הפורום השתתק....

שרון AAA

New member
כרגע הוספתי הודעה לrrina על פרשת

השבוע שעבר. הפרנו את השקט של הפורום באותה דקה

שרון AAA

New member
אם את עדיין פה, מה יש לך להגיד על

פרשת תרומה. מעניין אותי לשמוע את דעתך על הפרשה הזאת.סיימתי לקרוא אותה עכשיו פירוט כזה דקדקני של איך צריך להראות המשכן בלי להסביר למה הבנייה היא דווקא כזאת. משכן שנועד רק ל 40 שנה של המדבר . למה הוקדשו לו כל כך הרבה תיאורים ופסוקים בתורה שבכתב?

ואני אוסיף

שתי פרשות קודם לכן מדברים על כינון שיטת השלטון (עם "כוכב אורח" - יתרו). משום מה התיאור של השכן (הזמני ממילא) עולה בהרבה על התיאור של מבנה השלטון והמשפט בקהילה של בני ישראל. נראה מוזר שלמרות התובנה שאלוהים לא צריך את המשכן (כמו גם את התפילות והקורבנות) והוא לא באמת ישכן בו (כי הוא אוניברסאלי וכו') האדריכלות של המשכן כל כך חשובה.

שרון AAA

New member
חקרתי קצת את העניין

יש פרשנות שאומרת שמבחינת הזמן הכרונולוגי פרשת תרומה הייתה אחרי עגל הזהב. והסיבה שהיא לפני עגל הזהב מבחינת סדר הפרשות בתורה היא להראות שאלוהים ידע מה יהיה והכין פתרון לצורך של עם ישראל לעבוד דברים ממשיים. לדעתי( וזה לא כתוב בשום מקום) זה יכול להסביר את הפירוט וההרחבה על המשכן באופן הבא: אלוהים מזלזל בעם שזבח לעגל הזהב וכאילו אומר לו בפרשת תרומה: " אתם צריכים משהו ממשי לעבוד אותו אני אתן לכם משהו ממשי ואתאר לכם בפרטי פרטים מה אתם בדיוק צריכים לעשות עד הסנטימטר האחרון כי אתם חלשים וזה כנראה מה שאתם צריכים כדי לעבוד אותי".הוא כאילו עושה לעם דווקא. זה כמובן לא מסתדר עם פרשנות הרמב"ן שטוען שהפרשה הזו היא כן בסדר הכרונולגי-אחרי הציווי להקים את המשכן עם ישראל חטא את חטא העגל ובמקרה כזה הטיעון שלי לא תופס.למרות שגם במקרה הזה אלוהים יכול היה לדעת לפני חטא העגל שהעם הולך לחטוא.

מענין מאד -

מצד אחד הפורום אכן יצא למנוחה קטנה, ומצד שני לאשכול הזה יש כבר 4 מגיבים בתוך רבע שעה... זה אומר שכולנו פה כל הזמן רק לא מדברים אחד עם השני? ואולי - זו הבעייה של כל עם ישראל - שכולנו פהכל הזמן אבל לא מדברים אד עם השני...?

אופירA

New member
מנהל
אני יודעת את מקומי

הפורום צריך לקבל החלטות קודם מה מטרתו ואיך הוא רוצה להתנהל. היו פה ויכוחים על כך, וכ"א נשאר בדעתו. מי שצריך להחליט על כך ולתת את הדגשים הנחוצים - הוא המנהל, לדעתי. או שצריך לתת לזמן ללמד מה המציאות שהתהוותה. אני לא נוהגת לכפות את עצמי או את עקרונות היהדות במקום שהם אינם בהכרח רצויים. אפשר ללמוד אותם הדברים בדיוק בפורומים האחרים, שבהם אין מקום לדעות חילוניות. פה אפשר לתת מקום לרעיונות חילוניים ולרעיונות היהדות המסורתית גם יחד, אבל צריכה להיות החלטה על כך. קצת הצחיק אותי, שבמסרים פרטיים, כאשר אני עונה על שאלות ביהדות שהתבקשתי, חילוניים שואלים אותי - למה הציבור החרדי מסתגר ואינו רוצה לדבר עם החילוניים, להפיץ להם את היהדות, ושונא אותם... כאשר כאן בפורום רואים בדיוק מי רוצה לדבר עם מי ומי שונא את מי... למדתי מהרב נויגרשל שאיננו נוצרים, ואיננו עבדים לפרעה במצרים, ואין שום סיבה שניתן את גוונו למכים ואת לחיינו לסטירה. מי שרוצה להכות, לפגוע, לומר לנו - כאן אין מקומכם - יכה יוסי את יוסי, ואנו נמשיך לומר את דברנו בנחת, בלי לחץ.

akyo64

New member
התגעגעתי לאן לעלמתם?

או סוף סוף חזרתם מה קורה ההכנות לתחפושות גוזלות את זמנמכם??? תכלס אופיר שרון תמר זיקו יהשות בשבילך תריג פרובוקטור וכולם תחזרו לשתף להפגיז בדברי חוכמה ועוד אתם חסרים לעול םוגם לי...

שירר ר

New member
האומנם לא הייתי הרבה פה....אבל זה..

הספיק בשביל געגוע ממני אליכם...

tamarhp

New member
חסרים רק לחלק, כנראה..

יש כאלו שאומרים בפירוש שאנחנו לא אמורים להיות פה, ואני מסכימה עם אופיר שכנראה המנהל צריך להחליט בעניין..

אני ושרון פתחנו

הודעה אחת כל אחת בתחילת השבוע והפורום מיען להגיב או לפתוח שרשורים אחרים. זה אומר שאת פחות גולשת פה?

אופירA

New member
מנהל
לשיטתי ולדעתי

עם ישראל לא מדבר זה עם זה באותה שפה, ואח"כ לא מבינים מדוע יש בעיות בתקשורת. כל אחד מדבר עם החשיבה שלו מתוך מערכת המושגים שלו, ובגלל שמשתמשים באותה טרמינולוגיה למושגים אחרים לחלוטין - נוצרות הרבה אי הבנות, מריבות וחיכוכים. יש מי שחולק עלי, אבל אני בהחלט רואה את זה. אבל במדיית פורומי האינטרנט יש עוד עניין - היות שהפורומים נוצרים סביב נושא שיחה די מסוים, בין אנשים זרים לחלוטין ושונים זה מזה מאוד בכל מיני דברים - גיל, סביבה מנטלית, השכלה וכו' - צריך דומיננט אחד שיפעיל את הפורום ויעניק גירויים מתאימים. בד"כ זה מנהל הפורום עושה את זה. רוב האנשים ברוב הפורומים לא נוהגים להיות יוזמתיים, אלא בד"כ כלל מגיבים ליוזמות.

למעלה