הפחד - מנהל הקבצים שלנו (-:

vali9

New member
הפחד - מנהל הקבצים שלנו (-:

הפחד. הפחד מהפחד ..... כבני אדם אנו מונעים על ידי כוחות רבים שהם חלק בלתי נפרד מהבריאה ורובם הגדול נובע מייצר ההישרדות. כך גם מניע הפחד . פחד הוא חלק בלתי נפרד מקיומנו ומטרתו אחת - הישרדות , הימנעות ממצבים מאיימים , שמירה על שלמות גופנו . אין אדם שאינו חש פחד - יש אדם ואפילו רבים שאינם מאפשרים לפחד לנהל את חייו ובחירותיו . כאשר הפחד מטיל עלינו מרות ותופס פיקוד בחיי היום יום , אנו נגררים לשורה של הגנות וסייגים . פחד גורם לנו להרים את קולנו בזמן שיחה . פחד גורם לנו להטיל מגבלות על התנהגויות שונות . פחד בורא איסורים . פחד ממדר ומקטלג כל אדם וכל ארוע . פחד מפר את האיזון העדין בגופנו . פחד מעורר הפרשת הורמונים המזיקים לאורך זמן לבריאות תקינה. פחד מאיץ אותנו להצניע את רעיונותינו , מפיג את שמחת חיינו ומדכא כל מחשבה שאינה מסורתית ומקובלת . פחד אינו מאפשר לנו להקשיב לעצמנו ולמהות ממנה אנו עשויים, האהבה . מספיק ?! אם כך , מדוע אנו מאפשרים לעצמנו לגלוש לפינה הזאת ?! משום הפחד מהפחד. לרוב איננו מודעים לכך שהפחד כה דומיננטי בדרכנו יש לנו מחשבה ואמונה שללא הפחד לא נדע מה יבוא במקום יש לנו מחשבה שאי - ודאות היא מקום מאיים . יש בנו אי רצון מובהק לשחרר את הידוע , המוכר והמקובל . לאחרונה , מרובים המקרים בהם אני מתבוננת ומבינה כי הפחד כאן מנהל את הענינים לכולנו . הגבלות , התניות ואיסורים הם עקב אכילס של התופעה ומביאה לניתוק אנרגטי בין אנשים לכניסה של מלווים בלתי רצוניים כמו - הפרדה , התנגדות , ניתוק וכעס . המציאות האנושית מתחלקת לשלוש קבוצות תגובה לפחד. קבוצה ראשונה הם אלה אשר אינם ערים לו ומכך אינם מתבוננים בו . ההתנהלות של אנשים אלה היא אוטומטית על פי המוכר להם . קבוצה זו אינה יכולה לעשות שינוי בהתנהלותה מכיוון שהיא איננה מודעת לפחד המנהל אותה. קבוצה שניה הם האנשים אשר מודעים לקיום הפחד בחייהם , מודעים להשלכות בבחירות שהם עושים . אנשים אלה מודעים היטב למצבם ומכאן הם מתרחבים וביכולתם לראות שיש עוד אפשרויות תגובה והחלטה . קבוצה זו המהווה רוב גדול בין חברי היא המרתקת מכולם משום שהם הולכים בדרך של גילוי ושינוי . קבוצה שלישית המונה יחידים בודדים , אנשים מודעים שבכל רגע ורגע משדרים יופי נתינה ורכות . אלה הם הולכים בדרך האהבה . אלה הנבחרים העשויים מאהבה כמו כולנו אך הם נותנים לה מקום של כבוד בהתנהלותם היומית. אנשים מוארים . אלה האומרים את אשר על ליבם עד הדקויות הקטנות ללא חשש מתוך ידיעה עמוקה כי דבר אינו יכול לאיים עליהם וכי לא חשוב מה תהיה התגובה למילים או למעשים שבחרו כי מהותם אינה מושפעת מתגובות חיצוניות . למרות שחילקתי את המין האנושי לשלוש קבוצות אני רוצה להבהיר כי במציאות אין ביננו הבדל . החלוקה לכאורה שעשיתי היא בדרכי התגובה שלנו ולא במהות האוהבת ממנה כולנו עד האחרון שבנו - עשויים ממנה (-: מכאן נשאלת השאלה - לאיזה מהתגובות אני נוטה להסכים ומזהה את עצמי ? צמיחה ולמידה נבנית ע"פ בחינת המאיצים בחיינו , המניעים אשר מכוונים אותנו למטרה - חיים מתוך אהבה . נמסטה. ואלי - כוהנת טנטרית .

../images/Emo99.gif ואלי מקסימה...

תודה על המאמר הנהדר הזה. (נוכל להוסיפו למקבץ מאמרי הפורום?) נשתף כאן את שכתבנו לך - מקסימה שלנו, בדיוק שוחחנו על זה היום, על הפחד. זה היה נושא בו התעמקנו ועליו התבוננו מתוך מה שהיום יום זימן. וביררנו לנו את דרך ההתנהלות שלנו. בהצהרת המשימה שלנו, היא מסמך העקרונות שלנו, אנו כותבים- "אנו פועלים מתוך נאמנות לעקרונותינו המאפשרים בסיס של בטחון עצמי והתנהלות ללא פחד" היקום מזמן את חוויות הלימוד שלנו, ולא פעם אנו חוזרים אל העקרונות הללו כדי לחדד לעצמנו את ההתנהלות שלנו, כדי לשים דגש על הבחירה שיש לנו, על הנאמנות לעצמנו וליושרה הפנימית שלנו.
תודה ואלי נפלאה, על המאמר המאיר.
מחבקים באהבה שנינו

vali9

New member
כמה נעים להיות כאן אתכם , פורום של אהבה

אפרת ובן הנהדרים ! כמובן שאנרגיית החודש היא העיסוק בפחדים שלנו . בדיוק כפי שציינתם , כולנו למעשה בלתי נפרדים ומאחר ואנו מקשיבים יכולנו לזהות את השיעור שעומד בפנינו , שיעור שיחדד במעט את הבנתנו . נראה שכולנו כאן במדוייק , חווים את אותם הדברים בדיוק . אשמח מאד לצרף את המאמר לרשימתכם , מאחר ואין לי אתר שעוסק בטנטרה אינני יכולה להמליץ על עצמי ...חיוך . במסגרת אמונתי הגדולה בדיוקם של הדברים , בגדולתו של היקום שמזמן אלי את האנשים , אינני זקוקה לפרסום כנראה.... חייה הוסיפה כמה מילים על נוכחותי באהבה רבה באתר שלה , מעבר לכך אני רשומה רק באתר "להיות". תודה על הרצון האוהב , הוא ניתן בהושטת ידיים נפלאה שמייצגת את יופים של הטנטריקות במלוא עוצמתה ! חיבוקים ונישוקים , כמה נעים ! ואם דיברנו על שיעורים - הנה אני כבר צועקת לכם מכאן - " עוד " " עוד " !! ואלי . נ.ב. התעצבתי לשמוע על הפיגוע בפונה , מקום שהשאיר בי תחושה שהזכירה לי " אם יוצאים , מגיעים למקומות נפלאים " - ריצ'ארד באך.

../images/Emo23.gif אופססס...ברח...

ואלי אהובה, הוספנו את המאמר לדף המאמרים.
ליום קסום משנינו

עוז46

New member
הפחד מהפחד

ומה האמת האוהבת עושה, לזה שנאמרה לו, מהקבוצה הראשונה? האם תמיד חייב להאמר? ומה יקרא לפחד הזה. אם יתעורר למודע? אם יעורר את ההמונים? מה יעשה לאחר ההתפכחות? לאותה קבוצה ראשונה.??? האם בכל מצב? בכל תנאיי? בשם האהבה

vali9

New member
עוז אהוב ויקר.

שאלת הרבה שאלות וכל תשובה היא אפשרית . אני חושבת שבכל רגע נתון , יכול אדם לעבור סווי'ץ לקבוצה אחרת . הכל תלוי באדם , בקארמה שהוא בורא לעצמו , ביכולת של הנשמה ל"הראות" לנו את הדרך הראשית בכל פעם שאנחנו סוטים ממנה והכל בסדר כפי שהוא ! אי אפשר שכולנו נהיה אותו דבר כי אין מדרך הטבע . בטבע יש איזונים - זהו חוק אוניברסלי - איזון . לכן , הקבוצות שציינתי הן דינמיות ויש מעברים בלתי פוסקים ביניהם וזה נפלא ! אין נכון ולא נכון יקר ,יש מה שיש (-: חיבוק. ואלי.

0 אור 0

New member
תודה על המאמר מעורר המחשבה

לא הגבתי דוקא כי בין השאר עורר בי המון מחשבות על איפה אני עומדת , בכל נושא במקום אחר, לפעמים מצחיקה אותי הסתירה הפנימית - בהתנהלות הכללית שלי אני כל כך חופשיה מפחד, כל כך מתנהלת לפי מה שאני חושבת לנכון - מכירה בו ולא מחשבת בו, אבל בדברים אחרים, לפעמים סתם דברים קטנים, אני מודעת לפחד שקיים ומקבלת אותו כחלק ממני - אני לא נותנת לפחד שלי ממחטים להפריע לי לתרום דם, אבל כן נותנת לו להכתיב את הבחירה לא ללכת לרפואה סינית, למרות שיש לי הערכה עצומה לתחום וליכולות שלו.

vali9

New member
אור אהובה .

המאמר אכן נכתב לאחר שהנושא הועלה בחודש האחרון בחיי מכמה זויות ולא הרפה ומכאן למדתי שיש לי שיעור גם בהתנהלות שלי מול הפחד ואני רואה את זה עומד לנגד עיני בבהירות רבה , בכל דייט ובכל תחילתה של מערכת יחסים אני מנוהלת על ידי הפחד ש.....ואפילו לא בכל רגע ברור לי ממה הוא נובע . החשש להיפגע כל כך דומיננטי עד שהוא משתק אותי , גורם לי ללכת צעד לאחור ולשמור על מרחק בטחון מכל אינטימיות ובעיקר כאשר הדייט מוצלח ויש בו אפשרות יפה לבנייה משותפת , בדיוק אז אני משחררת ........ השינוי בעקבות ריבוי ההתנהלויות השגויות קרה ביום אחד כאשר יכולתי לראות את עוצמתו של הפחד וכיצד הוא מנהל אותי לראות את כל הדברים שמעוררים בי התנגדות ומספקים לי תרוץ נפלא למה לא להמשיך ולברוח . כל זה לא היה קורה אם הנושא לא היה מתעורר מול פני שוב ושוב ... מכאן התיישבתי לנתח בפני עצמי מה אני עושה ומה אני רואה ולעשות שינוי , לפחות לנסות . כמו בכל פעם , בכל חודש , מתעורר נושא כזה או אחר וכל הקהילה שאני מכירה מסביבי עוסקת בו מאחר ואיננו נפרדים והאנרגייה משפיעה על כולנו במידה זו או אחרת . בחרתי לעשות שינוי . אני שמחה שמאמר הזה עורר גם אצלך חשיבה לעומק ואם באמת מדובר על רפואה סינית , יש לי רק דברים טובים לספר לך על אפשרות הנהדרת של לימוד ועשייה בתחום . לפני שלוש שנים נפלתי מהסוסה שלי ונפצעתי קשה מאד . הייתי ממש במצב של מוות קליני והחזירו אותי ( אולי נכון יותר אני בחרתי לחזור ) ומי שהעמיד אותי על הרגליים חזרה היה מטפל סיני , הוא כמובן לא רופא ולא סיני אבל שיטות הדיקור שלו החזירו לי את היכולת והאמונה בעצמי . אגב עד היום אני גרופית שלו לפחות פעם בחודש ...עילוי ! אז אם יש בך הרצון יפה שלי - גם השמיים הם לא הגבול ולפי מה שזכיתי לראות בך עד עכשיו - יש בך ! את הסבלנות , ההקשבה , הרצון והכשרון ! אז קדימה , נטרלי את הפחד , צמצמי אותו ולכי על זה !! באהבה רבה ואלי.

0 אור 0

New member
ואיך שכחתי את הלחש

אל לי לפחוד. הפחד הוא קוטל הבינה. הפחד הוא המוות הקטן המביא כיליון מוחלט. אעמוד בפני פחדי. אניח לו לחלוף סביבי ובעדי. וכאשר יחלוף על-פני, אפנה את עיני רוחי ואראה את נתיבו. במקום שעבר הפחד לא יהיה דבר. רק אני אוותר. פרנק הרברט { מתוך הספר "חולית" }

למעלה