הפורום!

הפורום!

שלום לכולם, בעקבות שרשורי ענק שהיו פה, שחלקם גלשו לנושאים לא רלוונטים בעליל לנושא הפורום. אני מבקשת להבהיר שוב, הפורום נועד לאנשים שמעוניינים לחזור ארצה ומתלבטים, וגם לאנשים שחזרו ושמחים לעזור מניסיונם.
רעיון הקמת הפורום לא היה בשביל שלאלו שגרים בחו״ל תהייה עוד פלטפורמה להטיף נגד ישראל, אנחנו יודעים שטוב לכם ומאד שמחים על כך. גם לא נועד לאלו הגרים בארץ כל חייהם ורוצים לספר על זה (מי שחוזר לארץ גם גר פה פעם..).
בבקשה תשדלו לא להיגרר לדיונים לא רלוונטים.
אני משתדלת לא למחוק הודעות (כי ברובם אתם דואגים לכתוב בצורה מכובדת) אבל זה פשוט לא המקום להודעות האלו.
תודה

RonspotNL

New member
ברכותיי שיתקת את הפורום והוא רק נולד

מה לעשות בכל פורום ושרשור גולשים לנושאים אחרים אין דרך לעקוף את זה לא חושב שמטיפים כנגד ישראל כמו שמביעים דיעות שונות ומכיוון שזה פורום המיועד לאנשים המתלבטים לגבי חזרה ארצה אני בהחלט חושב שלאנשים שחיים בחו"ל יש מה לתרום

בקר12

New member
לא. לצערך לא תרמת ואין לך מה לתרום.

בקרוב אני מריח גם חסימה.

אני לא בטוחה

שלאנשים החיים בחו"ל ולא מעונינים לחזור ארצה בשום שלב, יש במה לתרום למשפחות שמתלבטות ויודעות שטוב בחו"ל, ובכל זאת חושבות על לחזור ארצה.
במה יעזור אם תלכלך על הארץ כל הזמן? הם יודעים שקשה פה ובכל זאת חושבים על החזרה.
יש מספיק פורומים לקהילת חו"ל שבה אתה יכול לשתף את דיעותיך על החיים בחו"ל או בארץ.

לא בטוחה ששיתקתי את הפורום, אבל אולי הצלחתי לנקות אותו משרשורים חסרי תכלית, וכסחים בין אנשים שפשוט אין להם מה לחפש בפורום הזה, ובאים רק בשביל להתסיס.

בקר12

New member
מסכים עם כל מילה

אבל לא להסס להוציא מהארון את נשק החסימה.
לשוחריו האמיתיים של הפורום הזה עדיף לעשות את זה מוקדם מאשר מאוחר.

RonspotNL

New member
מצטער אבל את טועה

בואי נתחיל מזה שאף אחד כאן לא ליכלך על הארץ או התסיס ( בטח שלא אני) כן יש לאנשים ביקורות ולא תמיד הן קלות לעיקול ככה זה שלאנשים יש דיעות שונות וחוויות שונות אני לא חושב שזה ליכלוך כמו להצביע על הבעיות בחיים בארץ מי שיחזור יצטרך גם להתמודד עם החיים בארץ כמו שהם ולכן שרשורים על ההבדלים בין החיים בחו"ל לבין החיים בארץ למשל היתרונות והחסרונות יכולים לעזור למתלבטים לכאן או לכאן גם דיעות של אלה החיים בחו"ל ולא חושבים לחזור יכולים לעזור וגם חוויות של מי שחזר יכולים לעזור ולתרום ולא לשכוח יש גם חוויות של אנשים שלא בהכרח חיוביות מהחזרה לארץ האם גם להם אסור להביע את דעתם? בנושא כזה טעון את כמנהלת צריכה לאפשר פורום פתוח לדיונים בשביל זה הפורום נולד לא? אם לא אפשר לסגור את הפורום ולתת את המקום הזה לאנשים שירצו לפתוח פורום אחר שבו כן יוכלו לדון ולהחליף דיעות

נכון שהפורום פתוח אבל

בשביל לקרוא דעות של אלו שחיים בחו"ל כולם מוזמנים לפורומים השונים שיש לאנשים החיים בחו"ל.
בדיוק כמו שלא תכנס לפורום חתונות רק בגלל שהתחתנת לפני 10 שנים נכון? הפורום רלוונטי למי שעובר את זה עכשיו על בשרו או למי שעבר את זה לא מזמן ויכול ליעץ מהחוויות שלו.

לרגע לא אמרתי שאסור להביע דעות שליליות על החזרה ארצה, אבל תשים לב ששרשורים רבים לאחרונה נגררו לדיונים אישיים שפשוט לא רלוונטים לפורום (ראה הדיון על הבחורה שעברה ללמוד בגרמניה ועד כמה ירדתם לחיה כי היא ניצלה את הארץ ועזבה. למה זה רלוונטי לנו?)

RonspotNL

New member
סליחה מראש אבל אלה שטויות

אנחנו בפורום חוזרים לארץ נכון? אז למה שאנשים לא ישתפו בניסיון שלהם לטוב ולרע בין אם הם חזרו רוצים לחזור או לא רוצים לחזור?? אין קשר לפורומים אחרים הפורום רלוונטי לכל מי שהנושא מעניין אותו ( מכל סיבה שהיא) יש דיוניים אישיים? זה חלק מהעניין כל עוד זה לא עובר מעבר לגבול הטעם הטוב אין עם זה כל בעיה בכל פורום יש דיונים שכאלה זה חלק מהדינמיקה של הפורום והשרשורים לפי הכרטיס שלך את פעילה בתפוז מספיק זמן בשביל להבין את הדברים האלה

בקר12

New member
כל כך נכון והתכוונתי לכתוב לך על זה

צריך להרחיק את האוכלוסיה שכתבת עליה אך גם את הישראלי הפרובנציאלי שלא היגר לשום מקום.
אין ברירה, תתחילי בבקשה לחסום אחרת לא תיפטרי מהם.

בקר12

New member
סליחה. שמתי לב שגם מהישראלי הפרובנציאלי בקשת

לא לכתוב.מעולה.

נינה לי

New member
לא הייתי קוראת לכל מי שלא חי בחו"ל

"פרובנציאלי". פרובנציאלי יכול להיות גם מי שעבר להתגורר בחו"ל ונקודת המבט והאופקים שלו נותרו צרים כפי שהיו קודם.

נו, למה להיות קשים?

היא אמרה מפורשות:
1. הפורום פתוח לכולם והיא תשמח שכולם ישתפו בחוויות שלהם.
2. היא מבקשת מאנשים שמעולם לא גרו בחו"ל ומאנשים שלא חושבים לחזור לרשום פה דעות כמו :חרא בישראל, כל היורדים נפולת נמושות.

כלומר, אתה, שחיית באנגליה וחזרת מסיבותייך יכול לכתוב כאן ולרשום עד כמה זה קשה/קל ורעיונות שאנשים לא חושבים עליהם.

sela v

New member
אז מי שחזר לארץ ועזב שוב

לא רצוי, כי חס וחלילה לא יעודד חזרה לארץ?
אולי תהפכו את הפורום לפורום תמיכה? או לפורום בחסות משרד הקליטה? הם צריכים עבודה, ולכן בכל מיני דרכים מנסים לשכנע אנשים.

מוזמן מאד

בעלי נסיון לכל כיוון מוזמנים להביע דעה.
דווקא מאד מענין יהיה לשמוע את החוויות שלך.

שופשופון היקרה בלי לקרא הודעות קודמות

א. את ממש ממש בסדר

ב. תמיד יהיו נשמות טובות , שיהיה להם "מילה טובה" - שימי אותם בנעלים

פגי1

New member
זכותך כמנהלת הפורום לחסום

נכנסתי מיד בהתחלה,שאלתי שאלות רלוונטיות,לטעמי הפורום אינו עונה על הדרישות של ישראלים חוזרים
ולא על שום נושא קרוב,טוב שיש פורומים אחרים בנושא זה,דווקא הצלחתי בעצמי לקבל את כל העובדות
והתכוונתי לשתף אחרים,אבל הפורום גולש לנושאים מטרידים,שאם לא תחסמי אותם וזו זכותך כמנהלת,תצטרכי
לקרוא לפורום בשם אחר,והמבין יבין

אני מקווה שלא ויתרת עלינו כל כך מהר

הפורום עוד בחיתוליו, ולכן הגיוני שיהיו פה יריות לכל הכיוונים (ניסוח עדין לשרשורי המפלצת הלא רלוונטים שהיו פה), אני מניחה שעם הזמן ישארו פה אלה שהפורום אכן רלוונטי אליהם. (אני רואה שלאחרונה הפורום נרגע ועולות השאלות הרלוונטיות)
מקווה שקיבלת תשובה ראויה לשאלתך, ושתמשיכי לבקר את הפורום.
למה הפורום לא עונה בעיניך על הדרישות של ישראלים חוזרים? יהיה לי מענין לשמוע למה את מצפה? (אשמח אפילו במסר)

למעלה