הפורום הכי קרוב שמצאתי לשאלתי

הפורום הכי קרוב שמצאתי לשאלתי

יש לי נק' חן יחסית רבות בגוף (למרות שחלק טוענים שהן חמודות..).אני בת 24 ולאחרונה התווספו לי עוד כמה נק' באזורים שונים בגוף. האם יש סיבה לדאגה? האם זה תורשתי?למה מתווספות לי עוד,מה הסיבה? והאם מתח נפשי קשור לזה? תודה
 
שומות

שומות הן לעיתים תופעה תורשתית-גנטית, ולעיתים לא. הן יכולות להופיע גם בבגרות ומעבר לכך, אף כי רובן מופיעות עד ההתבגרות. כדאי להיבדק פעם אחת אצל מומחה לשומות : מנתח פלסטיקאי או רופא עור ושהוא יקבע הצורך במעקב, תכיפותו והאם יש צורך בכריתה של אחת או יותר מהן. לא צריך לרוץ ולכרות. אם יציעו לך לכרות כדאי לעיתים להיבדק ע"י מומחה נוסף, לא כולם מומחים ממש בנושא ולעיתים נוטים להמליץ על כריתה גם שלא חיוני.
 
לפרופ' שפיר.הבהרה

למיטב הבנתי שומות אלו נק' חן בולטות וגדולות, האמנם? אם כן,אצלי זה לא כך.אצלי זה נק' חן פשוטות קטנות/בינוניות ולא בולטות...כלומר לא נראה מצב של כריתה ח"ו. מה לגבי זה?
 
שומות הן:

המושג שומה ווהכינוי נקודת חן חופפים, זה היינו הך. שומה יכולה להיות קטנה ושטוחה. כאמור למי שיש שומות רבות יחסית או כאלו שצורתן , צבען וגדלן אינו אחיד כדאי להיבדק לפחות פעם אצל מומחה כדי שיסווג השומות והעור בכלל לקבוצת סיכון, אם יש כזו.
 
למעלה