הפורום הפך למשמים לאללה !

zubime

New member
הפורום הפך למשמים לאללה !

בגלל שלא בונים כאן גורדי שחקים מרשימים כמו במקומות אחרים בעולם ,נאלצים אנשי הפורום ברוב מבוכתם להביא בפעם האלף תמונות מפארק צמרת שלמרות שרחוק מלהיות מושלם כבר יצא מהאף . מתי יתחילו כבר לבנות כאן גורדים אמיתיים ? כמו באסיה , שיקאגו או אפילו דובאי . עד שדברים זזים פה אפשר למות . אישורי בנייה לוקח שנים לקבל , הבירוקרטיה הארורה גורמת למשקיעים זרים לקחת את הרגליים ולעוף מפה . ראו תשובה ודנקנר שבונים בארצות הברית . אני היום בן - 41 . האם יש לי סיכוי לראות בימי חיי את מגדל טראמפ בצומת עלית מושלם ??? הכל פה מתנהל בצעדי צב מעצבנים . בעסה .

roni7086

New member
צודק!! חכה מה יקרה פה

כאשר המתיחות עם אירן תתפתח בשנה הבאה- כל הבועה תתפוצץ ולא יבנו כאן כלום!!! חצי מגורדי השחקים יעמדו ריקים או יעצרו באמצע הבנייה. אז מה שבונים עכשיו, צריך לומר עליו תודה!!!

Yrubanenko

New member
דיי קישקוש מה שאתם מדברים כאן.

ת"א הולכת בשנים הקרובות לשנות את הסקייליין שלה . ואני
חלק בלתי נפרד מהעניין . קח למשל את מגדל הבנק הבינלאומי הראשון בין יבנה לשד"ל . מנהטן אמיתי ! קיר מסך מאלומיניום כפול ! ראשון מסוגו בארץ עם מערכת ונטילציה וקירור מהפכנית

Yowiee717

New member
תוכל להסביר קצת מה זה נותן?

תוכל להסביר בבקשה מה זה נותן הקיר מסך המיוחד הזה? תודה

Yrubanenko

New member
קיר מסך כפול

לבקשתך , קיר מסך מאלומיניום הוא האלמנט ממנו מחפים בימינו מגדלים . בדר"כ מסתפקים בקיר מסך שבו מזגגים זכוכיות בעלות ערך מוסף גבוה בתחום התרמי , האקוסטי , הבטיחותי , הארכיטקטוני וכו' בקיצור "אינטגרציה של פתרונות " . לרוב מזגגים היום מגדלים בזכוכית כפולה "בידודית" שאחת מהזכוכיות היא "זכוכית חכמה" אשר מתפקדת כזכוכית סלקטיבית , דוחה את החום ומעבירה את האור . בקיר המסך המיוחד אשר במגדל הבנק הבינלאומי הראשון , נעשה שימוש בפעם הראשונה בישראל באלמנט אלומיניום דו שכבתי כך שבשכבה החיצונית מזוגגת זכוכית שכבות ("טריפלקס") בטיחותית אשר מהווה חסם אקוסטי , לאחר מכן יש תווך של כמה עשרות ס"מ , כאשר בתווך זה יש הזרמה של אויר אשר מהווה חסם תרמי ובשכבה הפנימית מזוגגת זכוכית כפולה , "חכמה" , בידודית . באמצעות מנגנון זה , החישובים מצביעים על כך שההחזר על ההשקעה בקיר המסך הזה יוחזר תוך מספר שנים קצר ע"י חיסכון חסר תקדים בהוצאות הקירור של הבניין . מה שנקרא "מגדל ירוק " אמיתי . מקווה שעניתי לשאלתך .

דומה או שונה?

האם יש דמיון בין שני המגדלים? ובמידה ויש, האם ראוי להציע לארגונים שונים תכנון קונספטואלי דומה? האם הטכנולוגיה של שנת 1989, יכולה להיות טובה גם היום? http://www.notes.co.il/yossi/16591.asp דומה או שונה?

ILoveNadav

New member
חח.. כולה השראה. :)

חוץ מזה שהוא דומה כמעט במדוייק, לא ממש אכפת לי, העיקר שהוא גבוה ושיראו אותו מרחוק. :)

oren*

New member
אתה בן 41?

השוואות כאלה בין תל-אביב/רמת-גן לבין שיקאגו או דובאי מתאימות לילד בן 13 שחזר מטיול בר-מצווה בניו-יורק ולא מבין למה אין אמפייר סטייט בילדינג בפתח-תקווה. מיצינו את זה עוד מהימים הראשונים בפורום וזו חלק מהסיבה שהוא הפך למשמים - בימאים ושחקנים ישראלים יכולים לשאול עד מחר למה בהוליווד יש תקציבים של מאתיים מיליון דולר לסרט, חלקם עושים את המיטב האפשרי במגבלות התקציב הישראלי וזוכים לתשבוחות ופרסים שלא מביישים מדינות וסרטים עם תקציבים גדולים בהרבה כולל הולוודיים. באיזו שכונה בברצלונה מקימים במקביל 12 מגדלי יוקרה של 30-50 קומות? באיזו שכונה בפראג נמצא מגדל מקביל לשער העיר? היכן נמצאים בארות הנפט של מדינת ישראל? מה עושים חובבי גורדי שחקים בבלגיה או בסקוטלנד? כמה אנשים יש במטרופוליטן תל-אביב בהשוואה לערים והמדינות שציינת (שלא לדבר על "אסיה", אני מקווה שלא היית רציני - סין והודו עם יותר ממיליארד תושבים, יפן עם מאה שלושים מיליון תושבים או אינדונזיה עם יותר ממאתיים מיליון תושבים). מוזיאון העיצוב הישראלי בעיצובו של רון ארד בחולון, גשרים של קלאטרווה בפתח-תקווה וירושלים (שובר שיאים), השלמת מגדלי עזריאלי, שרשרת המגדלים על גדות האיילון ברמת-גן, שכונת צמרת ומגדל הבינלאומי - יש לנו במה להתגאות, גם אם לא יקומו כאן היורשים של בורג' דובאי, אפשר לכתוב ולהתדיין בנושאי אדריכלות וגורדי שחקים מסביב לעולם מבלי לנצל כל דיון להלקאה עצמית, מרירות וקיטורים.

דןמור

New member
מוזיאון העיצוב הישראלי באמת יהיה מרהיב

אני מחכה כבר שיבנה. הייתי באתר הבנייה לא מזמן וזה מתקדם יפה בנתיים.

ILoveNadav

New member
חח. אתה מצחיק. ../images/Emo68.gif

אל תשכחו שהכל הכל הכל תלוי בביקוש. בישראל יש בסה"כ 7 מליון תושבים, חצי מהם ערבים ודתיים, רבע זה ילדים, ועוד כל מני חלקים אחרים שלא ישתמשו בגורדי השחקים שעלולים להיבנות בעתיד. לעומת זאת בניויורק יש ביקוש, בדובאי 'בנתיים' יש ביקוש, ובארץ אין. :) לכן אם כבר בונים גורדי שחקים הם צריכים לשמש אך ורק למגורים, וזה כבר נהיה עסק יקר. חבל. :/

G riffin

New member
oren תודה על התגובה .

לא היתה לי את הסבלנות להגיב לשטויות שיצאו להם מהפה . אני בחלומות הכי פרועים שלי לא האמנתי שתהיה כזאת רשימת פרויקטים בהמתנה ובבניה . אם רק יבנו רבע מהם אני עדיין יהיה מרוצה . כבר עכשיו יש באיזור גוש דן יותר גורדי שחקים מכל עיר באירופה שחלקן מחזיקות עושר שעולה על כל הכלכלה ישראלית בהרבה אז תפסיקו להתבכיין . ואם אתם שואלים למה לא בונים עוד מגדלים כמו "אביב" אז תחשבו לרגע כמו יזם . יש לי שטח , אני יכול להוציא 200 מיליון דולר , ולבנות מגדל בגובה של 70 קומות ולהמשיך לשלם עלויות אחזקה אסטרונומיות או שאני מוציא 100 מיליון דולר ובונה 2 גורדי שחקים בגובה 30 קומות ומשלם הרבה פחות על התחזוק שלהם . ובבקשה יותר מכל תפסקו להשוות אותנו למדינות עם בסיס כלכלי של מאות ואלפי שנים או מדינות שזהב שחור זורם להם מתחת לאדמה .

גראנד

New member
תרשו לי להוסיף לדיון שלכם בוא לא נשכח את השטח

עלות השטח לבנייה בישראל גבוהה בצורה מפחידה מכל מדינה מתפתחת או במזרח ששם לא יאמן השטחים ניתנים בחינם או בעלות זניחה ואילו בת"א בעבור כמה דונמים אחדים לבנייה תשלם עשרות מיליוני דולרים משהו כמו 10 מיליון דולר לדונם בת"א... בתורכיה למשל המדינה מחלקת את האדמות שלה בחינם לכל יזם אגב סתם לשם השוואה...

למעלה