הפורום קצת מת, אז הנה כמה שאלות

crusher

New member
הפורום קצת מת, אז הנה כמה שאלות

בתור אחד שלומד כרגע ביד' (אלקטרוניקה) מטעם הפרוייקט של ח"א רציתי לדעת כמה דברים בקשר לעתיד 1. שמעתי על כל מיני תארים שיש BTECH, BSC ועוד כל מיני שאני לא זוכר מה בעצם ההבדל בין כל התארים האלה? 2. מה ההבדל בין הנדסאי למהנדס? (מבחינת שוק העבודה, תנאים ומשכורת) 3. אם אני ארצה, אני אוכל ללמוד במהלך השירות בצבא לתואר מהנדס? 4. כדאי בכלל להשלים לתואר מהנדס? 5. לגבי השירות הצבאי, מישהו יודע לאיזה קורסים כדאי לכוון? איזה קורסים מציעים לדרג ב' ודרג ד' (שזה מה שאמרו לנו שנהיה)?
מראש למגיבים..

בעז 21

New member
כמה תשובות.

1.כנס לאתרי מכללות או עשה חיפוש בפורם סטודנטים ותמצא על זה חומר.. אם אני לא טועה תואר BTECH כבר לא קיים (בכל אופן גם אם הוא קיים הוא לא שווה..) 2.מה ההבדל בין הנדסאי למהנדס? יש המון הבדלים אבל מהבחינות שאתה ביקשת? א.שוק עבודה - כרגע אין שוק עבודה להנדסאים, רוב ההנדסאים מבינים בשלב מסויים את הטעות שהם עשו ומשלמים לתאור מהנדס. עכשיו אני רואה שאתה עדין לא עשית את הטעות? אז וואלה במקום לשרוף שנתיים לך ישר לתואר מהנדס (ותעשה הנדסה רק באונברסיטאות לא במכללות!!!) ב.תנאים ומשכורת : מסעיף א' נובע שאין שוק עבודה להנדסאים היום כלומר הסיכויים שתמצא עבודה המיועד לתפקיד הנדסאי בתחום הספציפי שלמדת הוא קטן מאד (לדוגמא במקום עבודה בו אני עובד פירסמו לאחרונה דרוש הנדסאי אלקטרוניקה פנו בסביבות ה1000 איש.. ) אז רוב הסיכויים שתעבוד בעבודה שלא קשורה למקצוע או קשורה בעקיפין למקצוע לדוגמא בודק תוכנה (אם למדת הנדסאי תוכנה) או טלמרקטינג אם למדת לדוגמא הנדסאי תקשורת. כמובן שזה לא פוסל שתעבוד כמאבטח או כמלצר. שורה תחתונה רוב המקומות לא יביאו לך שקל יותר בגלל שאתה ההנדסאי חוץ מ.. מוסדות ממשלתיים. ופה הכסף הגדול להנדסאים... כן כן אם אתה הנדסאי איקס ואתה עובד נגיד ברכבת ישראל כסדרן ברכבת (וזה לא קשור למקצוע שלך אפילו) אתה תקבל תוספת שכר.. ואם יצאת לקורסים מקצועיים נוספים בתחום אז אתה נכנס לכל התחום של גמול א' גמול ב' וכדומה שזה עוד תוספת... 4.במהלך השרות הצבאי שלך רוב הסיכויים שלא תוכל ללמוד לתאור מהנדס כי רוב החיילים לומדים במסגרת האונברסיטה הפתוחה ודרך האונברסיטה הפתוחה אתה יכול להשלים רק לתואר ראשון כדוגמאת מדעי המחשב.. ולא כמהנדס תוכנה. 5.דרג ב' דרג ד' מתייחסים לדרגי עבודה של חיל האוויר. אתה יכול להכנס לאתר של חיל האוויר לצפות בקורסים השונים. בברכה בעז.

crusher

New member
אז ממה שאתה אומר

אני מבין שכבר נדפקתי, כי אני עכשיו כבר באמצע יד' למה אמרת שכדאי לעשות תואר רק באוניברסיטב ולא במכללות? מה רע במכללות? אם אני ארצה להשלים למהנדס הבנתי שיהיו לי פטורים מכמה דברים (שיעורים/מעבדות) במכללה/אוניברסיטה נכון? עד כמה אפשר להשיג פטורים בהשלמה שכזו? מה לגבי עבודה בתעשייה הצבאית? הבנתי שהרבה ממשיכים לעבוד בתעשייה הצבאית בגלל מצב השוק, אתה יכול לשפוך קצת אור על הנושא הזה?

בעז 21

New member
אהלן

1.אני לא אומר שנדפקת, אני רק אומר שהיום תואר הנדסאי הוא תואר שלא שווה יותר מדי בשוק זה הכל (יותר מזה אני יגיד שהוא לא שווה כלום בשוק אבל אולי אני אפגע פה באנשים מסויימים אז אני לא יגיד את זה :) ) 2.אמרתי לעשות תואר באונברסיטה מהסיבה הפשוטה שתואר באונברסיטה זה הדבר האמיתי. כלומר היום בוגר אונברסטית ת"א נחשב בהרבה מבוגר מכללת ת"א (וכן למרות שיש לה יחסים אקדמאים עם האונברסיטה) אז אם כבר ללמוד 3 שנים תעשה את זה כמו שצריך תלמד בטרוף לפסיכומטרי תשפר בגרויות ותעשה את התואר כמו שצריך. הרמה אחרת והדרישות אחרות מתלמיד שלומד באונברסיטה לאחד שלומד במכללה. (וזה אני יודע ממרצים בכירים שמלמדים במכללות..) 3.פטורים ? כל מוסד זה סיפור בפני עצמו. אם אתה הולך נגיד לטכניון אז חוץ מלשפר את סיכויי הקבלה שלך לתואר אתה לא מקבל שום פטור. אם אתה הולך לעשות תואר ראשון באו"פ אז כן אתה מקבל פטור ממספר קורסים, אז יוצא לך סימסטר אחד פחות משהו בסגנון.. אבל שוב כל מוסד זה סיפור בפני עצמו. 4.תעשייה הצבאית? כמו שאמרתי בהודעה הקודמת שלי, המקום היחיד שמתייחס להנדסאים בכבוד זה מוסדות מדינה. תעשיות הצבאיות השונות בבעלות המדינה.. אבל לך תדע מה יהיה בעוד כמה שנים.. אתה רוצה לצמצם את האפשרויות שלך לעבודה בתעשיות הצבאיות? (שדרך אגב כדי לך לפתוח את עיתוני העסקים חלקם פושטות את הרגל..) בברכה בעז

רותם ™

New member
אני לא מסכים שאין עבודה להנדסאים

כרגע השוק לא משהו באופן כללי, בין אם מהנדס או הנדסאי. אבל אני יודע שדווקא בתחום שלי (תעשייה וניהול) יש כרגע הרבה יותר נטייה להנדסאים מאשר למהנדסים) ודרך אגב אוניברסיטאות נותנות תואר BA לא הנדסה

למעלה