הפחד מהלא נודע

הפחד מהלא נודע

לעיטים כשאני מדבר עם אנשים על תופעות מסטיות, על תופעות חושיות, תקשור... אני מקבל תגובות שגובלות בפחד, בחשש. מה גורם לפחד הזה? למה אף אחד לא מפחד מתופעה זרה ומשונה כמו לאחוז ביד אחת טלפון ולדבר עם מישהו אחר בקצה העולם? מה יש בתחום הזה שמפחיד ומאין נובע הפחד הזה??

ettistar

New member
אנשים פוחדים מכל מה שאינם יכולים לשלוט בו

כל מה שחורג מהעולם עליו הם גדלו, כמו ילד שפוחד מהמפלצת שתחת המיטה, דווקא כי הוא לא באמת יכול לראות אותה- אין לו איך להתמודד איתה אם היא באמת תהיה מאיימת ותפגע בו, כשאדם לא יודע להכיל מול מה הוא עומד יש פחד של אובדן שליטה. אם אדם גדל באופן המאפשר לו לקבל את התפיסות השונות האלו הוא לא יחשוש. רק כך אפשר להסביר למה אנשים לא חוטפים פוביות על ימין ועל שמאל מהרעיון של אלוהים- שבואו נדבר דוגרי זה רעיון מבעית - כוח על שיכול לשלוט לך לחלוטין בחיים ולהשמיד אותך בעת שיתחשק לו... מפחיד ל"אללה".

האם

כשאנחנו עולים לאוטובוס אנחנו שולטים במצב? האם אנחנו בטוחים שאכן אותו אוטובוס יוביל אותנו בבטחה אל מחוז חפצנו? למה זה לא מפחיד?

chenby

New member
כי הפחד

הוא תאורטי בלבד. הלכה למעשה - אנחנו לא חשים את הפחד. מרבית בני האדם חוששים ממה שעלול לקרות או מה שעלול לא לקרות - אין פחד למה שקרה בעבר, הפחד בהווה- הוא אולי כשאני הולכת לבד בחושך ועולה בי פחד- אבל שוב - זה ממשהו שעלול לקרות... לא משהו שקורה. כשאדם מאמן את עצמו את הכאן והעכשיו - מגיעה ההבנה שהפחד הוא רק בתיאוריה. כשאדם מתגבר על הפחד כלומר הוא עושה משהו שהוא מפחד ממנו - בזמן העשייה הפחד כבר לא קיים.

ממממ...

מכאן אפשר להסיק שאנחנו בעצם פוחדים מלפחד ולא מפחדים באמת. לפחד עצמו יש ביטוי בגוף; רעד ברגליים, הזעה, תחושת פרפרים בבטן ועוד.

סוזי10

New member
אני לא פוחדת אולי

הדוגמא של הטלפון זה בגלל שיש לך משהו מוחשי ביד, במסטיקה אין משהו להאחז בו או למשש אותו. לי יש לי את האמונה וטיפת הבנה דרככם, הרי אף אחד עוד לא חזר משם כדי לספר מה קורה שם בעולם שלמעלה, רובנו כאן מאמינים שיש משהו מעבר, לכן אולי יותר קל לנו לא לפחוד, לעומת אנשים שלא נכנסו לתחום מכל מיני סיבות הם אלה שפוחדים, בכל אופן מהאנשים שאני מכירה ישנם די הרבה שפוחדים למות. וגם פוחדים בכלל להכנס לכל הנושא של מיסטיקה ותיקשור , הם פשוט אומרים, עזבי הכל שטויות, מסטיקה ותקשור אלו דברים שאיין להם הסבר והם לא מדעיים,

אנשים פוחדים בעיקר ממה שעלול לגרום לשינוי

בחייהם, כמה שהשינוי בחייהם יהיה גדול יותר ככה הפחד יהיה גדול יותר. נסיעה באוטובוס לא משנה את החיים כמו חתונה למשל.

shandror

New member
../images/Emo204.gifהפחד אולי..

הוא מאובדן הפרטיות! אם אתה מציג לאנשים מסוימים יכולות תקשור מרשימות, אולי החשש שתדע עליהם הרבה דברים שהם לא מעונינים שתדע..

למעלה