הפורום עוד פעיל?

Jupiter30

New member
הפורום עוד פעיל?

בכל מקרה, הודעה שכתבה מלצרית ממורמרת באחת הקבוצות בפייסבוק. מה דעתכם?

"משפחה סיימה לאכול ועל חשבון של 240 השאירו לי 11 שקל.
אני בנימוס: "אם תוכלו לשים לב לשירות כי לא השארתם 10%".
האמא: "כן, אני יודעת השארנו לך פחות"
אני: "היה משהו לא בסדר בשירות?"
האמא: "זה מה שמצאתי לנכון לתת לך"
אני (מחזירה לה את הכסף): "קחי, תני את זה דמי כיס לילדים שלך!!! לא צריכה תרומות"
ואז הם שכחו את המחצלת שלהם ומצאתי 50 שקל על הריצפה פפפפחחחח כפרה על מרפי"

אממ...

בזמנו כשמלצרתי היו פעמים ששאלתי אנשים שלא השאירו טיפ אם הם לא היו מרוצים מהשירות, אבל זה היה במקרים מאוד ספציפיים ובצורה מאוד ספציפית, כשמי שהשאיר טיפ נמוך לא ראיתי סיבה להעיר לו ככה, וההתנהלות הכללית של המלצרית הזאת לא עניינית. מהצד השני - אם השירות היה גרוע באופן שגרם לאותה אשה להשאיר טיפ נמוך, הייתי מצפה שתגיד מה הסיבה, וגם שתשאיר טיפ באמת סמלי - יש את המנהג להשאיר שקל או 10 אגורות כמחאה על מנת להביע את אי שביעות הרצון.
&nbsp

nofi1456

New member
התנהגות כזאת ממש לא מקובלת עליי

כן, אני מכירה מצבים שאני מתעלה על עצמי ועושה כל מה שאפשר בשביל הלקוחות, למרות שיש דברים שאני ממש לא חייבת לעשות..
אבל להגיע לרמה של "לא השארתם לי מספיק" או "קחו את הכסף אני לא צריכה תרומות"...בחיים לא!!

השאלה "היה משהו לא בסדר בשירות?" היא בהחלט במקום...והכוונות של השאלה ("לא נתתם לי מספיק טיפ") הן ברורות לכולם..גם לנותן השירות וגם ללקוח..אין צורך לציין את זה במפורש..

Subi777

New member
אם השאירו לך סכום כזה..

אז השאלה שלך מיותרת.
&nbsp
ומהתגובה שלך ברור גם שהאמא צדקה.
&nbsp
&nbsp
אם למעסיק לך חשוב שישאירו למלצרים 10% שיכלול זאת בחשבון ושיציין זאת בתפריט כמקובל.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני רק הערה: לא ניתן להוסיף %שירות לחשבון

גם אם כותבים זאת מראש בתפריט; זה בניגוד לחוק הקיים (חוק הגנת הצרכן) מבחינת אופן הצגת מחירים.

nofi1456

New member
איך זה לא חוקי

ולגבות "דמי משלוח" או לשלם לטכנאי רק על זה שהגיע (ויש עוד מליון דוגמאות) זה כן מעוגן בחוק?
או שהחוק מתייחס רק למסעדות...?

trilliane

Well-known member
מנהל
לא חוקי להציג מחיר שאינו כולל (סופי) כל מה שכלול מראש

http://www.tamas.gov.il/cmsTamat/In...CA6B84C4F.htm&NRCACHEHINT=Guest#_Toc276461294
אם מסעדה מציגה תפריט משלוחים / טייק אוויי, עלות המשלוח היא אופציונאלית (וגם יכולה להשתנות לפי מיקום) ולכן לא ניתן לכלול אותה מראש במחיר המנות; אבל אם ידוע שישיבה במסעדה כוללת שירות (לא אופציונאלי) והוא מתווסף כאחוז מסוים לכל המנות, צריך פשוט לכתוב את מחיר המנות לאחר הוספת האחוז הזה. זו (למיטב ידיעתי) גם הסיבה שבתקופה שבה המסעדות יצאו ב"דמי אבטחה" הן מהר מאוד חויבו לציין שזה אופציונאלי (כי אסור היה להן לחייב זאת כתשלום חובה). מחיר המנה אמור לשקלל את כל עלויות המסעדה. סועד לא אמור לקבל מחיר מנה ואז בחשבון שירות, חשמל, מים, גז, ארנונה...

Subi777

New member
זה לא נכון. זה בהחלט ניתן.

יש על זה גם תקנות מפורטות מאוד בספר התקנות של מס הכנסה.
&nbsp
ההבדל הוא שלבעלי מסעדות אין אינטרס לעשות את זה.

trilliane

Well-known member
מנהל
שוב, לא נכון. קרא את חוק הגנת הצרכן.

מוזמן גם לפנות בעצמך למועצה לצרכנות אם אינך מאמין לי, או לשאול בפורום חוק ומשפט / צרכנות.
אגב, אולי שמעת, אבל לאחרונה בתי הקולנוע חויבו להציג באתרי האינטרנט שלהם מחיר סופי כולל עמלה, בדיוק בגלל על הסעיף הזה.

Subi777

New member
אני לא מסכים איתך

ומעבר לזה גם אם את צודקת, ההנחת יסוד שלך שחוק הגנת הצרכן גובר על חוק פקודת מס הכנסה היא הנחה שגויה.
&nbsp
נושא העמלה של בתי קולנוע מגיע בכלל ממקור אחר שהוא שהחל מתאריך X פרסמה הרשות להגנת הצרכן הוראות ברוח החוק אשר החוק הקנה לך את האפשרות לפרסם הוראות משנה בנושא. כלומר, למעשה יש כאן "מלחמה" בין תקנה לבין חוק מס הכנסה ובמלחמה כזאת חוק תמיד מנצח תקנה.
&nbsp
ואגב אם תקראי את פרשנותה של הרשות להגנת הצרכן את תראי שהם כתבו מפורשות שאין שום בעיה בהעלאת מחיר הכרטיס כך שהוא יגלם את העמלה.
&nbsp
אז לשאלתך, אין שום בעיה שמעסיק יגלם בתוך כל מוצר בתפריט את הטיפ של המלצר.

trilliane

Well-known member
מנהל
אין פה מה להסכים, אלה העובדות

הבאתי את הקישור לחוק, אתה יכול לקרוא בעצמך. הוא לא קשור לפקודת מס הכנסה ולא סותר אותה; הוא מתייחס לאופן הצגת מחיר לצרכן. לא המצאתי את הדברים ולא חידשתי כלום. אם אינך מקבל את דבריי, בסדר גמור, לא נעלבתי, אתה מוזמן לפנות למועצה לצרכנות, לפורום חוק ומשפט ולכל גורם מוסמך שדבריו יספקו אותך.

נושא שינוי הצגת העמלה באתרי בתי הקולנוע נובע מאותו סעיף באותו חוק בדיוק, להלן ציטוט: "פינקוס מפעילה את ההוראה מכוח חוק הגנת הצרכן המחייבת את העוסקים לפרסם רק "מחיר כולל" של מוצר או שירות ללא שום תוספת בצידו". זה בדיוק הסעיף הזה שקישרתי אליו. המועצה לצרכנות אינה גוף מחוקק במדינת ישראל ולא פרסה שום הוראות משנה; היא פשוט התעוררה יום אחד והחליטה להתלבש על הנושא בנקודה שבה הוא לא נאכף. זה הכול.

אכן, אין שום בעיה בכך שמחיר הכרטיס יגלם את העמלה, בדיוק כפי שמחיר המנות בתפריט מגלם בתוכו את כל העלויות לרבות השירות. זו בדיוק הנקודה: המחיר אמור לגלם את הכול, ולהיות מוצג כולל הכול. זה מה שהסעיף הזה אומר. לפיכך לא ניתן להציג מחיר X ואז להוסיף עליו תוספת Y במקום אחר (כלומר לכתוב בתפריט שלמחירים יתווספו 10% עבור השירות, כפי שהיה מקובל בעבר, לפני הסעיף הזה בחוק הגנת הצרכן) כי X כבר אמור לכלול את Y ולהיות מוצג במחיר כולל, סופי.

Subi777

New member
אחזור שוב על תשובתי...

גם אם עמדתך נכונה, ההנחה שלך שחוק הגנת הצרכן גובר על חוק פקודת מס הכנסה היא הנחה שגויה מיסודה.
אם וכאשר סוגיה כזאת תגיע לפתחו של בית המשפט רק אז נדע מי גובר על מי.
&nbsp
אין למסעדות אינטרס עסקי להלחם בהוראה כי הם לא מפסידים שום דבר... ולכן, כנראה שלא צפוי שנדע את התשובה מי גובר על מי.

trilliane

Well-known member
מנהל
זו אינה עמדתי שלי; כאמור, אתה מוזמן להתייעץ עם מי שתבחר

בניגוד לטענתך, לא הנחתי בשום שלב שחוק הגנת הצרכן גובר על פקודות מס הכנסה, מה הקשר?
מס הכנסה לא עוסק בנושאים צרכניים, לא באופן שבו יש להציג מחירים לצרכן.
אם אתה טוען אחרת, בוא תביא את הציטוט הרלוונטי מהחוק שנדע על מה אתה מדבר, ותראה איפה ואיך יש כאן סתירה (אני כבר הבאתי תימוכין לדבריי די והותר, עכשיו תורך).

בבקשה, להלן דבר המועצה לצרכנות בנושא:
האם מותר להוסיף לחשבונית "דמי אבטחה" או "דמי שירות" או כל תוספת אחרת, ולרשום בתפריט "בתוספת דמי שירות 12%"?
ברוב המקרים יש תפריט ויש מחירים, ואז החוק אוסר על הטעיה ומחייב לציין את המחיר הכולל, כלומר כולל מע"מ וכל תשלום חובה הנלווה לרכישה בגין שירות או נכס שלצרכן אין אפשרות מעשית לוותר עליהם במסגרת העסקה.
הסעיף הרלוונטי בחוק מדבר בעד עצמו:
"לא יפרסם עוסק ולא ינקוב, במפורש או במשתמע, מחיר של נכס או של שירות המוצע לצרכן, אלא אם כן הוא המחיר הכולל בלבד ורק במטבע הישראלי."
הצגת מחיר בבר או במסעדה, שאינו כולל דמי שירות או דמי אבטחה, וגביית תשלומים אלו כתשלומי חובה לאחר ביצוע העסקה מהווה לכאורה עבירה על החוק.
מסעדות נוהגות לעתים לדרוש תוספות למחיר בגין דמי שירות או דמי אבטחה: לפעמים הצרכן מגלה את הדרישה לתוספת מחיר עם קבלת החשבונית, ולפעמים עסקים מציינים בתפריט "המחיר אינו כולל דמי שירות", "בתוספת דמי שירות" או ביטויים דומים.
- כאשר מדובר בתשלום חובה, הרי שמדובר בעבירה על החוק, כי החוק מחייב לציין את מחירו הכולל של המוצר.
כאשר מדובר בתוספת לתשלום, הניתנת לשיקול דעתו של הצרכן, הרי שאין בכך עבירה על החוק, כי ניתנת לצרכן אפשרות שלא לשלם את התוספת.
http://www.consumers.org.il/category/displaying-prices-in-bars-and-restaurants

המסעדות אכן לא נלחמות בשום דבר; אם אתה זוכר, לפני לא מעט שנים רבות מהמסעדות הוסיפו שירות של 10% או 12% אוטומטית, כחובה, וכבר שנים רבות לא. למה? בגלל הסעיף הזה בחוק.
ואם אתה זוכר, היה שלב שבו מסעדות הוסיפו דמי אבטחה, ומיד העמידו אותן על טעותן והובהר שדמי האבטחה הם רשות, ולכן כל לקוח רשאי לבקש לא לשלמם. למה? בגלל הסעיף הזה בחוק.

והנה גם הבהרה מטעם משרד הכלכלה (לשעבר משרד התמ"ת):
"על פי חוק הגנת הצרכן התשמ"א-1981 יש להציג ולנקוב במחיר הכולל של נכס או שירות. המחיר הכולל צריך לכלול את כל התשלומים בעבור הנכס או השירות, לרבות כל תשלום נלווה שאין לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו.
לאור זאת במקרה בו ניתנת לצרכן הבחירה אם לשלם או לא לשלם דמי אבטחה והדבר מצוין במפורש ובאופן ברור בחשבון, לא מתעורר חשד לעבירה על חוק.
רצוי כי הודעה על הבחירה הנתונה לצרכן, אם לשלם דמי אבטחה, תופיע בנוסף גם בתפריט.
בנוסף, אין להוסיף דמי שירות, באחוז הקבוע מראש, לחשבון. ניתן לציין כי הסכום אינו כולל דמי שירות (תשר), בתנאי שתשלומם וסכומם נותר להחלטתו ולשיקולו הבלעדי של הסועד.

אתה רוצה להמשיך להתווכח? על הכיפאק, אבל מה הקשר אליי? כפי שהבהרתי כבר שלוש פעמים, אני הקטנה לא המצאתי דבר וזו אינה עמדתי שלי. תתווכח עם משרד התמ"ת, עם המועצה לצרכנות, עם כל המסעדות שיישרו קו או חטפו קנסות על גביית דמי שירות או דמי אבטחה שלא כחוק... אתה כנראה יודע משהו שהעוסקים בתחום לא יודעים, אני בטוחה שהם ישמחו ללמוד ממך.

למעלה