הפורום כהשתקפות נפשית של התנהלות המסחר האישית

EURUSD22

New member
הפורום כהשתקפות נפשית של התנהלות המסחר האישית

קראתי את ההודעות והתגובות כאן בשבועיים האחרונים וקיבלתי אישוש לתשובה לשאלה מדוע סוחרי מט"ח רבים לא מצליחים במסחר לאורך זמן – יותר מדי אגו. זה לא המקום להיכנס להגדרות פסיכולוגיות אבל בקצרה: אגו זה החלק באישיות שמכוון למציאות היום יום (בניגוד למשל למציאות החלום) והתפקיד העיקרי שלו הוא לדאוג להישרדות שלנו. לשם כך תפקידו לאסוף מידע על המציאות שמסביבנו. המידע הזה מגיע אז למוח ושם ההכרה המודעת מקבלת החלטות. כאשר אנחנו מאפשרים לאגו שלנו לקבל החלטות אנחנו נותנים לו סמכות וכוח שהוא לא רגיל אליהם ולא מוכן אליהם ולכן קבלת ההחלטות שלו שגויה. איך זה קשור למסחר בשוק המט"ח? סוחרים רבים פועלים בעצמם, כלומר הם – ורק הם - מחליטים מתי לפתוח עסקה, באיזה מינוף, איך למקם את הסטופים והלימיטים ומתי לסגור אותה. כל זה טוב ויפה כאשר הסוחר פועל על בסיס הגיון פשוט ואסטרטגיה סדורה. הבעיה מתחילה כאשר נכנסים למערכת קבלת ההחלטות שיקולים של אגו שגורמים לו לסטות מהרציונל. איזה שיקולים יש לאגו? מחשבות כמו: • אני חייב להרוויח היום • אסור לי להרשות לעצמי להפסיד • אם העסקה לא תצליח זה אומר שאני כשלון • אם אני ארוויח הרבה כולם יעריכו אותי ויחשבו שאני גאון • בעזרת הכסף שאני ארוויח אני ארכוש אהבה של אחרים • איזה פראייר הייתי שיצאתי מהעסקה מוקדם מדי • איזה פראייר הייתי כשפחדתי למנף את העסקה וכו' וכו' במצבים כאלה האגו שלנו מערפל את השיקול העסקי הקר וגורם לנו להרגיש חסרי ערך, לא מוצלחים ולכן מועדים לכישלון. כשלון עבור האגו הוא מצב בלתי נסבל מכיוון שפירושו שאנחנו פחות טובים מאחרים ולכן פגיעים יותר ומועדים לחידלון. היות שהאגו, כאמור, אחראי להישרדות שלנו הוא לא יכול להרשות כשלון וידחוף אותנו לנקוט צעדים מידיים בכדי לפצות על הפסד או אי הצלחה – להזיז סטופים ולימיטים, למנף עסקאות בצורה לא אחראית, להיכנס לעסקאות בניגוד לאסטרטגיה שלנו וכו'. בלתי אפשרי שלא לשמוע את המחשבות האלו מכיוון שאנחנו בני אדם והמחשבות זורמות לנו בראש, אבל אם אנחנו מאפשרים למחשבות לשלוט ולקבוע את החלטות המסחר הבאות – אז סביר להניח שאנחנו מתחילים שרשרת של הפסדים. ואז קורה דבר מאוד מעניין – שרשרת ההפסדים יוצרת דרמה רגשית חזקה ביותר. אנחנו מרוויחים מהר והרבה ומפסידים מהר והרבה, אנחנו פותחים עסקאות ומיד סוגרים אותן ואז שוב פותחים, אנחנו מחפשים הזדמנויות נוספות למסחר גם היכן שאנחנו לא מבינים, וגם, בין היתר, אנחנו מייצרים דרמות מלאכותיות בפורומים, כמו הפורום הזה. מדוע? מדוע אנחנו יוצרים את הדרמה הרגשית הזו? הסיבה פשוטה. בעזרת הרגשות העזים האלה אנחנו מרגישים חיים. אנחנו חווים את הקיום שלנו ועבור האגו זה אישור חשוב והכרחי שהוא קיים, שהוא חי, שהוא שורד. לכן, אגב, לאנשים שמהמרים יש קושי גדול לוותר על ההימור. ההתמכרות מאפשרת להם להרגיש את עצמם, את חוויית החיים וגורמת להם סיפוק רב. "אני מהמר משמע אני קיים". במקרה של מסחר במט"ח למסחר יצרי שמונע על ידי האגו יש השלכות קטסטרופליות – הפסד של כסף רב. יש מספר פתרונות למצב הזה אבל בראש ובראשונה הסוחר חייב להיות מודע. חלקכם אולי יחשוב שאין קשר בין כסף לרוח, בין מסחר שכלתני לנפש רגשית, אבל אני חוזר ואומר שאי אפשר להצליח במסחר בשוק ההון לאורך זמן ללא עבודה פסיכולוגית משמעותית. הסוחר המקצועי חייב להכיר את עצמו, חייב לזהות מאיזה מקום הוא מקבל החלטות – האם מהאגו החרד או מהרציונל השקול והמאוזן. הסוחר חייב להכיר את האגו המשתולל שלו, חייב לצפות לו ולדעת לרסן אותו. שום אסטרטגיית מסחר או ניהול סיכונים שקול לא יעזרו אם אין לצידם עבודה פסיכולוגית נאותה. במקרה הטוב הסוחר יפסיד את כל הכסף שלו בתוך כמה חודשים. במקרה הרע זה יקרה בתוך ימים, עם משבר נפשי קשה. סחרו בתבונה, דעו את עצמכם. בהצלחה השבוע. דוד [email protected]

למעלה