הפורום נראה כמו כמו פורום פילוסופיה

מצטער אם הפרעתי לפורום ולמהלכו התקי

ן...אבל באמת שלא רציתי לעורר ויכוח או אנטי... סתם לחלוק ולהפרות וללמוד מאחרים...זה תמיד נחמד. בקשר לשאלה מדוע אני כותב בשבת ואני מאמין באל תשובתי היא...אתם רואים מזה?! ממש גועל נפש מצידי!! אבל אני לא אשמור שבת בגלל האמונה , בלי אהבה וחיבור עמוק לעניין השבת ולכן איני שומר אותה..יותר נכון לא מצליח אבל אני לא מתחסד. אמונה בבורא היא לא דבר פשוט ..נהפוך הוא הנכון. לדעת שיש בורא זה דבר קל.אחר כך מתחילה דרך של אמונה שהיא כל כך קשה...פשוט לא ייאמן..המוח יודע והלב מוגבל..פשוט מוזר.

בקשר לעניין הוכחת הבורא אז ככה:

זה לא שאני מתחמק ומנסה ללכת בהפוכה..באמת שלא...אבל אי אפשר לשים לאנשים את האמת ככה סתם ישר מול הפנים...הם יעצמו עיניים למולה. זה דומה קצת לאדם שיודע שאסור לעשן או לשתות אלכוהול או לאכול כולסטרול וכולי.. והרי איש לא מצליח לעשות זאת למרות שזה נכון לעשות. כולנו מכורים למשהו ועושים נזק לחיינו כאשר אנו בכל זאת יודעים מה נכון לעשות .אנשים לא מעוניינים באמת, הם מעוניינים באמת שאותה הם יוכלו לשעבד...שתהיה אמת שלהם. אני לא לומד קבלה למי שחשב שאני כן אבל אני יודע בוודאות שחכמת הקבלה היא מדע.ממש מדע. שכולו היגיון צרוף על פי כללי המדע. קבלה אינה ספר או משהו כזה..היא ערטילאית.. היא חוכמה..זה באוויר. ספרי קבלה הם אודות חוכמה זו ובעצם הכל הוא קבלה.לרכוש את הידע איך לקבל..להגיע למצב שבו מבינים את כל היקום לחלוטין(נשמע לא הגיוני..אני יודע) ומודעים לכל שניה ושניה שבו..לעצמנו ולמעשינו. קבלה היא גם מלשון מסורת,משהו שהתקבל והועבר. אחד יקרא לזה ספר עתיק שני יקרא לזה סיפורי אגדה.אבל איך אנשים קוראי לזה בשם לפני שהם עיינו מעט? מדען אמיתי הוא זה שפתוח לכל וליבו תר אחר האמת המוחלטת ולא אחר אמונה בפשרה מכיון שלא נמצאה תשובה הולמת לדעותיו.

תחשבו על זה שאנו לא ממש זזים ונעים

אלא שהדבר היחיד שקורה הוא..שכמות הריק בינינו גדלה. זה קורה על ידי הרצון שלנו שבא לידי ביטוי בתנועה.כל תנועה שלנו..ועצם היותנו..יוצרות כל הזמן ריק בתוך האין סוף מרחב... מסתבר שפיסיקלית קוונטואלית וכולי...האדם הוא יוצר ביקום.ניתן לו כוח של ליצור.על ידי יצירת ריק יש דבר שנקרא הלבשת גוף. כדי לדעת איך ומה למה ולמען מה ליצור..צריך לדעת הרבה.וזה מטרת העולם.שידעו זאת.זה לא משנה מה יגידו או מה אנחנו חושבים.זה יקרה. כולנו נדע בדיוק בעתיד איך לדבר ולזוז נכון ולחשוב מחשבות שדינן בריאה שנקראת "הצדקת הבורא". זה לא קל לענות על השאלות כי שוב..זה מזכיר ילד שלמד עכשי ובכיתה אלף את המספרים ואת הפלוס והמינוס ואז הוא רואה אצל אחיו כל מיני נוסחאות ורוצה לדעת מה הן אומרות.זה בלתי אפשרי. אבל מובן..כי אנשים נוטים לתפוס את החיים ברמה שאומרת שכולנו חיים את אותם חיים אז למה שלמישהו יהיה ידע אמיתי אמיתי...מי הוא חושב את עצמו.וזה לא קל לגלות שהחיים הם מדע שנקרא קבלה וששאר כל המדעים באו ממנה. זה מצב הדעתנות שבאדם. שהוא חייב להגן על מה שהוא מכיר וזאת גם אם מוצב מולו היגיון מוחלט.זה כדי להגן על הזהות ...ואתזה עשה הבורא.אי אפשר להיחשף אליו בבת אחת. לפי השפה הפלצנית צריך לבנות כלי שיכול לקבל את האור. אחרת נישרף. דרך צלחה.

סליחה ממי שפגעתי בו באמת לא התכוונת

י..גם לפותח השירשור שקרא לי סנוב שקרן ואדיוט. לא התכוונתי להרגיז ואין לי מושג איך משרשרים. ראיתי שיש אנשים שהבינו את דבריי...וראיתי את האנשים שאמרתי להם מראש שהם לא יבינו מראש מרוב שזה פשוט..ואכן כך קרה... מטרתי אינה התנצחות אלא דיון...אבל בחיים אדם צריך לדעת את מקומו ואלו שנפגעו ממני מזכירים את התלמיד שמציק למורה כי קשה לפעמים להבין שיש חלוקת תפקידים..מורה שהוא בעל הידע ותלמיד שיכול לתקן את המורה אם טעה אבל הבנת התפקיד מביאה לחדוות לימוד שדרכה ייוצר דיון מעמיק על דבריי המורה. למי שטען שאני טוען עובדות בפיסיקה שקריות או משהו שיקרי באיזשהו נושא... נא הגד במה ואוכיח כל טענה שלי. אשמח לדעת אם טעיתי..אבל ברור שמטרת המקטרגים היא ווכחנות ושמירה על זהות של בורות שחוששת מאור הבורא. קוראים לה הסיטרא אחרא...או הרצון לקבל על מנת לקבל... ומה ההבדל בין חכם לכסיל? חכם עיניו בראשו וכסיל בחושך ילך... ומה קורה למי שהולך בחושך. הוא נופל... ואז נאמר.. וידעתי אני כי יתרון החכם על הכסיל הוא כיתרון האור על החושך (מתוך קהלת-שהיה שלמההמלך החכם באדם). מה שמטריד הוא שאמרתי למשל..לפני שכתבתי את המשפט הראשון בתאוריה ..זה שיש עוד שאלות רבות ובשביל זה נמתין לשאר המשפטים..ואז אנשים חלק תקפו ואמרו אתה לא צודקקקק יש מצב שהיה כה וככה בהתחלה-ושוב אני אמרתי..נדון משפט משפט ותראו שבסוף הכל יכוסה. הבורא מוכח. היו כאלה ששאלו לעניין ...כמו למשל איך אפשר להבין ולא לתפוס...אז עניתי לה בפירוט..כל שתשאלו בלי ווכחנות אענה בפירוט. עכשיו אתן לכם הוכחה למה יש "תאוריה של הכל" שימו לב: אם אדם שואל עצמו שאלה...ואז עונה מתוך עצמו ללא ידע מוקדם..כמו למשל האם יכול להיווצר משהו מכלום? ואז ההיגיון עונה לו שלא...אז חייב לבוא למסקנה שהמוח שואל ועונה וכנראה שהתשובה כבר הייתה שם בפנים ורק כוסתה בשכבות. עכשיו מה אגיד לכם כנראה שזה חזרה שתשובות..חזרה בדרך שבה כל השאלות הסתירו את התשובה שהיא הבורא. למדו קבלה אנשים אני ממליץ על אתר של המקובל שמלמד חינם אין כסף וכל מטרתו היא קירוב לבבות עמו לבוראו, הרב מיכאל לייטמן WWW.KAB.TV

demoloc

New member
אתה מנסה להתנצל ועוד מעליב אותי!?

"אבל בחיים אדם צריך לדעת את מקומו ואלו שנפגעו ממני מזכירים את התלמיד שמציק למורה כי קשה לפעמים להבין שיש חלוקת תפקידים..מורה שהוא בעל הידע ותלמיד שיכול לתקן את המורה אם טעה אבל הבנת התפקיד מביאה לחדוות לימוד שדרכה ייוצר דיון מעמיק על דבריי המורה" אתה בעל ידע...פחחחחחחחחחחחחחח.... ואני הסברתי את הטענה שלי בוויכוח ליד. מאיפה לך שאתה חכם יותר ממני!? , אתה לא הבאת עובדה אחת לאורך כל היותך כאן! אתה הבנאדם הכי סנוב שקיים! אתה משכיל כמו כמו גבינת קוטג'! יש לך תואר במדעי צמיחת הדשא.

ananlavan

New member
חחחחחחח ילד טיפש אתה באמת צריך...

לדעת את מקומך,וצריך עוד לאכול הרבה חרא בכדי להבין, ובכלל תגיד לי מי אמר מה הגיוני ומה לא? כניראה שלא הבנת את סיפורי האגדות,תראה פינוקיו,עליזה בארץ הפלאות,ואולי תבין את המסר,וככול שתשכיל להבין את מהות החיים,לא שאני חושבת שאתה מטומטם אבל טיפש בגלל שאתה מנסה כאילו להתנצח עם אדם יותר חכם ממך אבל החוכמה היא לא שלי שלך או שלו היא של המתנה שקיבלנו את התורה שקשה לנו לעשות אותה כמו כולם, לוקחים מה שבא לנו ורוצים זמן לעשות הכל לבלות, סקס,כסף,להיות יותר טוב מהאחר,להצליח במה שאנו קוראים לו הצלחה, הכי חשוב זה להיות אדם טוב ונאמן לעצמו לחלק האלוהי שבו, דע מאין באתה, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עומד. וכולנו באותו מעמד ללא שום הבדל, וזכור שיש חוקיות בחיים ואף אחד לא המציא אותה."אלא אבינו שבשמיים" רק מי שתלמיד טוב מבין מהר,ושתלמיד מוכן גם המורה מופיע,ואם תרצה אגלה לך איפה הוא,בכל אופן מהדור שלך(ויש לי ילדים)דור קשה אבל ער יותר רוחנית.ממה שאני יודעת ואני מכירה המון, מה איתך?

demoloc

New member
רואים?

זה סוג האנשים שצריכים לחסום , לא חס ושלום כי אני לא יכול להתמודד איתם בוויכוח. אלא בגלל אופן ההתנהגות והגישה. דוגמאות: "חחחחחחח ילד טיפש אתה באמת צריךלדעת את מקומך " "וצריך עוד לאכול הרבה חרא בכדי להבין, ובכלל תגיד לי מי אמר מה הגיוני ומה לא? כניראה שלא הבנת את סיפורי האגדות,תראה פינוקיו,עליזה בארץ הפלאות,ואולי תבין את המסר" "עם אדם יותר חכם ממך " "להיות יותר טוב מהאחר" אנשים כמוהו רק מחזקים את הטענה שלי. אני אישית לא סטיגמטי, ובאופן כללי אין לי בעיה עם חרדים. רק בינתיים , רוב (לא כולם) החרדים שפגשתי הם כמו ענןלבן ואחרון הפילוסופים.

למי שטען שזמן לא יחסי למי שתופס אות

ו אז כדאי לך לקרוא את הניסוי שבו שני מטוסים הוטסו אחד נגד כיוון כדור הארץ והשני עם כיוונו..ואני לא זוכר את הפרטים אבל המטוסים חזרו כשהשעונים של הטייסים הראו שוני של זמן..נוצר הפרש של זמן עקב מהירות תנועתו של המרחב ודבר זה נתפס על ידי השעון של הטייסים כמצב שבו הזמן הוא לא דבר דבוע.אלא יחסי לתופס אותו ולמהירות שבה אותו תופס שרוי. מי שרוצה את פרטי הניסוי אז יש כל מיני מקורות לקרו על זה.אם לא מצאתם אני אביא ואפרט. כל עובדה מדעית שאני אומר היא רק לאחר ביטחון מלא ובדיקה מקיפה..אם יש בעיה עם משהו..בדקו היטב לא כדי להתנצח אלא כדי לנהל דיון...כי חשוב שנדע לא? מקווה שלא הקשבתם לשרלטנים רואי "ערוץ המדע לילדים" שיצאו נגדי. זה שלא קל לכם לתפוס שהזמן הוא יחסי למהירות של המודד אותו מחייבת קריאת חומר רב..תתחילו או שתדעו מכאן בסוף. צ'או עד אז.

demoloc

New member
עוד פעם שקרים מסריחים!?

זה כבר גבול! אתה שקרן מסריח! לא טענתי אפילו פעם אחת שהזמן לא יחסי! אתה טענת שהכל יחסי ביחס לאדם, ולא לשום דבר אחר יא סנוב שקרן , תפסיק להמציא עובדות , בוויכוח למטה(או למעלה ,תלוי בהקפצות) אני הסברתי את המושג זמן\חלל . אז תתחיחל להרגיע! ולפני שאתה מזלזל באנשים בקשר למה שהם יודעים , תעשה אתה פעם אחת מה שעושה המדע. תתן הוכחה , אל תזרוק מונחים ריקים יא תולעת! אני נתתי מגוון הוכחות לטענות שלי, אני לא מסתתר מאחורי שקרים . אז אנ י מציע לך לעוף מכאן ולדבוק בקבלה, כי שם , אולי , השקרים שלך והסנוביות והעצימת עיניים כנגד עובדות (לא אמת ,כי בשביל שמשהו יהיה אמת , צריך עובדות בשטח). אז תפסיק לשחק אותה חכם , ותחזור לכיתה א' , יש לך הרבה מה ללמוד מהם! ולמי אכפת מזה אומר בגימטריה! גימטריה זה מדע של שפה,שפה היא המצאה של אנשים (בניגוד לזמן) ואותה אפשר להתאים לעוות למציאות. ראה דוגמא: http://www.hofesh.org.il/religion_merchants/claims/smarter.html אולי תתחיל להסתכל על האתר שם , כל מה שתגיד נסתר, ובאופן מעשי , ולא "רוחני"

וכיוון שזה פורום אבולוציה אז הרשו ל

י לנסות להגות. אבולוציה זה התפתחות על פי הסתגלות לטבע וכולי בכללי... בלי להיכנס להגדרות מדוייקות. התפתחות מלשון פתח. ובכן פתח במה? ולמה לא דלת? או חלון? שימו לב זה מעט גימטריה :פת/ח : פת=מעט,מידה קטנה. והאות ח מבטאת כמה דברים והם גם את מצב האין סוף - וגם את החיסרון שיש בעולם עקב ריחוק מהבורא(שיצר אין סוף חלל). האבולוציה היא בעצם קבלתה של מידה קטנה מתוך האין סוף. ומידה קטנה זו היא אורו של הבורא שלא מפסיק לרדת ולחדש את בריאתו ללא הרף ומשגיח עליה ומביא להתפתחות ידועה מראש על פי דבר שנקרא "מחשבת הבורא להייטיב עם נבראיו" . כאשר הנבראים הם בני אדם...אז מראש קיבל העם הנבחר את ההוראות איך לבצע כל דבר.למשל בזמן מחלת הדבר יהודים היו בין אלו שהכי פחות חלו כי הם היו יותר היגיינים ושטפו ידיים לפני אוכל כהרגל מהתורה וכולי... וכל מצב של סבל בחייהם נבע מהתרחקותם מהבורא מאידך ומרצונם להעניק לגוי את אורו של הבורא מגיסא. התפתחות מלשון פתח פירושה פתח שנמצא בכלי שמוכן לקבל את אור הבורא ולעשות בו שימוש נכון. ואם האור הזה ירד בבת אחת ישרף הכלי.ואם לא יירד ימות הכלי.כך או כך... כיוון שהאור יורד לאט...נוצרת כבידה שמתאימה ליצירת יקום שבו כלים מוכנים לקבלת אור הבורא. התפתחות של אדם מרמה כזו לאחרת פירושה בניית כלי שיכול לקבל עוד ועוד אור כדי להיות במצב של חכמת קבלה. שם למדים מאין בא הקוף והאישה והכיסא והכל הכל הכל.גם הפורום הזה.

מה דעתכם לדון באבולוציה של מחשבים

אם זה יתכן ...כיצד זה יקרה ומדוע...לי נראה שכדי שזה יקרה צריך לאיים עליהם.אבל צריך לתת להם דרך הגנה כדי שלא יוכחדו.אם כך לדעתי אחת הדרכים להגעה למצב של בינה מלאכותית זה מראש ללכת על אופציה של אבולוציה ,כלומר מחשב שמתמחה בהגנה מפני התקפות על פי בינה מלאכותית שכוללת יכולת של שרידה כלשהיא לעד.אם מחשב זה יגן מהתקפות וישרדו מחשבים שעומדים בהתקפות בגלל שנוצרה בהם תוכנה שסייעה להם לשרוד את ההתקפה,להסתגל, יהיה לי סוף סוף ככה מחשב רובוט שמכין לי נס קפה בבוקר סיגריה דלוקה ועדיף רובוטית שתבין כל מה שאני רוצה ממנה ושתגן עלי כי אחרת אני משדרג אותה ליעל בר זוהר. למה כתבתי את ההודעה הזו? ממשיכים בהוכחת הבורא? במשפט ה שני או לחזור שוב על הראשון?

demoloc

New member
כאן אנחנו נכנסים לנושא חדש

שהמון זמן חיפשתי לזה תשובה , ולא הגדרה דתית. מה זה מודעות? לפי דעתי מושג זה אינו קיים , כולנו פועלים על אלגוריתם קבוע, ככל שהוא מורכב יותר כך הוא נהיה יותר דמוי מודעות. עובדה: אם עשינו בחירה, ואז במימד שונה , יש בדיוק את אותם תנאים עבור אותו אדם,ללא השינוי המזערי ביותר, אין סיבה שלא תבחר אותה פעולה שוב. זה מוכיח אךגוריתם חוזר.

Charles Darwin

New member
כדי שתהיה מודעות חייבים מורכבות

אבל מורכבות, כמובן, לא בהכרח מביאה למודעות. למשל, הטבע והאינטרנט מורכבים מאוד אבל לא מודעים. ובהחלט יתכן מחשב שהרבה יותר מורכב מהאדם ואין לו מודעות. אולי התכוונת שהאלגוריתם הזה מאפיין את החיים על פני כדה"א? בכל מקרה, לא ברור לי עד כמה מדובר באלגוריתם 'קבוע', אבל מן הסתם מדובר בתהליך הדרגתי (חכם יותר = מודע יותר). לדעתי אין גם מניעה שתהיה ציביליזציה דומה לשלנו רק שלאנשיה אין מודעות (כדוגמת ה"ציביליזציות" של חרקים חברתיים, רק יותר מורכבת). האמת שזה נראה לי כ"כ לא חיוני, שאם הייתי
שבא ללמוד על החיים בכדה"א, לא יודע אם הייתי מאמין שיש כזה דבר בכלל. הסיבה היחידה שאני משוכנע שיש, היא שאני בעצמי מרגיש מודע (בניגוד לזומבי). אם תרצו, זוהי וריאציה על דקארט: במקום "אני חושב משמע אני קיים", הייתי אומר "אני חושב משמע המודעות קיימת". מה אתה אומר, אחרון הפילוסופים? אולי אתה בכ"ז לא האחרון...?
זה כמובן ספקולטיבי לחלוטין, אבל אם הייתי צריך לנחש מה מקור המודעות שמאפיינת בני אדם (ובמידה מסוימת בעלי חיים, למשל קופים או דולפינים), הייתי אומר שזו אחת הדרכים שנבררה כדי "לעדכן" את הגוף החי במידע. זה אולי התחיל מתחושות בסיסיות כמו כאב. חיה שחשה כאב, תגיב אליו במהירות (למשל תברח מאש ובכך תציל את חייה). כמובן שמנגנון כזה הוא לא חיוני וחיה יכולה לברוח מאש גם בלי להרגיש כאב. אבל יש משהו אלגנטי ופשוט בדרך הזו.

demoloc

New member
מצד שני

אני ועוד צוות של אלפי טובי העסק ברובוטיקה. יצרנו רובוט שמסוגל להתווכח , לעלות טענות,לסתור אותן וכו' , וכתבנו ךו באלגוריתם שהוא בטוח שהוא מודע. -הוא חושב , אחרת הוא לא היה פועל. -הוא קיים , אני יכול לראות אותו , זה לא כמו נשמה שאין לה הוכחות -הוא עד כמה שידוע לו , הוא מודע. אז הוא מודע?

ofeking

New member
האמת, לפי מה שרשמת...

עלינו קודם להגדיר: מה זה מודעות??? אי אפשר לדעת, אולי יום אחד נגלה שלשיברי זכוכית יש מודעות, אבל הם לא יכולים להביע אותה. מ-צ-מ-ר-ר.

Charles Darwin

New member
מצד שלישי -- לא.

אין שום משמעות לזה שהוא מתווכח, או לזה ש"עד כמה שידוע לו, הוא מודע". אני לא רק אומר שאני מודע, אני גם מרגיש את זה. זה לא היה חייב להיות ככה. יכולתי להתנהג בדיוק באותה צורה גם בלי להרגיש. הסיבה שאני מרגיש היא שיש משהו שגורם לזה איפשהו במוח. אם נצליח לפצח מה זה, נוכל אולי ליישם את זה ב-AI, עד אז אני לא חושב שתוכל לשכנע אותי שרובוט, ולא חשוב כמה הוא חכם, מצחיק או מתוק, גם מודע לעצמו..

TheFinalCut

New member
בעיות

אחת הבעיות העיקריות בנושא היא חוסר האובייקטיביות. איננו יודעים להגדיר מודעות באמת. כל שאנו יודעים זה ש"אנו מודעים" - ולכן אנו מנסים להתאים את ההגדרה לחוייה כפי שאנו מכירים אותה. ומשם, אנו מנסים לבחון אם ניתן ליישם את ההגדרה הזו גם כלפי "אובייקטים" אחרים. למעשה, זה מאוד דומה להגדרה של חיים. איננו מסוגלים להגדיר חיים באופן אבסולוטי, אך אנו יכולים להצביע אינטואיטיבית על קבוצה גדולה של אורגניזמים שיש הסכמה שרירותית לגבי היותם חיים. וכך, נבחרו מספר מאפיינים משותפים בסיסיים לכל החברים בקבוצה (או כמעט כולם), שהפכו "לתנאים ההכרחיים" שאורגניזם צריך לקיים על"מ להקרא "חי". אם נחזור לנושא של מודעות, אפשר להמחיש את מה שאני מנסה לומר בעזרת נושא מבחן המראה. נבחר מבחן שידוע שבני-אדם מסוגלים לעבור (גם אם לא כולם), והוא הפך שרירותית לאינדיקטור לגבי תודעה (או מודעות עצמית) - מתוך ההנחה שהיא קיימת בבני-אדם. זמן לא רב לאחר מכן, לקחו כמה פרימאטים וגילו שגם הם מסוגלים "לעבור את המבחן", אך חלקם לא. מאחר ואלו שעברו נחשבים קרובים יותר למין האנושי, זה שימש כחיזוק, כביכול, לאמינות המבחן והקשר ההיפותטי בין מורכבות המוח לתכונה/יכולת המכונה תודעה. למיטב זכרוני, במשך זמן רב חשבו שגורילות לא מסוגלות לעבור את המבחן, לאחר שמספר קבוצות ניסוי נכשלו במבחן. באיזשהו שלב, חוקר יצירתי החליט להגדיל את המראה, שהתאימה בגודלה לבני-אדם, והפלא ופלא - גם גורילות עברו את המבחן. חוקר אחר סִמן בצבע את מיצחה של גורילה אחת, וכך הצליחה הגורילה לזהות את עצמה. מבחן המראה מותאם לבני-אדם, שיש להם תפיסה מרחבית וחוש ראייה מפותחים כל כך, ושממילא רגילים למראות. במילים אחרות: אף אחד לא ממש ניסה לפתח "מבחן מראה" שיתאים יותר למאפיינים של אורגניזמים אחרים, אנו מנסים לבחון אותם לפי הסטנדרטים שלנו. בנוסף, האם יש סיבה אבולוציונית להניח שהתודעה ייחודית לבני-אדם? שום דבר אחר לא ייחודי לנו, אחרי הכל - ואפילו את המבחן המטופש שהמצאנו ובחרנו בו שרירותית כאינדיקטור, עוברים מינים אחרים. תחום התודעה והמודעות העצמית נחקר ומדובר למדי, אך השאלה המהותית, בעיני, היא האם נתקדם בו באופן מהותי לפני שנתעלה על התפיסה הסובייקטיבית שלנו של מונח התודעה והגדרתה.

למעלה