גם הפרום לא בטוח שישרוד , אמנם עכשיו זה כביכול נראה יותר חדש אם אפשרויות עריכה מגוונות כמו למשל שימוש בגופן שונה עם הרבה צבעים ובגדלים שונים אבל אי אפשר לראות את כל כותרות ההודעות והתגובות אלה רק של פותחי השירשור. פחות נוח לניווט בין ההודעות ( אולי עוד צריך ללמוד את כל האפשרויות )מספר הפורום שונה, אבל הכותרת אותה כותרת.
האם יהיה פה המשך מ-308 הישן והטוב?
הפורום החדש היא פלטפורמת פורומים מבוססת Xenforo.יש הרבה יתרונות בלא להמציא מחדש את הגלגל.
למעשה, זה אחד הדברים הראשונים שמלמדים מתכנתים - תמחזר קוד! אל תכתוב חדש אם אתה לא חייב.
מערכת פורומים היא לא תוכנה פשוטה, ולמרות שיש הרבה אנשים שאוהבים את פורמט העץ שלה, המערכת הקודמת סבלה מבעיות רבות במשך כל שנות פעילותה, משום שלא היה מספיק כוח אדם לתחזק ולפתח אותה, וגם מי שהיה כנראה לא היה ברמה גבוהה מאוד.
למעשה, הצוות שהיה אחראי על המעבר כתב שלא ניתן היה להמשיך לתחזק אותה.
יש לא מעט מערכות פורומים מוכנות שמפותחות בקוד פתוח, מה שמאפשר גם יותר מפתחים, וגם מי שעובד עליהם לרוב מתמקצע בתחום של מערכות מהסוג הזה, כך שהאיכות שלהן טובה.
אני לא בטוח על איזו פלטפורמה הוקם הפורום החדש, אבל אני די בטוח שמדובר בפלטפורמה מוכנה כזו, וזה טוב מבחינה טכנית, גם אם כמה פיצ'רים הלכו לאיבוד בדרך.
הסיבה העיקרית לגסיסת פורום "עבודה בהייטק" הישן, ולמעשה רוב הפורומים בתפוז, היית דווקא עלייתן של פייסבוק ורשתות חברתיות אחרות שסחבו את המשתמשים.
לא האיכות הטכנית של המערכת.
אך לפורום 308 הישן היה גרעין משתמשים עיקש שאהב דווקא את המערכת תפוז, בין היתר בגלל שהאמין בפסודו-אנונימיות שלה, שאפשר להן להפריד את מה שכתבו כאן, מהמדיה החברתית הרגילה שלהם אותה ראו כל חבריהם לעבודה וגם הבוסים שלהם, או מעסיקים פוטנציאליים עתידיים.
לפני שהפורום הישן נסגר, היו כמה תוכניות איך ממשיכים, ואני מקווה שהיות ויש פורום בעל שם דומה במערכת החדשה, וגם המשתמשים הישנים עדיין ניתנים לשימוש (אישית, רק הייתי צריך לעדכן ססמה), אותו גרעין ימצא את דרכו לכאן, וגם אם הדיונים הקודמים נפתחו, יהיה פה תוכן חדש.
יש הרבה יתרונות בלא להמציא מחדש את הגלגל.
למעשה, זה אחד הדברים הראשונים שמלמדים מתכנתים - תמחזר קוד! אל תכתוב חדש אם אתה לא חייב.
מערכת פורומים היא לא תוכנה פשוטה, ולמרות שיש הרבה אנשים שאוהבים את פורמט העץ שלה, המערכת הקודמת סבלה מבעיות רבות במשך כל שנות פעילותה, משום שלא היה מספיק כוח אדם לתחזק ולפתח אותה, וגם מי שהיה כנראה לא היה ברמה גבוהה מאוד.
למעשה, הצוות שהיה אחראי על המעבר כתב שלא ניתן היה להמשיך לתחזק אותה.
יש לא מעט מערכות פורומים מוכנות שמפותחות בקוד פתוח, מה שמאפשר גם יותר מפתחים, וגם מי שעובד עליהם לרוב מתמקצע בתחום של מערכות מהסוג הזה, כך שהאיכות שלהן טובה.
אני לא בטוח על איזו פלטפורמה הוקם הפורום החדש, אבל אני די בטוח שמדובר בפלטפורמה מוכנה כזו, וזה טוב מבחינה טכנית, גם אם כמה פיצ'רים הלכו לאיבוד בדרך.
הסיבה העיקרית לגסיסת פורום "עבודה בהייטק" הישן, ולמעשה רוב הפורומים בתפוז, היית דווקא עלייתן של פייסבוק ורשתות חברתיות אחרות שסחבו את המשתמשים.
לא האיכות הטכנית של המערכת.
אך לפורום 308 הישן היה גרעין משתמשים עיקש שאהב דווקא את המערכת תפוז, בין היתר בגלל שהאמין בפסודו-אנונימיות שלה, שאפשר להן להפריד את מה שכתבו כאן, מהמדיה החברתית הרגילה שלהם אותה ראו כל חבריהם לעבודה וגם הבוסים שלהם, או מעסיקים פוטנציאליים עתידיים.
לפני שהפורום הישן נסגר, היו כמה תוכניות איך ממשיכים, ואני מקווה שהיות ויש פורום בעל שם דומה במערכת החדשה, וגם החשבונות הישנים עדיין ניתנים לשימוש (אישית, רק הייתי צריך לעדכן ססמה), אותו גרעין ימצא את דרכו לכאן, וגם אם הדיונים הקודמים נאלמו, יהיה פה תוכן חדש.
תלוי מאפה מסתכלים: באקדמיה, כדי שתלמד, מכריחים אותך לרוב לכתוב אלגוריתמים בסיסיים מ-0.לא חושב שזה אחד הדברים הראשונים שמלמדים מתכנתים - תמחזר קוד! יותר מלמדים לא לשכפל קוד , לקחת קוד שמישהו אחר כתב זה לא תמיד רעיון טוב, כי לא בטוח שהוא בדיוק מתאים לצרכיך. ואנחנו רואים שלפחות כרגע הפורמט הישן נראה הרבה יותר טוב. זה לא כמה פיצרים שהלכו לאיבוד זה הפיצר שהלך לאיבוד - המראה של העץ עם כל התגובות. היה צריך להשקיע ולתחזק את הפורמט הקודם פשוט בגלל שהוא היה יחודי וטוב ויתכן שכלכלית זה היה צעד נכון יותר לתחזק את הקודם מאשר לקנות משהו מוכן וזול שעלול להבריח משתמשים, אבל זה העתיד יגיד.
את הפרונט-אנד של המערכת הישנה ניתן לראות בפורומים שעוד פועלים - עם ניטור בכלי F12, אז aspnet עם הרבה javascriptתלוי מאפה מסתכלים: באקדמיה, כדי שתלמד, מכריחים אותך לרוב לכתוב אלגוריתמים בסיסיים מ-0.
אבל, ברגע שאתה הולך לעבוד, אתה תמיד תשתמש בספריות מוכנות, לא רק כי זה חוסך זמן, אלא כי זה חוסך באגים.
מי שמנסה להמציא מחדש את הגלגל בלי שזו עבודתו העיקרית והוא יכול להשקיע בה משאבים מתאימים, ימצא את עצמו בצרות.
לא יודע אם אתה מכיר, אבל בתחילת דרכם Whatsapp ניסו לממש לבד הצפנה, ופרצו להם אותה תוך 5 דקות בערך.
אני לא יודע כמה עלתה המערכת הזו לתפוז, ובכנות אני קצת מופתע שהחליטו להמשיך להשקיע בזה בכלל, אבל אין ספק שהיתרונות של המערכת החדשה עולים אלפי מונים על המערכת הישנה.
נכון - הרבה אנשים אהבו את העץ, אבל מה עוזר לך עץ אם הפורום לא עובד בכלל? או אם הוא כ"כ מפוצץ פרסומות שאתה לא יכול להגיע לתוכן? או אם אין חיפוש מתפקד?
(מזל שהיה מעט תוכן בזמן האחרון)
לא יודע אם שמת לב, אבל במערכת הפורומים הקודמת לא היה אפילו שימוש ב-SSL.
הסיבה היחידה שאיש לא טרח לפרוץ אותה, זה כי רוב האנשים אבדו עניין בפורומים כבר לפני שנים, עץ או לא עץ, רק מיעוט עיקש נותר.
המערכת החדשה עדיין בהרצה, אבל היא כבר הוכיחה את עצמה, לפחות מבחינתי, כהרבה יותר שמישה.
הדפים עולים יותר מהר, הממשק יותר נקי, כל הפיצ'רים עובדים.
נכון, צריך להתרגל לפורמט הודעות החדש, אבל לפחות בכל פעם שאני מנסה להיכנס למערכת אני גם מצליח.
לא תמיד ניתן להציל פרויקטים.
מעולם לא ראיתי את הקוד של המערכת הקודמת, אבל יצא לי לראות הרבה קוד בחיים שלי, כולל קוד ווב, ואני חושב שאני די יכול לנחש איך נראה הקוד מאחורי העמודים ההם.
אני מבין לחלוטין למה הכריזו על המערכת ההיא "טוטל לוס".
נ.ב.
אני כנראה אחד האנשים הבודדים בעולם שאין לו פייסבוק ולא טוויטר, וגם לא יהיה, יישרף העולם.
וזו כנראה הסיבה העיקרית שנשארתי בפורום עד עכשיו.
מה שנקרא code monkeyיש הרבה יתרונות בלא להמציא מחדש את הגלגל.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.