הפורום שוב נמחק מהיום עד אמצע אוגוסט - זה מה יש

דניאלה1311

Active member
מנהל
הפורום שוב נמחק מהיום עד אמצע אוגוסט - זה מה יש ואני מתוסכלת ומרוגזת לא פחות מכם אולי יותר. אבל זה המצב.

moco10

New member
נראה כבר כאילו הם מנסים להרוג את הפורום הזה בכח

באחד השרשורים האחרונים על המצב בתפוז, מצאתי את הפורום טיולי חו"ל הבא שנראה פעיל. אולי הגיע הזמן לעבור?: https://www.xplorer.co.il/questions/list
אני עדיין מציץ פה בתפוז מתוך הרגל.

דניאלה1311

Active member
מנהל
זה לא רק הפורום שלנו אבל מישהו נוטר לנו טינה כנראה
הבעיה היא בתפוז עצמו שהוא אתר מיושן וכולו טלאים טלאים. יש לא מעט אנשים מתוסכלים מהמצב ואני לא רואה פתרון. לעבור לפורום אחר ולהתחיל מההתחלה? לא ממש בא לי.

RonspotNL

New member
אפשר תמיד להעתיק את הפורום לפייסבוק
ולהיות פעילים בקבוצה פתוחה ובאופן דומה לכאן רק עם השמות האמיתיים אם משהו לא ישתנה כנראה שלא תהיה ברירה אלא לעשות את זה

moco10

New member
קבוצת פייסבוק לא יכולה להחליף פורום סטנדרטי, ובגלל זה
הפורומים הרבים חיים ובועטים. יש יותר מידי הבדלים קריטיים:

1. האנונימיות שהזכרת. זה לא רק עיניין של חוסר אנונימיות בתוך הקבוצה, אלא זה שכל "חברי" הפייסבוק שלך יוכלו לראות את הפוסטים שלך בקבוצה.
2. אין בפייסבוק אפשרות נוחה לחיפושים בהודעות עבר.
3. ממשק לא נוח לקריאה בשרשורים מאוד ארוכים (בעיקר כשאתה מתעדכן מידי פעם מה חדש)
4. סידור הודעות בפייסבוק שאינו על בסיס כרונולוגי בלבד.
5. מערכת נוטיפיקציות שלא מבודדת לקבוצה בלבד, אלא לכל פעילופ הפייסבוק שלך.

קבוצות פייסבוק הן מקום נוח לריכוז אנשים עם עיניין בנושא משותף אבל הן לא מתאימות לפורומים שמבוססים בעיקר על שאלות ותשובות.

RonspotNL

New member
יש כאן כמה נקודות

1) אנשים מכירים את אלה הוותיקים ככה שהאנונימיות היום היא די מינימלית הדבר היחיד שהרבה לא מכירים אולי אלה השמות הפרטיים
2) אפשר להקים קבוצה סגורה שבה אי אפשר לראות פוסטים אם אתה או את לא חברים /רות בה ואפשר להקים שתי קבוצות אחת פתוחה והשנייה סגורה למי שמעוניין יכול להיות בשתיהן ואו להיות רק בזו הסגורה תלוי בבחירה של החבר/ה
3) כמי שהיה מנהל באחת מהקבוצות הבינלאומיות והראשונות בתחומה ( נושא אחר לחלוטין )במשך 9 שנים בפייסבוק אפשרות החיפוש בקבוצות די נוחה וכך גם הממשק הדבר היחיד שצריך הוא להתרגל לממשק כי הממשק שונה לחלוטין מאשר הממשק הישן של תפוז
4)גם כאן יש סידור לא כרונולוגי כשהודעות מקפיצות שרשורים למעלה
5) גם כאן יש מערכת הודעות המעדכנת אותך על הפעילות שלך בכל תפוז תגובות בשרשור כזה או או אחר באחד מהפורומים או בקומונות או תגובה בבלוג אולי ההבדל היחיד הוא רק שבפייסבוק תחומי העניין רחבים יותר אין רק קבוצות דיון והפעילות הרבה יותר רחבה מאשר כאן ....

moco10

New member
צריך לבחון מה קורה בפועל
קבוצות פייסבוק גם מאוד פעילות, אבל אופי השימוש בהם לא זהה לאופן השימוש בפורומים.
נכון, יש חפיפה מסוימת, אבל ההבדלים בממשק ובאופן השימוש, הם משמעותיים.

בשורה התחתונה, עם כל הפופולאריות האדירה של פייסבוק, עולם הפורומים ממשיך להיות מאוד פעיל.
אם זה זה יכול היה להוות תחליף נוח, זה כבר היה קורה, בוודאי היה מונע הופעת פורומים חדשים, שדווקא אכן מופיעים.
פייסבוק אומנם די חיסלה סוגי אפליקציות ווביות אחרות, כשהדוגמא המובהקת היא אתרי שיתוף צילומים. אלבומי פייסבוק בהחלט מספקים את עיקר הפונקציונאליות של אלבומי תמונות (+ יתרון התיוג). בפורומים זה לא קרה.

RonspotNL

New member
אני שנים שנמצא בפייסבוק ואופן השימוש מאוד דומה
הממשק אחר (תפוז מעולם לא התקדם קדימה כשזה נוגע לממשק שלו ב20 שנה האחרונות הפייסבוק מתעדכן כל הזמן לפעמים באופן תכיף מדיי )אבל נח אנשים פשוט צריכים להתרגל לפלטפורמה התפוז בשנים האחרונות מאבד את מקומו מכל מיני סיבות והמצב לאחרונה עם המחיקות בהרבה פורומים כאן הוא קטסטרופלי ואם תפוז לא יתקדמו בצעד אחד 20 שנה קדימה בסופו של דבר התפוז יעלם המצב הנוכחי לא מאפשר לו להתקיים ובלי חברים שישתמשו בפלטפורמה הזו האתר ייסגר בסופו של דבר

moco10

New member
מסכים לגבי תפוז, אבל זו דוגמא טובה
כי אפילו הממשק המיושן של תפוז עדיף לפורומום מקבוצת פייסבוק. כדי להבין איך מתגלגל דיון בפייסבוק אני צריך לפתוח כמה וכמה לינקים (תלוי באורך הדיון) כדי שכל מה שהיה "מקופל" ייפתח. גם אז, העומק בהיררכיה מוגבל, אם אני לא טועה ל2 או 3. לא ברור תמיד מי מגיב למי.

יש עוד מינוס לקבוצת פייסבוק שלא קשור לכל המגבלות שהוזכרו, וזו שאין "הפרדת רשויות". אני לא מעוניין בעירוב של נוטיפיקציות בין תגובות לפוסטים ב"קבוצת פורום" ובין אלה שמהפיד הרגיל או מקבוצות שאני חבר בהן שהן לו בגדר תחליף פורום. במילים אחרות, כשאני נכנס לפייסבוק אני לא רוצה לראות דברים שקשורים ל"פורום" וגם ההיפך. אני חבר ביותר מפורום אחד וגם בפייסבוק ולא מעוניין שהכל יהיה ביחד בגלל שתדירות כניסתי לכל אחד מהמקומות שונה לחלוטין.

ושטחיות, שטחיות עצומה מעצם הפורמט. זה יקר מפז,
הודעות ארוכות. וזה אובד שם.
יש לפייסבוק יתרונות אבל לדעתי קבוצות דיון על טיולים אינו אחד מהם.

למעלה