הפחד מלהתבגר

lana24

New member
הפחד מלהתבגר

אני מניחה שאני לא היחידה שחלתה/חולה בתסמונת "הפחד מהעתיד". בעיקר אני מרגישה את.הפחד הזה עכשיו - לקראת שחרור מהצבא. אני עוד לא סגורה מה ארצה לעשות, אם ללמוד לא ללמוד, לעבוד, לטוס וכל זה. פשוט מרגישים אבודים במערבולת. משום מה אנחנו/אני מפחדת להתבגר בתור מבוגרת כושלת. ואני תוהה למה אני עושה את זה לעצמי? למה לא להשתחרר ולתת לזמן לעשות את העבודה? למה להתלבט ככ הרבה על הזדמנויות יפות שפשוט מופיעות לך מול הפנים כגון טיול לחול, עבודה חדשה, אנשים חדשים? מדוע אנחנו מפחדים כל כך הרבה מהחוסר ביטחון והעתיד? לבסוף נדמה שאנחנו מפספסים את ההנאות ואת נהזדמנויות בגלל שהפחד חוסם ולפעמים בלי לשים לב הוא משתלט. אני חושבת על עצמי בתור בת 20 שלא יודעת כלום ומה דרכה בזמן שאחותי בת ה30 נהנת מהרגע בלי פחדים כשהיא לא מחותנת וטסה להמון ארצות והיא ממש כמו ציפור נודד בזמן שאני כמו עץ שתקע שורשים באדמה ולא יודע לאן לזוז 0: זה הנושא הכי עמוק שיצא לי לחשוב עליו בזמן האחרון.. הלוואי ורגש הפחד לא היה קיים ואז אולי כל אדם היה עושה מה שהוא נועד ואוהב לעשות.. יש לכם מחשבה בנושא? האם קרה שלא מצאתם את הדרך או פחדתם "לקפוץ ישר למים העמוקים"?

lana24

New member
עוד משו קטן על הפורום

אמנם אני לא מכירה אתכם אישית אבל אני לומדת המון מהתגובות, הפרסומים של מחקרים, נושאים שמעלים ופה ושם גם יוצא לי להכיר קצת את האישיוצ של כל אחד. אני די בטוחה שהחיים יובילו אותי להפגש לפחות עם אחד מכם. כל פעם שאני נכנסת לאתר אני מרגישה מזליסטית שהגעתי לפה

לפעמים הפחד הזה שעוצר אותנו וגורם לנו לא לעשו

לעשות מעשה בעצם נשלח לנו כמסר מהיקום ,כלומר זה לא הזמן הנכון ביותר לעשות מעשה.
יש מין ביטוי שאומר שלכל דבר הזמן שלו ושכל עקבה לטובה זה נכון .
לפעמים הבן אדם לא בשל מספיק לעשות מעשה ,לדוגמא להתחתן בגיל 25 כאשר החברים שלו כן בשלים ומתחתנים ובונים בית ובשבלו , מבחינה נפשית ,זה לא נכון /מתאים .
אז כולם משדרים לו לחץ והוא מתחיל להלחץ ,אבל מה לעשות זה לא הזמן שלו .
וכאשר הוא יתחתן בגיל יותר מבוגר כשהוא יהיה בשל ומוכן הבשלות הזו תביא זוגיות מדהימה ואיכותית שתסב לו אושר ופריחה ואם הוא היה נלחץ בגיל צעיר ובכל הכוח מנסה לשנות את מצבו ,כלומר לצאת ולחפש בכוח את האחת ולהגיע אולי לחתונה ,זה היה גורם לו סבל רב .
ואולי האחת שתגרום לו אושר עדין צעירה (לדוגמא היא בת 18 והוא בן 25 ) וההמתנה הזו (שמיבחנתו היא סבל ולמה זה קורה לי ?.....וכו')בעצם ההמתנה באה כדי שיתבשלו התנאים והבחורה תהיה בוגרת ובשלה לזוגיות המדהימה שמחכה להם.
בקיצור אני משתדלת לא לחפור ויצא לי ארוך ....אני מקווה שהבנת את כוונתי

רותי 11

New member
לאנה יקרה

הפחד כפי שהבנת לא מאפשר לך לראות את התמונה
הגדולה לא מאפשר לך להגיע פנימה לרצונות האמיתיים
שלך הפחד מכסה את הכל בשמיכה עבה ומשאיר אותנו
במקום.
"במחלה" של הפחד מהעתיד כולנו פוחדים כי אנחנו
פוחדים מהלא נודע שמא ההחלטות והבחירות שלנו
יהיו שגויות ואנחנו נשענים על העבר ובמקרה שלך
אין לך הרבה על מה להסתמך כי אין לך הרבה עבר
והכוונה היא שאת צעירה מאוד ועדיין לא יצאת באמת
החוצה כאדם בוגר.
אבל אני אומרת תקשיבי ללב תני לו להוביל אותך
בתוך המהלכים כי הלב יודע את העתיד, הוא כבר חי
אותו לכן אל תתני לראש/מוח/הגיון להוביל אותך לכי
אחרי הלב שלך אחרי החלומות והתשוקות שלך.
לא פשוט לצאת לעולם הגדול ולהתחיל לבנות את
החיים שלך אבל אל תשכחי שאת לא לבד שחלילה
מנפילות אנחנו למדים ומתחזקים. אז אל תפחדי
גם מזה.

lana24

New member
תודה על התגובה :)

בנוסף לכל זה לאנשים יש נטייה ללכצ עם הזרם ולא חיים כפי שהם רוצים.. זה לא עצוב קצת? חחח הרי יש כלכךך הרבה אפשרויות בחיים ואנשים נסגרים בגלל הפחד. הלוואי וכולנו נלך עם הלב 3>

רותי 11

New member
נכון שזה מה שעצוב שכחנו

את עצמנו ואת היחודיות שלנו
אבל תודה לאל שאנחנו בתקופה
שאנחנו מתחילים להיזכר בזה

למעלה