זו אינה עמדתי שלי; כאמור, אתה מוזמן להתייעץ עם מי שתבחר
בניגוד לטענתך, לא הנחתי בשום שלב שחוק הגנת הצרכן גובר על פקודות מס הכנסה, מה הקשר?
מס הכנסה לא עוסק בנושאים צרכניים, לא באופן שבו יש להציג מחירים לצרכן.
אם אתה טוען אחרת, בוא תביא את הציטוט הרלוונטי מהחוק שנדע על מה אתה מדבר, ותראה איפה ואיך יש כאן סתירה (אני כבר הבאתי תימוכין לדבריי די והותר, עכשיו תורך).
בבקשה, להלן דבר המועצה לצרכנות בנושא:
האם מותר להוסיף לחשבונית "דמי אבטחה" או "דמי שירות" או כל תוספת אחרת, ולרשום בתפריט "בתוספת דמי שירות 12%"?
ברוב המקרים יש תפריט ויש מחירים, ואז החוק אוסר על הטעיה ומחייב לציין את המחיר הכולל, כלומר כולל מע"מ וכל תשלום חובה הנלווה לרכישה בגין שירות או נכס שלצרכן אין אפשרות מעשית לוותר עליהם במסגרת העסקה.
הסעיף הרלוונטי בחוק מדבר בעד עצמו:
"לא יפרסם עוסק ולא ינקוב, במפורש או במשתמע, מחיר של נכס או של שירות המוצע לצרכן, אלא אם כן הוא המחיר הכולל בלבד ורק במטבע הישראלי."
הצגת מחיר בבר או במסעדה, שאינו כולל דמי שירות או דמי אבטחה, וגביית תשלומים אלו כתשלומי חובה לאחר ביצוע העסקה מהווה לכאורה עבירה על החוק.
מסעדות נוהגות לעתים לדרוש תוספות למחיר בגין דמי שירות או דמי אבטחה: לפעמים הצרכן מגלה את הדרישה לתוספת מחיר עם קבלת החשבונית, ולפעמים עסקים מציינים בתפריט "המחיר אינו כולל דמי שירות", "בתוספת דמי שירות" או ביטויים דומים.
- כאשר מדובר בתשלום חובה, הרי שמדובר בעבירה על החוק, כי החוק מחייב לציין את מחירו הכולל של המוצר.
כאשר מדובר בתוספת לתשלום, הניתנת לשיקול דעתו של הצרכן, הרי שאין בכך עבירה על החוק, כי ניתנת לצרכן אפשרות שלא לשלם את התוספת.
http://www.consumers.org.il/category/displaying-prices-in-bars-and-restaurants
המסעדות אכן לא נלחמות בשום דבר; אם אתה זוכר, לפני לא מעט שנים רבות מהמסעדות הוסיפו שירות של 10% או 12% אוטומטית, כחובה, וכבר שנים רבות לא. למה? בגלל הסעיף הזה בחוק.
ואם אתה זוכר, היה שלב שבו מסעדות הוסיפו דמי אבטחה, ומיד העמידו אותן על טעותן והובהר שדמי האבטחה הם רשות, ולכן כל לקוח רשאי לבקש לא לשלמם. למה? בגלל הסעיף הזה בחוק.
והנה גם
הבהרה מטעם משרד הכלכלה (לשעבר משרד התמ"ת):
"על פי חוק הגנת הצרכן התשמ"א-1981 יש להציג ולנקוב במחיר הכולל של נכס או שירות. המחיר הכולל צריך לכלול את כל התשלומים בעבור הנכס או השירות, לרבות כל תשלום נלווה שאין לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו.
לאור זאת במקרה בו ניתנת לצרכן הבחירה אם לשלם או לא לשלם דמי אבטחה והדבר מצוין במפורש ובאופן ברור בחשבון, לא מתעורר חשד לעבירה על חוק.
רצוי כי הודעה על הבחירה הנתונה לצרכן, אם לשלם דמי אבטחה, תופיע בנוסף גם בתפריט.
בנוסף, אין להוסיף דמי שירות, באחוז הקבוע מראש, לחשבון. ניתן לציין כי הסכום אינו כולל דמי שירות (תשר), בתנאי שתשלומם וסכומם נותר להחלטתו ולשיקולו הבלעדי של הסועד.
אתה רוצה להמשיך להתווכח? על הכיפאק, אבל מה הקשר אליי? כפי שהבהרתי כבר שלוש פעמים, אני הקטנה לא המצאתי דבר וזו אינה עמדתי שלי. תתווכח עם משרד התמ"ת, עם המועצה לצרכנות, עם כל המסעדות שיישרו קו או
חטפו קנסות על גביית דמי שירות או דמי אבטחה שלא כחוק... אתה כנראה יודע משהו שהעוסקים בתחום לא יודעים, אני בטוחה שהם ישמחו ללמוד ממך.