הפחד ממשפחות אומנה..

JustSomeone00

New member
הפחד ממשפחות אומנה..

היי, רציתי לבקש משהו מכם לפני שאתם חושבים על אימוץ/אומנה..
ילדים כמוני שבאים מבתים לא פשוטים שעברנו הרבה אכזבות והתמודדויות לבד.. אנחנו מאוד צריכים את המקום האוהב הזה, המקום שנוכל להרגיש בו בטוחים, שיהיה לנו על מי להישען..
לצערי יש הרבה משפחות אומנה שחושבים שהם מוכנים בשביל לקבל ילדים כאלה אבל הם לא.
בבקשה אם אתם זוכים לקבל ילד כזה תדאגו לזה שאתם מטפלים קודם בעצמכם, אם זה בעיות של כעס וכדומה..
אני יכולה להגיד על עצמי שאני גדלתי בבית קשה עם אלימות והורים מאוד עצבניים , היום אני בת 17 ולבינתיים עדיין גרה איתם, הציעו לי משפחות אומנה ואני מאוד מפחדת מהדברים ששמעתי על משפחות כאלה, אם זה שיש כאלה שעושים את זה בשביל הכסף, או שמתעללים בילדים.. ולכן סרבתי והעדפתי לחכות עד שיהיה לי 17 וחצי ואני יוכל לעבור לדירת מעבר דרך הרווחה..
בקיצור, תדאגו לזה שהילד שתקבלו ירגיש הכי אהוב ובטוח בעולם, זה מגיע לו.. ותימנעו מלהגיע למצבים שבגללם ילדים כמוני צריכים לפחד כשמציעים להם משפחת אומנה וצריכים להמשיך להישאר במקום שלא טוב להם..

כתבת דברים נכונים וקשים כאחד

רוצה להאמין שכל ה"בחינות" והמבדקים שעוברות המשפחות המעוניינות להיות משפחות אומנה אכן מהווה סינון מספק וכן שגם כשהילד כבר נקלט במשפחה מלווה מנחת האומנה מקרוב את המשפחה ויכולה לזהות בעיות וקשיים ולמצוא את הדרך לטפל בהן.
אין לי ספק שילד שהוצא מביתו זקוק לבית חם ומכיל ואוהב ללא תנאי! זה נכון לכל הילדים אך נכון שבעתיים למי שכבר חווה אכזבה משפחתית בחייו.
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ושאכן יימצא עבורך העוגן המגן והמכיל כפי שמשפחה צריכה להיות.

יצא לי במסגרת עבודתי לראות כמה וכמה פעמים משפחות אומנה

מעמותת "אור שלום".
מאד התרשמתי!!! לטובה!!! מהאופי הנעימות ההתנהלות עם הילדים. היה נראה שהילדים ממש מרוצים.
זה היה קצת מזמן. אם את קשורה לעובדת סוציאלית שאלי אותה על "אור שלום".

סביון1

New member
תודה רבה שכתבת לנו

עצוב מאד לקרוא על מה שעובר עלייך. לאף ילד לא מגיע לגדול ככה.
&nbsp
אני תוהה האם ילדים גדולים יחסית לא יכולים לספר לרווחה כאשר לא טוב להם במשפחת האומנה, ולבקש להחליף משפחה, או לחזור להוריהם הביולוגים. הרי נתנו לך לבחור בין אומנה לבין להשאר בבית, האם לא יכולת להביע דעה גם אחרי שבחרת באומנה?
&nbsp
אני לא מכירה הרבה משפחות אומנה, אבל בהחלט שמעתי סיפורים פה ושם, אחד מהם לפחות פה בפורום (לפני הרבה שנים), על משפחות אומנה שהמניע היחיד שלהן הוא כסף, ושמתיחסות רע מאד לילדים שמגיעים אליהן. אני מקוה מאד שהמצב היום אינו כזה, אבל למען האמת אין לי מושג. למען ההגינות אציין ששמעתי יותר סיפורים טובים על משפחות אומנה מאשר סיפורים רעים. יש כמה אמהות אומנות נפלאות כאן בפורום.
&nbsp
אני מאחלת לך כל טוב! שיהיה לך מעבר מוצלח מבית ההורים ושתמצאי את השלווה והבטחון שלך במקום החדש.
&nbsp
&nbsp

למעלה