הפחד, מה עושים איתו?

הפחד, מה עושים איתו?

הריון חמישי במספר, שני ילדים מקסימים ב"ה.
2 הפסקות הריון תוך שנה בעקבות מומים חמורים, שהתגלו בסקירה מוקדמת..
סוג של הבטחה מגנטיקאי בחיר שזה לא יקרה שוב, כי ב"ה זה לא גנטי, ו"כי כבר נפלתם בסטטיסטיקה וזה לא הגיוני שתפלו שוב"
כאמור, בהריון, שנתיים מהפעם האחרונה אחרי שתפסנו אומץ
עברנו שקיפות, ונראה שהכל תקין.

הפחד תופס אותי בעיקר כשאני הולכת לישון,
לפעמים עולות מחשבות של למה להכנס לפחדים האלה בכלל, למה עשינו את זה לעצמנו שוב?
סיוטים בלילה ומחשבות הזויות

למה עשינו את זה לילדים שלנו? שאם ח"ו שוב נצטרך לעבור את הנורא והאיום נצטרך גם לעמוד לפניהם ולדבר איתם על זה..

החוסר חשק לספר לאנשים קרובים כמו הורים, אחים, חברים ובעבודה (שיודעים מה עברנו), וזה שסיפרתי למישהי אחת, כי הייתי חייבת בגלל אופי העבודה (וגם כי אני סומכת עליה) וחוץ מזה אני חושבת שהאחרות מנחשות ובטאקט מושלם לא אומרות כלום

ועכשיו 3 שבועות של מתח בלתי נסבל, עד הרגע שבו נדע איך הסיפור ימשיך מכאן..
ושוב אין הבטחות לתינוק בסוף..
רק תקווה

אין מה לעשות איתו, לצערי

רק לחכות, לעבור יום אחרי יום ובדיקה אחרי בדיקה ולקוות שמפלס החרדה יירד עם כל בדיקה תקינה. יכול להיות שיש מקום גם לעזרה מאשת מקצוע שמתמחה באובדן הריון, שתעזור לך לנהל קצת את החרדות ולמנוע מהן להשתלט על חיי היום יום שלך.
ולמה עשיתם את זה? אני בטוחה שאת יודעת שהרגע שבו תפגשו את התינוק שלכם יהיה שווה את הדרך הארוכה והכואבת שעברתם.
&nbsp
את רוצה לספר קצת על האובדנים הקודמים? מה היה הרקע שלהם? אני לא מבינה בזה הרבה, אבל ייתכן שיהיו כאן נשים שעברו דברים דומים וידעו להמליץ על בדיקות או גנטיקאים נוספים שכדאי להיוועץ בהם, ולו רק בשביל עוד קצת שקט נפשי.

תודה, לצערי או לשמחתי הגעתי מהפורום השכן לכאן

אז אולי יש כמה שמכירות את הסיפור
העוברים שלי היו עם פגיעה קשה בעמוד השדרה ומערכת העצבים וכן בעקבות זאת עם פגיעה קשה במוח,
הגנטיקאי שנפגשתי איתו הוא אחד המומחים בארץ
וכל רופא אחר שנתקלתי בו אומר את אותם הדברים.

הפחד העיקרי והמובן הוא לא להגיע לשלב שבו יש תינוק חמוד בסוף הדרך הקשה והכואבת, אלא לחוות שוב אובדן וכאב

הייתי בטיפול במשך שנה ואני לא חושבת שיש לי מה להוסף לעצמי בנושא,
ביום יום מתפקדת נורמלי, כאמור, רק בלילה לפעמים המחשבות של הפחד משתלטות

והיום הרגשתי שאני חייבת לשחרר קצת, אז אני שמחה שהפורום הזה קיים ושאפשר קצת לפרוק במקום שמבין אותי..

ספרקית

New member
הייתי פונה לייעוץ גנטי חוזר

אני לא יודעת אצל איזה יועץ גנטי הייתם או מתי זה היה בדיוק אבל בשנים האחרונות נמצא כי לספינה ביפידה בהחלט יכול להיות מרכיב גנטי (במיוחד במקרים של ספינה ביפידה חוזרת).

כיום יש מספר מעבדות בעולם (אך לא בארץ) בהן ניתן לנסות לאתר האם אתם נושאים את אחת המוטציות המוכרות.

אני ממש ממש מקווה בשבילך שהסקירה תעבור בשלום ובשמחה וההריון ימשיך באופן תקין.

אבל, בלי קשר לתוצאות ההריון הנוכחי, אם אתם שוקלים להיכנס לעוד הריונות בעתיד, כדאי מאוד לבדוק אופציה לביצוע בדיקה כזו. במידה ומאתרים את הגן הפגום, אפשר באמצעות PGD לוודא שהעוברים אינם נושאים את הגן.

בהצלחה בסקירה

עדכני אותנו.

תשובות..

היינו אצל פרופ' שוחט,
וכל הסימנים שנלווים בד"כ לספינה ביפידה כאשר היא גנטית לא נמצאו אצלנו, לכן הוא טוען (ואני ממש מקווה שהוא לא טועה)שזה לא גנטי..
סופרת את הימים במריטת שיער עד הסקירה

ספרקית

New member
אני ממש מקווה בשבילכם שהוא צודק

זו פעם ראשונה שאני שומעת שיש סימנים מיוחדים לספינה ביפידה גנטית. לא שמעתי על זה קודם.

לגמרי מבינה את הלחץ שלך
מקווה שהזמן יטוס והבדיקה המלחיצה הזו תהיה כבר מאחוריכם.

למעלה