הפורום נרדם

לוו

New member
הפורום נרדם

יאללה חברה הפורום נרדם לאחרונה - איפה אתם ? התעוררי ! באה להעלות נושאים חמים של היסטורה אז מי הראשון ?

ר ק פ ת

New member
אני!../images/Emo163.gif

אז מה דעתכם אנשושים... שואה דוגמת שואת יהודי אירופה (פחות או יותר...) יכולה להתחולל, למשל... בצרפת?! תחשבו על כך טוב- טוב לפני שאתם עונים ( ונא לא לדקלם לי על נאורות העולם מאז... להזכירכם הנאצים היו מאוד מתורבתים ונאורים...) שאלה. בה ביי בינתיים! (לוו- מרוצה???
) היו טובים ושמחים... רקפת.

פראזניק

New member
בהתחשב במצב נתון מסוים, יתכן, אבל..

אל תשכחי שלשואה, הובילה מערכת מאד מורכבת, שהייתה תלויה בתקופה, בכינוס היסטוריונים גרמנים שנערך לפני כ25 שנה, הוכח כי גרמניה הייתה אשמה בכל המלחמות שניהלה מאז ביסמרק, לעניננו, אותה תקופת ביסמרק, היא שדהובילה להרגשת דריפה ע"י רוב הגרמנים. היטלר ניצל את ההרגשה, ניצל את תוצאתה (תאורית ה"סכין בגב"), ניצל משברים כלכליים חמורים (לכשעצמו, כשלון עצום של בעלות הברית), הוא לא בא בחלל ריק, וחלל כזה, אינו קיים היום. אז תיאורטית, העולם אותו עולם והים אותו ים, ז"א, מבחינה תיאורטית, יתכן הכל, אבל במציאות, קצת קשה יותר... אבל, אם ח"ו תחזור על עצמה השואה, זה לא יהיה כפי שהיחה, גם משום שהעולם יותר מודע היום, אך אינו יותר אכפתי, גם משום שהסדר הזה, האמונה העצומה הזו ב"צדקת הדרך" והתיאוריה, לא תחזור על עצמה כל כך מהר. יש מליוני סיבות לכך. מה שבטוח, אז, במקרה (והדגש הוא על "במקרה"), היו אלו הגרמנים, לא משום שהם רשעים או רעים יותר מהרוסים (שתכננו אמנם (סטאלין), לשלוח את יהודיהם לסיביר) או מצרפת, (שהיא ואוסטריה הן המדינות האנטישמיות בעולם), או מכל מדינה אחרת... במקרה, זה הצליח שם, במקרה זה היה היטלר ולא מאות מנהיגים אנטישמים אחרים בעשרות מדינות אחרות... ושאלה נוספת, פוליטית יותר, לו נאמר שצרפת פותחת מחר ברצח יהודים, האם תוכל המדינה למנוע את זה?

ר ק פ ת

New member
שאלה מעניינת שאלת, ידידי...../images/Emo8.gif

אני מניחה שאצטרך לחשוב עוד קצת על תשובה... אבל פראז... מה עם העובדה שכעת יש ליהודים לאן לברוח??? יום טוב, רקפת.

מסכים איתך ../images/Emo141.gif

ורוצה גם להוסיף, שהצרפתים עצלנים ונהנתנים מכדי לארגן רצח מתועש. אפילו פוגרום ראוי לשמו לא היה שם מאז ימי הביניים.

Il Duce

New member
אם כבר הזכרת יהוים וסיביר

מדוע כשלה תוכנית בירוביג´אן? לגבי שאלתך - המטרה היחידה שאני מצליח למצוא בהרכזה נאצית היא ליתור "טרנספר מרצון" של יהודי צרפת ותו לא. ממשלת ישראל לא הייתה מחמיצה הזדמנות פז לקבל מענק דמוגרפי נדיב שכזה (מאות אלפי אם לא מיליוני יהודים משכילים ועמידים) והייתה מגנה את צרפת בפומבי, אך מחזרת אחריה בחשאי. יתרה מזאת, סביר להניח שישראל הייתה גם פועלת נגד סנקציות בינלאומיות (או עונשים אחרים), שהקהילה העולמית הייתה מטילה על צרפת. וכל זה מניעים "הומניים", כמובן.

לפי דעתי זה קשור ביותר...../images/Emo2.gif

מאשר נסיבות תקופתיות מסוימות,זה פשוט יצר לב האדם הרע מנעוריו שאינו רוצה ללמוד את הלקח ואני שואלת את עצמי אם הוא אי פעם ילמד.הלוווווווווו עולם תסתכל על ההיסטוריה. חנה גונן

למעלה