הפורום הזה + שאלה

yoyo1000000

New member
הפורום הזה + שאלה

נחמד הפורום הזה כולם פה נחמדים ואין פה ציניות,
בכל מקרה, אתם חושבים שהמתנדבים לצה"ל הם תוספת ל "אבטלה סמויה" שיש היום בצה"ל? בכל זאת מתנדבים לא הולכים להיות לוחמים, ופקידים יש לצבא מספיק אם לא יותר מדי, יש כמובן הרבה שהולכים למסלולים טכנולוגיים אבל הרוב אני לא חושב שמגיעים לשם.. מה דעתכם?

חן2321

New member
דעתי

דעתי האישית היא שאני לא מסכימה איתך.
היתרון שלנו,המתנדבים, הוא שיש לנו את האופציה לבחור (כמעט) כל תפקיד שנרצה (והסיכויים להיכנס אליו יהיו גבוהים יותר מאשר אם לא היינו כאלה) (ושוב,זה לא בהכללה)
אני חושבת שכל מתנדב שעושה את השיקולים שלו יבחר תפקיד חשוב ומעניין אחרת מה הטעם?
נראה לי שמתנדבים שואפים גבוה,בסה"כ המטרה היא לתרום את חלקנו ולעשות שירות צבאי מעניין ומועיל.

Run for a Fall

New member
היי

אני שמח שאתה נהנה מהפורום!

לגבי הטענה - ממש ממש לא מסכים עם הטענה הזאת.

מתנדבים, על פי רוב, מגיעים עם המון מוטיבציה והמון נכונות לשירות, ולבצע את תפקידם על הצד הטוב ביותר.
ישנן המון דרכים לתרום בצבא גם בתפקידים שהם לא לוחמים, או טכנולוגיים (מודיעין וכו'). אני לדוגמה הייתי בשלישות של גדוד נ"מ... שלישות - נשמע מאוד "ג'ובניקי", פקידותי - ואני לא אשקר, מן הסתם עשיתי יומיות. אבל מצאתי בכל זאת כיצד לתרום כמה שרק אפשר במסגרת המגבלות שלי ואני לא חושב שאף אחד בגדוד היה מגדיר אותי כ"מובטל סמוי"
(שתי תעודות הצטיינות מהמג"ד...)

אני חושב שדווקא להפך, ישנם המון חיילים שהתגייסו בגיוס חובה, שהיה עדיף לפטור משירות, אבל זה כבר סיפור אחר. (בשלישות נתקלתי במקרים רבים מאוד של נפקדויות חוזרות, עריקויות - חיילים שלא רק שאין להם רצון לשרת, באמת חבל להשקיע משאבים בלהשאירם במסגרת שבמילא אינם מעוניינים למצות).

הכל תלוי בסופו של דבר בלאן אתה לוקח את התפקיד שלך. באמת שמכל תפקיד אפשר למצות הרבה יותר ממה שנראה.

חוץ מזה, אם באמת לא היינו נחוצים - צה"ל לא היה נותן אפשרות להתנדב

תאמין לי שזה הרבה "כאב ראש" בשביל סתם לתת לנו להרגיש טוב... יש תמורה ענקית מגיוס מתנדבים לצה"ל.

אשמח לשמוע עוד תגובות של אנשים בנושא, נושא חשוב ותודה שהעלית אותו!

MrsNorris

New member
הדעה שלי

דיון מאוד מעניין!

כמו חן ומתן, גם אני לא כל כך מסכימה איתך. אותה "אבטלה סמויה" בצה"ל נובעת לדעתי מחוסר מוטיבציה לשרת בצבא - מעטים החיילים והחיילות שיגידו לך שהם פקידים בגלל שככה הם מרגישים שהם תורמים מעצמם לצבא ועושים משהו משמעותי. בדרך כלל מדובר פה על אנשים עם מוטיבציה ירודה, או שנפלו בין הכיסאות והגיעו לתפקיד כזה בלית ברירה. אני חושבת שרבים מהאנשים שכן הגיעו לתפקיד פקידותי מרצון הגיעו לשם בגלל תנאי השירות והיותר "חופש", היומיות בלי מחויבות, להישאר במשרד כדי להעביר את הזמן מהר ולשרוף את השנתיים-שלוש שהם מחוייבים לתת.
לעומתם, המתנדבים בדרך כלל דווקא בכוונה יחפשו תפקיד שיוכל למצות את המירב מהם, לתרום מעצמם ולפתח אותם ברמה אישית והכללית- בגלל שלהם יש יותר מוטיבציה, והם מגיעים לשם מרצון אחרי שנלחמו חודשים במערכת מייגעת עד לקבלת האישור להתנדבות. ותחת ההנחה שלמרבית אם לא לכל המתנדבים יש מוטיביציה לשרת בתפקיד שמעניין אותם (אחרת יכלו לבחור שלא לשרת), זה לא המקרה בחיילים רגילים שהתגייסו תחת 'הכרח' ובעצם, אם להקצין קצת, משולים לאנשים שעושים "עבודות שירות" כגזר דין ואנשים שהולכים לעשות שירות קהילתי בהתנדבות מזמנם החופשי. זאת אמנם לא בדיוק השוואה נכונה, כי יש שיקולים רבים שמשפיעים על ההתגייסות, אבל רק באופן כללי.
האבטלה הסמויה מצויה בתוך אותם אלו שחסרי מוטיביציה לשרת, שמתן הזכיר, העריקים והבעייתיים שבאמת חבל שרק ישבו במשרד כל יום ולא ימצו את עצמם.

חלק וחלק

יש באמת מתנדבים שמגיעים לתפקידי פקידות אבל זה בגלל בעיה מאוד גדולה שלא באמת.מסבירים למתנדב מה התפקיד לפני ונותנים לזה שמות מאוד מפוצצים. לרוב המתנדבים שמגיעים לכאלה מקומות גם מנסים לעבור תפקיד שהם מגלים מה באמת התפקיד שהגיעו אליו.

ומצד שני יש הרבה תפקידים שהם תורמים וחשובים. שממש לא מגדילים את ההבטלה של צהל אלה עוזרים ומקלים על העבודה כיוון שמתנדב לא תופס תקן במקום שאדם אחד יעבוד המון ויקרוס כשיש מתנדב זה מקל על העבודה וגורם לשעות עבודה סבירות יותר .

אני אישית מאמינה שיש המון תפקידים למתנדבים וכל מתנדב צריך לחקור ולהגיע למקום שהוא באמת ירגיש תורם ולא לקבל את.התפקיד הראשון שמצאים לו כי אין כוח. לרוב אנשים כאלה ירצו להחליף תפקיד. לכו בעקבות החלומות בסופו של דבר אפשר להגיע לכל תפקיד שרוצים

למעלה