הפורימון הכנסה כספית לקן??

הפורימון הכנסה כספית לקן??

אז ככה... שדיברתי אם ידידים שלי על הפורימון הם סיפרו לי שאצלם הפורימון עולה כ 20 שקלים ויש רק כ 100 חניכים בכול הצעירה... אופס שחכתי להגיד מדובר בתנועת הנוער "המכבי הצעיר".. המחיר שהם לוקחים דיי גבוה יחסית לכך שהם מושב אבל שהם סיפרו לי מדוע זאת בהתחלה התנגדתי... כול הרווחים שייש להם מהפורימון (המועצה או הגוף של המושב משלמים חלק גדול של הפורימון.)... הולכים לסיבסוד של כול הבוגרת למחנה פסח... ואז נוצר מצב... שמחיר המחנה הוא לא 400 או 500 שקל לשבוע...

אני בעד!

אני יודע שגם במכבי צעיר אצלינו זה ככה והם מחזיקים כל השנה ע"י הכסף מהפורימון! למרות שליפני שנה היה לנו פירימון לא ריווחי הוא היה די טוב לקן שהיה כמעט בלי הדרכה באיזור פורים קן של 4 שנים (אז) שהביא 70 ילדים לפורימון אז מה עם למכבי היו400-500 או יותר ילדים אז כן זה הרבה אבל יש להם הרבה יותר שנים. ולכן השנה אנחנו עושים משהו יותר מקורי כדי שיבואו יותר חניכים וגם יש עדיין הדרכה בקן ויש איזה 100 אנשים בקן. אם נרויח כסף אני חושב שזה צריך ללכת לסיבסודים.

פייצקה

New member
אם פורימון עם כסף

אז למה לא לעשות אירועים אחרים עליהם יגבו כסף. לי זה לא נראה. קן הוא לא עסק וזה לא נכון להשתמש בחניכים עם כל הרצון לצ´ופר אחרי שהם שותים לנו את מיצי הקיבה במשך שנים. אבל אתם מוזמנים לשכנע אותי כי אני לא סגור על זה. ועוד משהו (כשתגיע לספינה אמור למלחים שיתכבדו בשתיית הרום המשובח שלי)- שלושה ימים לא היה לי מחשב וכבר הפורום הדרדר לזנות שעוד לא נראתה מעולם. מי אלה העפיפונים האלה (ואל תטילו עלי קללות מאגיות כי אני אגזור עליכם את קפידת הדוב הגדול השמן והמיוזע). ספרו לי. ועפיפונים-תתנהגו יפה כי כל האיומים האלה הגעילו לי את התחת ויותר חשוב מזה, הם גם שעממו בצורה מדהימה. אזרחות נעימה ומועילה-עמרי

סיבסודים לצעירה...

אני לא כתבתי סיבסודים למה כי אני חושב שזה צריך לסבסד לה משנה מה... אם זה מיסי קן או אם זה טיול לצעירה...

כנ"ל - לא מסכים

גם אני לא מסכים עם זה, אני לא יודע אם זה ככה במכבי הצעיר או איך שלא קוראים לזה, אבל אני מדריך בנוע"ל בהתנדבות וזה כולל הכל -- כולל לא לעשוק את החניכים שלי!

Megapuzik

New member
הבסף היחיד שזה אמור להכניס

אמור להיות סכום סימלי שיספיק לאיזה מסיבת "סיום פורימון" קטנה של הבוגרת, משהו קטן ונחמד (כמובן שלא הפקת ענק), לממן לבוגרת טיולים, זה כבר לא במקום.

אני מאוד לא מסכימה

ברגע שלוקחים כל כך הרבה כסף מהחניכים, ונוצר איזשהו עודף, לדעתי הוא לא צריך להיות מבוזבז על שום פעילות של הבוגרת. ראשית, אם נוצר הפרש כזה גדול (ואני מגדירה גם הפרש של חמישה שקלים לבנאדם כהפרש גדול), סימן שאפשר לצמצם את עלות הכניסה, סימן שיותר ילדים יוכלו לבוא. סימן שגם הורים יוכלו לקחת את הילדים בני החמש וחצי שלהם כי סבבה, זה לא עולה אלף שקל אלא כולה חמישה... ושוב, סימן שעוד ילדים יוכלו להרשות לעצמם לבוא. וזאת הרי המטרה? טוב... עכשיו נגיד ותכננו קצת לא נכון את הפורימון מבחינה כספית, ויצא לנו עודף, או מי ישמע באו הרבה יותר חניכים מהצפי, ונשאר עודף כספי. לדעתכם הכסף הזה צריך להיות סבסוד כספי לחברי בוגרת? ולמה לא לחברי צעירה? ולמה הוא לא צריך לשמש בסיס לפעילות נרחבת לצעירה? (-טיול, פעילות מחוץ לקן, מסיבה וכו...). אני במת לא מבינה למה הכסף של הצעירה פתאום עובר לבוגרת. אז כן, עבדתם (הייתי אומרת עבדנו, אבל אני לא עבדתי) נורא קשה על הפורימון אז מגיע לכם איזה מסיבה ככה בסוף, או להזמין פיצה לכולם. אבל עשיתם את זה בהתנדבות. כי רציתם שלחניכים שלכם יהיה פורימון יפה ומושקע. לא כי חיכיתם לפיצה הזאת בסוף. אז את המסיבה תממנו מכיסכם, ואת הכסף של הצעירה, תשאירו בצעירה. כי דברים כאלה לא מתאימים לתנועת הנוער שלנו. לפחות לא מנקודת המבט שלי.

תקשיבו חבר´ה

אני אומר אאם נשאר עדוף להכניס את זה לקופ]ת הקן כדי לממן פעילויות חוצקיניות או כדי להחזיר לקופת הקן כסף שהוצא על פעילות לחניכים ולא החזיר את עצמו

תגובה אישית

רק רציתילהגיד ש.... אני הוא אותם "ידידים" שסיפרו לשילי על זה אז... רק רציתי להבהיר כמה דברים.. דבר ראשון באים יותר מ100 אנשים לפורימון... יותר קרוב ל200 אנשים... הכסף על הכניסה נקבע לפי מספר התחנות והכסף שהוצאנו על ציוד ואירגון הפורמיון... אני לא יגיד שאנחנו לא רוצים להרוויח ... אנחנו מעוניינים להרוויח כסף מהפורימון .. זאת אמת.. הכסף לא מורווח למטרה מסויימת.. לאחר שרואים כמה הרווחנו מחליטים מה לעשות עם הכסף... אולי לחלקכם זה לא נשמע פייר שאנחנו מרוויחים מפעילות שאנחנו עושים לקהילה (לא רק לחניכים.. כל מי שרוצה מוזמן גם מי שלא בתנועה).. אבל מה לעשות ..ככה זה מה גם שבדרך כלל הרווח הוא רק איזה נמאה שקל ככה שזה לא נותן לנו שום דבר מיוחד... זה הכל.. רק הייתי חייב להגיב תחשבו מה שבא לכם זכותיכם...

לא פיירי, שיטה איומה...

אם זה היה לאלה ששילמו סבבה... אבל תחשבי, על זה... אם זה יהיה כך, נהיה אנו כמו החדים, שחיים על חשבון הצעירה... הצעירה צריכים לקבל צמצום זה...

למעלה