כבוד המקצוע = 0
זה רעיון מחמד, לפטפט על חויות השיפוץ , אבל מזה אף אחד לא יצליח לתכנן, לארגן, לפקח על שיפוץ ביתו - מפני שזה מקצוע ! ולזלזל בעובדה הזאת יעלה לכם הרבה מאוד כסף, סבל נפשי, ולא בטוח, שאחרי השיפוץ , במקום להכנס לבית,לא תגיעו לרבנות, להפרד...אחד מהשני! ויכול להיות גרוע יותר. בלי לעשות פרסום עצמי, לאחר לימודים אקדמים, ניסיון בחו"ל, 16 שנה,בארץ , כעצמאית, 290 (!) עבודות, עדין, בכל פרויקט לומדת משהו, והרגשתי, שלא מושלם - טוב, אני סופר-פדנט, ,טוב, רק ה 100% , אפילו 98% הצלחה, עבורי 2% כשלון -, אבל זה לא צחוק, ידידים! בחיי לא ארגנתי חתונות, הואמנם התחתנתי פעמיים, אינני יודעת, כמה זמן, כמה רצינות, וכמה חוסר אחראיות צריך לעשות את זה, כחובבן. אבל, הבניה, התנסות יקרה,לחובבנות.שעושים את זה אנשים, בארץ, עוד לא סיבה לטענה, שזה אפשרות חכמה ! כאילו ללכת למשפט-רצח ללא עורך-דין, לנהוג באוטו, עם תאודת עור,(יש, נכון, יש כזה, בארץ) או לעשות לעצמך ניתוח לב-פתוח, סתם כך, לחסוך שכר טרחה של מקצוען. עלות ליווי מקצועי, בתכנון, במכרז לקבלנים, בפקוח, לא יותר מ:10% של עלות הבניה. בלי דעגות, בלי צרות. אתם חושבים, שלחסוך את הסכום, במאת כדאי? אתם, במאת חושבים, שניסיון החברים, השכנים עוזר לחסוך לימודים של שנים? אפילו לדבר עם שיפוצניק, לא תצליחו, בלי הבנה עמוקה של הדברים. הם יסדרו ואתכם, כמו כלום! עוד דבר: באנף השרות, קודם עושים הסכם על העבודה, סוגרים מחירים,ורק לאחר מכן מקבלים את השרות. אז יש כמה אפשרויות: א/ אתם משלמים יותר מידי, ב/ אתם משלמים פחות מידי, והקבלן מעניש ואתכם בעבודה גרוע, וא, שמושך את הזמן, לפי מה שנוח לו, ולא לפי שטוב לכם. מאותו רגע, שבשטח יש מקצוען לצידכם,יש לכם גם, הגנה נגד "ההרטה-ברטה" של השיפוצניק. האמת, לא היתי כותבת כל-כך הרבה, אם הייתי משלימה עם המצב, שאנשים מזלזלים במקצוע שלי. לתכנן שינוי פנימי של דירה, לפי דרישות הלקוח, לתת את היעדה, שצברתי, ערכו לא 0 ! בשביל לתכנן לא מספיק "טעם טוב", ואפילו אחרי לימודים של שנים, לא כולם עושים עבודה טובה, אז אך אתם חושבים, שאפשר להגיע לתוצאות טובות, בלי לדעת כלום. פעם עשיתי קורס ארכיטקטורה לחובבנים. אחד חשב, שאחרי 12 X שעתיים קורס,יכול לעבוד כמו מעצב, אחר חייה לפני שיפוץ, שחשב, כמוכם, לעשות לבד. בסוף הקורס, כולם הבנו, שלמדו הרבה, ולא יודעים כלום! באצם, למדו אך לבחור אדריכל טוב, והסכימו, שרק בשביל זה, הייה כדאי לעבור את הקורס. אז, אם כתוצעה מזה שמפטפטים על שיפוצים, אתם תבינו, שזה לא הדרך, כבר הייה כדאי ! בנתיים תחפסו אדריכל...