה לחיים של השכנה, או החברה. אולי את לא מאמינה, אבל מכל דירה סטנדרטית-גרוע, אפשר לתכנן דירה האישית שלך! לא של האדריכל, אלא שלך. אדריכל טוב לא מתכנן אנדרטה של שמו, אלא משרת את הלקוח. כמובן,תנאי בסיסי לתוצאות טובות, השיתוף פעולה בין הלקוח, לבין האדריכל... אני זועקת את זעקתי, כמו מפקד, שראה חיילים רבים למות, סתם, ורוצה שלום! לא אשנה את סגנון הכתיבה שלי, כי רוצה לעורר, לעצבן, ולחשוב! ולא מבקשת ציוני סמפטיה. מספיק לי, שלפני הטעויות, תחשבו על דברי המשוגעת הזאת, "אולי, בכל זאת, יש בזה משהו".

מקווה שאת אכן אדריכלית או הנדסאית../images/Emo8.gif

´מעצבי פנים´ שהשכילו בעצמם או עברו קורס כלשהו לפעמים מזיקים יותר מה שמועילים. הנסיון שלי איתם לעומת אדריכלים שלמדו גם קונסטרוקציה במסגרת לימודיהם, הוא לא טוב במיוחד. אין ל´מעצבים´ האלה את הפרספקטיבה המספיק רחבה להתחשב לא רק בטעמם. המעצבים שאינם אדריכלים חייביםלהעסיק בצמוד איתם מהנדס או הנדסאי בנין רשויים אם השיפוץ כולל הריסת קירות או שינויים במערכות שאין למעצב שום ידע לגביהם.

אתה דואג בשבילי?

קבלן רשום, נכבד, אני לא "מעצבת"... אבל זה לא העיניין. מהנדסים, לפי החוק בארץ, יכולים להגיש תכנית להיתר בניה, זאת אומרת, לתכנן בית, גם פונקציונלית, למרות, שלפי השכלתם, אין להם יעדה בזה. אדריכל, לפי חוק (לא "מעצב") יכול לתכנן את את הבניין, אבל לא את הקונסטרוקציה, ובצדק, כי הואמנם לומדים בכמה סמסטר קונסטרוקציה, אבל לא מספיק, כדי לעסוק בתכנון של הברזלים, חוזק הבטון,...לכן, גם האדריכלים חייבים לעזר בקונסרטוקטור, שהורסים קירות. לפי הבנתי, לא רצוי לגעת בשום עמוד או קורה,רוב המקרים, האלאמנטים האלה, עם טיפול נכון, נותנים את קו המיוחד של הדירה. עדיף, לדעתי, לא לכלול את כל ה"מעצבים", כי בכל מקצוע יש ויש. בניינים, שנפלו, לאחרונה, מעשה של מהנדסים, אם לא טועה...

amonit

New member
חברה,, לפני שאני יורדת עלכם

ולפני שאנחנו מתחילים במריבה מכוערת, אני מבקשת שימרו על כבוד המקצוע שלכם ועל כבוד מקצועיותם של אחרים כבר היו"קבלנים" פשוט טפשים "מהנדסים והנדסאים" שעקב טעויות שלהם נהרגו אנשים ומעצבים ואחרים שלא "רק לקחו קורס" אלא למדו במוסדות להשכלה גבוהה מספר רב של שנים. ועוד: כמו בכל מקצוע יש שרלטנים חבל שבמקום לעזור לאחרים מתוך הידע המקצועי שלכם אתם יורדים אחד על השני.

צודקת....

בכל חברה, בכל מקצוע, בכל תחום נמצא את השרלטנים והרמאים- אבל לייצר ולבנות סטיגמות?! המלצות , בדיקת כישורים, נסיון עבר, התרשמות מהאדם- כל אלה חובה!!! לפני שבאים ונכנסים להתקשרות לתקופה לא קצרה שבה גם משקיעים כספים שנצברו/ייצברו (משכנתאות) בעמל רב. על בכי התנינים של האדריכלים שאינם מורשים לתכנן קומפלקס בעצמם , לעומת מהנדסים , ואפילו הנדסאים, שרשאים לחתום גם כעורכי הבקשה וגם כאחראים על השלד, אנו שומעים עשרות שנים. כנראה שהמחוקק עשה הפרדה נבונה בין הסיכון מאסתטיקה קלוקלת לבין פיקוח נפש.

למעלה