הפחד שלי ממחויבות

הפחד שלי ממחויבות

שלום לכולם. גלשתי בין כמה פורומים והחלטתי בסופו של דבר שהפורום הזה הכי מתאים, למרות שאני, כגבר, ממש לא יודע מה אני רוצה. אולי ההודעה הזאת תעזור גם לגברים אחרים, אבל גם לנשים שעדיין לא מיסדו את הקשר, ובכל מקרה אני בטוח שזאת לא רק הבעיה שלי, אם כי של רבים. ובכל זאת, כמו שאומרת ההודעה עצמה, יש לי פחד גדול מהמחויבות. אני וחברתי כבר עוד מעט שלוש שנים יחדיו (מתוכם חצי שנה גרים ביחד) ונושא המחויבות (והמילה הזאת "חתונה") עולה לא פעם. יש כל כך הרבה רמזים, גם מצידה וגם מצד המשפחה שלה שהם מצפים ש"אני אעשה את הדבר הנכון" ושבקרוב אקרע ברך ואציע נישואים. אבל... אני (מודה) מפחד. אני אוהב אותה, טוב לי איתה והזוגיות שלנו בסדר גמור, אם כי בעבר היו לנו בעיות (שאת חלקן כבר פרשתי בפני פורומים אחרים ב"תפוז") עליהן התגברנו (ועודנו) עם הזמן. ושוב אבל , אני לא יודע אם אני מוכן לצעד כזה. מצד אחד אני לא רוצה לאבד אותה (כי ברור לי שהיא לא תחכה לנצח) כי אני אוהב אותה, אבל מצד שני יש תמיד את החשש הזה שפתאום ייגמר לי מהקשר הזה ואפזול לצדדים ואולי אפילו אמצא מישהי אחרת (מה שבטח לא יקרה, אבל אתמול למשל היינו במסיבה של חברות שלה, והיתה שם מישהי כל כך מקסימה, כמובן שלא העזתי להגיד שום דבר אבל היא עשתה לי את זה). אז בטח הבנות כאן יגידו שאני מניאק, ושלא מגיע לי להיות עם חברה שלי, אבל מה לעשות, זה מה שאני מרגיש: אני פשוט לא יודע מה אני רוצה, והאמת היא שככל שהנושא הזה יותר עולה (ברמזים, שוב) ככה זה יותר מלחיץ אותי. אין לי מושג מה עושים ואשמח לשמוע מגברים אחרים כאן בפורום (אם יש כאלו) את חוות דעתם (למרות שגם נשים מוזמנות, אם כי דעתן כבר תהיה ברורה) והאם גם הרגישו כך או מרגישים, ואיך מתמודדים עם זה. ושוב, אני מאוד אוהב אותה, לא רוצה לאבד אותה, אבל.. מפחד מהדבר הזה, "מוסד הנישואים". איך באמת מתמודדים?

האמממ....תראה....

תבין, זה תמיד נמצא שם הדבר הזה באוויר, הרגע הזה, השניה הזו שתגרום לך לפזול ולמעוד, זה יהיה תמיד בכלל מצב עם כל אחת... אבל ממצד שני אפשר להבין את הבעיתיות שבעיניין להיות עם מישהו אחד לכל החיים לבירדם איתו בלילה ולקום איתו בבוקר ככה כל יום שנים על גבי שנים, ואני אומרת הכל תלוי בכך אף אחד כאן לא יכול באמת לייעץ לך כי ברור שהיא רוצה ומחכה לזה, וכמו שציינת היא לא הולכת לחכות לך לנצח...כך לך כמה ימים חופש מהסביבה המוקרת שלך, כמובן שבלעדייה תן לעצמך כמה ימים להשתחרר ולהנות...אני בטוחה שבסוף המסע הקצקצר הזה תמצא את התשובות שאתה מחפש....עד אז שיהיה בהצלחה....=)

seeyou

New member
אתה לא מניאק! אתה רק גבר....../images/Emo98.gif

כולנו מפחדים ממעמד החתונה...תאמין לי -זה בדוק... לעולם לא תמצא בחורה שתענה לכול הציפיות שלך כגבר ותמיד יהיו בנות-נשים אחרות אשר יעשו לך את זה... קח בחשבון שגם בנות-נשים מרגישות אותו דבר כלפי המין השני או אפילו של אותו מין ישנם 2 סוגים של אנשים(משני המינים) 1- רוצים לתת אהבה,יותר ממה שלקבל 3- רוצים לקבל אהבה,יותר מאשר לתת אם טוב לך איתה אל תחפש מציאה חדשה... יוסי

k e r e n m

New member
אוהב אותה?

לא חמוד אתה לא באמת אוהב אותה,אתה התרגלת אליה,אל תקלקל לאהבה את שמה.אם היית באמת אוהב אותה לא היו בך אי אלו ספקות שזו האישה האחת בשבילך.לא היית מסתכל על בחורה אחרת "שהקסימה אותך" וחושב אולי אני מפספס.אל תטעה,אין לאהבה ולרגשותיך דבר וחצי דבר.אני הייתי מציעה שתספר לחברתך על תחושותיך ותפסיק להשלות את עצמך ובעיקר אותה,שאכן "אהבה" שוררת ביניכם. ובטח ובטח שלא תיכנע "לפחד" שלך ותציע לה נישואים כשאתה מרגיש כמו שאתה מרגיש. כי אני בטוחה שמגיע לה הרבה יותר ממה שאתה "מציע" לה...

seeyou

New member
לא היית מסתכל על בחורה אחרת ?

אני נשואי, נאמן לאישתי ולמרות זאת כן מסתכל על בנות-נשים יפות. Dream different dreams while on the same bed. ספקות שזו האישה האחת תמיד עולות במשך החיים,לשני בני הזוג,זה לא אומר כלום.בין ילדים לוקחים את הצעצועים ולא משחקים יותר ביחד- בגלל זה הילדים לא מתחתנים. כמו בלוטו,יש מספר רב של אפשרויות...לכן לא תמיד מנחשים את המספרים שרוצים.. Choose your love, love your choice. יוסי

k e r e n m

New member
יוסי..

נדמה לי שהוא דיבר על משהו אחר,הוא "מפחד" להתחייב כי הוא לא בטוח שהחברה שלו היא היא האישה האחת בשבילו.הוא מסתכל על נשים וחושב שאולי הוא מפספס,לא מדובר כאן על זוג שחי שנים ביחד ומטבע הדברים עולים ספקות.כאן מדובר בזוג צעיר רק 3 שנים יחד והוא לא נמצא בכלל בכיוון למיסוד הקשר כי הוא לא בטוח בה. יוסי כשאתה עמדת להינשא לאישתך, או כשהרגשת שזה זורם לכיוון רציני לחתונה, הרגשת כמוהו?שאולי היא לא באמת האישה שאתה מעוניין לחיות איתה כל חייך ,או שחשבת אולי אני מפספס ואני אוכל למצוא מישהי הרבה יותר? זהו שלא נראה לי כי אחרת לא היית נשוי לאישתך. זה הסיפור כאן, ולא מה שאתה התכוונת לו.

seeyou

New member
היי-../images/Emo140.gif

גם אני,אחרי חברות של 3 שנים,גם חששתי מהנשואים...או מהבחירה. שום מסגרת לא דומה למסגרת הזאת. פתק הניר משנה מקצה לקצה את היחסים בזוגיות. פעם סיפרתי בפורום אחר שהיו לנו שכנים שגרו כ-10 שנים ביחד...ללא חתונה. יום אחד החליטו להתחתן! אסון-תוך פחות משנה התגרשו!... אנחנו כבני אדם בחרנו את המסגרת הזאת אשר לא קיימת באף מקום בטבע... כולנו שונים אחד מהשני בהרבה תחומים אפילו ב-180 מעלות אם לא נבין שעל מנת לשמור על המסגרת חייבים להתפשר-אז חבל על הזמן! למי שיש לו בראש,פרפרים-גוון מיני-אהבה חופשית-חופש הפרט....שלא יתחתן! יוסי

גברברת

New member
../images/Emo140.gif ברוך הבא

"מוסד הנישואין" או יותר נכון השיגר(ע)ה הם אם כל חטא. זה כמובן לא אומר שכל גבר מתמודד עם נישואיו או עם שיגרת הזוגיות שלו באמצעות בגידה, אבל מצד שני, אין ספק שהעובדה שמי מאתנו נמצא במערכת יחסים איננה הופכת אותו למת חי ואין משמעה שאין הוא יכול להסתכל על נשים אחרות (או לחילופין נשים על גברים אחרים) הגדיר זאת יפה (לטעמי) חברי הטוב שנמצא במערכת זוגית מזה 20 שנה, "אני שמח מאוד ללכת ללנסקי , לצפות להיות נצפה ובסופו של הלילה לשוב למיטתי אותה אני חולק עם אשת חיקי החוקית" קרי, מותר להסתכל, מותר אפילו אולי שמישהי אחרת "תעשה לנו את זה" אבל כל עוד בזה זה מסתיים אין בזה כל רע. בהצלחה לך ושוב ברוך הבא

סהר בן1

New member
אל תעשה טעות

תראה אני הייתי באותה סיטואציה כמו שלך בדיוק ולמה הייתי ? כי היא בסופו של דבר נפרדה ממני בשביל מישהו אחר אני אסביר את עצמי : הייתה לי חברה שלוש שנים + ודיברנו על חתונה ועל להקים משפחה אבל משהו תמיד מנע ממני לעשות את זה ולהפוך את המילים למעשים אף פעם לא יכולתי להסביר את ההרגשה של למה לא ותמיד תירצתי בזה שאני לא רוצה לגדל משפחה בלי כלום משהו בהתנהגות שלה ובצורת המריבות שלנו גרם לי לפחד ממה יהיה אחרי החתונה אני מאמין שזה מה שאתה מרגיש לפי מה שאתה אומר בכל מקרה אל תעשה את אותה טעות שלי מניסיון אם אתה לא בטוח עכשיו לא תהיה בטוח אף פעם תיקח אותה לשיחה ותסביר לה את המצב אל תעשה כמוני ותתעלם ותחשוב אולי בכל זאת זה ישתנה מנסיוני ומניסיון החברים שענו לך כאן אם אתה לא בטוח בחתונה איתה או שזו האישה של חייך אל תתחתן תיפרד עכשיו ואל תמשוך את זה אולי זה לא מה שרצית לשמוע אבל זו האמת אני בטוח שלפחות פעם אחת בחיים שלך התאהבת במישהי שלא משנה מה אמרת איתה אתה רוצה להתחתן זוכר את ההרגשה ?? היא קיימת בקשר הזה עכשיו ? אם לא אל תמשוך את הבחורה המסכנה תישארו ידידים טובים ותמשיכו הלאה עכשיו : למה אני אומר טעות ? כי אני לא עשיתי את מה שאני מייעץ לך ובסופו של דבר היא לא חיכתה לי ופשוט הלכה בדיעבד זה יצא טוב יותר כי כנראה באמת היא לא הייתה בשבילי אבל ההרגשה של הגיל + הזמן שעבר לא נותנים לי לנוח ולחשוב שאולי עשיתי טעות כשלא נפרדתי ממנה לפני הרבה זמן כשעוד יכולתי אני מצטער אם בילבלתי אותך זה כי גם אני מבולבל בעצמי כל הנושא אצלי מאוד טרי לכן אני אומר לך תחשוב טוב אם אתה רגיל אליה או אוהב אותה תנסה לחשוב על הדברים הטובים אצלה ועל הדברים הרעים כשאני ניסיתי לחשוב אחרי הפרידה לא יכולתי להיזכר בהרבה דברים טובים תחשוב על זה ותגיע לבד למסקנה ד"א משפט למחשבה: התת מודע שלנו לא ייתן לנו להיכנס לבעיה בלי שיהיה לנו את הפיטרון לאותה בעיה תחשוב על זה למה אתה לא רוצה באמת ולא בגלל הסיבה של אולי אני אפזול לצדדים כי גם אנשים נשואים פוזלים . וסליחה על המגילה ושוב סליחה אם בילבלתי אותך

m s a d e 0 1

New member
היי

אני חושבת שאם אתה מסתכל על נשים אחרות ומפחד שפיספסת משהו בדרך, אתה לא ממש אוהב חזק את בת זוגתך, אתה פשוט רגיל אליה, וזה מפיג לך את הבדידות. או שפשוט יש לך עיניים גדולות מידי. אני מכירה משהוא שהיה ידיד שלי למרות חוסר תמיכתה של חברתו בעניין. לאחר המון זמן, הוא הסכים להתחתן איתה לבסוף, וזהו. הוא כבר כמה חודשים נשוי. שאלתי אותו איך ההרגשה, והוא השיב, שזה אותו דבר כמו לפני מבחינת החיים שלהם יחדיו, רק שכעת הוא נשוי והוא עוד יותר שומר לה נאמנות.. אכן זה נכון.

seeyou

New member
שאלתי אותו איך ההרגשה...../images/Emo140.gif

... והוא השיב, שזה אותו דבר !!!???
אשליות! תוך פרק זמן קצר הוא יבין שמה שהיה לפני לא יכול להיות גם אחרי.... חוק ראשון בפיזיקה אנושית... תאמיני לי,אני נשואי, "קצת" יותר מכמה חודשים.

m s a d e 0 1

New member
מצחיק שחבל על הזמן!

למה אתה אומר אשליות? אם ידוע לי שהם חיו יחדיו לפני הנישואים בערך כשנה לפחות, והם די הסתדרו, אז אני מאמינה שסה"כ אין עבורו הרבה שוני אם הוא טוען כך.. מה יש, מקסימום המשפחות של הזוג יותר מזמינות לארוחות משותפות. זהו.

seeyou

New member
היחסים בינו לבינה משתנים כול הזמן

במיוחד אחרי החתונה... בחור חולם שאישתו תשאר אותה נערה (לא בגוף כמה שבאופי) הבחורה מתכננת לשנות את הבחור לאחר החתונה על פי המודל שלה... I wear my wife's eyeglasses because she wants me to see things her way. (Jayson Feinburg) יש כאלו שעושות את זה בהגרגה-בעדינות-ויש כאלו בגסות... זאת אחד הסיבות לבעיות בזוגיות.

m s a d e 0 1

New member
היי שוב

לדעתי מערכת נישואים (למרות שאישית אני עדיין רווקה לצערי..), גורמת לאנשים להיות עוד יותר האחד של השני, כי הם קונים בית משותף, ושניהם ממשיכים לעבוד הרבה בשבילו. וחוץ מזה, שאם גם יבוא ילד בדרך, אז יהיה לך קשר רגשי לבן אדם נוסף- הילד/ה שלך. והקשר הזה לא יהיה על בערך, הוא יהיה הכי הכי חשוב לך, ולא תרגיש פיספוס. בגידה מעידה שאתה לא שלם עם חברתך לחיים. אם עד עכשיו לא בגדת בה, אז כנראה שגם לא כלכך מהר תבגוד כשתתחתן. ואח"כ- אלוהים יודע. בכל אופן, הכי חשוב, זה שתרגיש שיש לך באמת חיבור אמיתי עם בת זוגתך, ולא בערך..

aviro

New member
סיפור מהחיים

אני באמת לא יודע מה שתחליט אבל הייתי מבקש ממך שכשתהיה החלטה היא תהיה סופית,סיפור שהיה כך היה,בן אחי יצא עם חברתו כשנה, הוא בגיל 30 ומשהו היא משהו קצת פחות,הם נראו זוג מהשמיים,הם באו לבקר את המשפחה שלנו כל אחד בביתו (כולנו נשואים עם ילדים) והכל נראה וורוד,נקבע תאריך לחתונה,הזמינו אולם,הזמינו שמלת כלה,סגרו עם תקליטן,ואפילו קנו דירה,בחג סוכות האחרון עשינו הכרת משפחה,משפחתה באה וכולנו נתכנסנו בבית אימנו לארוחת חג חגיגית,הוחלפו שרשראות זהב ותכשיטים למינהם,פרחים,נשיקות ,ואפילו חילקו הזמנות לחתונה ,בחג השני שמחת תורה ,נסעו הזוג למרכז הארץ לחלק הזמנות לקרובי המשפחה שם,וערב קודם ישנו אצל אחותי,ובערב לאחר ארוחת הערב כשהם עורכים את רשימת המשפחה שאליהם צריך להגיע מחר,היא לפתע אומרת,אל תחלקו את ההזמנות,שקט אופף את החדר ,מה קרה שואלים,לא מתקבלת תשובה ברורה וממשיכים ברעש ובדיבורים,למחרת נוסעים למשפחה שלנו מחלקים את ההזמנות,ולפתע היא אומרת אני לא מחלקת למשפחה שלי,מה קרה שוב שואלים,אני לא רוצה להתחתן,חוזרים צפונה,כולם עדין בהלם,החתן עדין לא מבין ויוצא בבוקר לחלק הזמנות לחברים הקרובים,ואז טלפון מכאן וטלפון משם,ההורים שלה המומים,המשפחה שלנו המומה עוד יותר,והעסק הופך להיות רציני,האשה לא רוצה להתחתן,מה עושים יש דירה יש משכנתא,תקליטן אולם צלם ,צריך לרוץ לבטל,(החתונה היתה אמורה להתקיים בעוד קצת פחות מחודש ) ניתנו מקדמות,מי יחזיר מי לא יחזיר,בקיצור תתלבט כמה שאתה רוצה,אבל אם אתה מחליט אז אין דרך חזרה

seeyou

New member
מה שרואים מכאן לא רואים משם...

Two people can look at the exact same thing and see something totally different. עוד לא קיבלנו את הגירסה שלה... אין אדם משנה את דעתו,למרות שישנם מיקרים בודדים כאלו,אלא רק ברגע של "תקלה" בראש... איך הפיתגם אומר: "הקש ששבר את גב הגמל"? .... "הם נראו זוג מהשמיים"... לכולנו יש מסכות על הפנים, כולנו "שחקנים"... בכול זאת היה מעניין לדעת מה הגרסה שלה...

sapirac

New member
מניסיון אישי

ברגע שמישהי אחרת עשתה לך את זה גם אם תהיה חתונה אז יבואו גם גירושין... לך חפש משהי שלא תגרום לך לסובב את הראש .. בקיצור אם לא הבנת אז הקשר הנוכחי הוא לא בשבילך ולא בשביל החברה שלך..

s h i r k u s h

New member
תומריקו ../images/Emo24.gif

אל תעשה דברים אם אתה לא מרגיש מוכן, רק בגלל שמצפים ממך אחרת תצטער על כך. תעשה את הצעד הזה רק כשתרגיש מוכן! אף אחד לא יכול להבטיח לך שתישאר לעד עם חברתך, ונכון יש סיכוי שתכיר מישהי אחרת שתרעיד את עולמך- העתיד יאמר זאת.

טאבו!

אתה לא יודעת אם לקרוא לך מניאק אבל מה שבטוח אתה עובר על חוק! תראה ..ואני אהיה הכי עדינה בעולם....הרבה דברים נהרסו בחיים שלנו הן כעם הן כאנשים והן כחברים. יש הרבה אנשים שלא יודעים מה זה כיפור ולמה לפסח קוראים ככה ויש הרבה אנשים שנרצחים ע"י חברים שלהם בשביל "כבוד" יש הרבה גברים בוגדים היום יותר מתמיד...כי יש יותר מידי נשים זולות בקיצור יש הרבה רוע במקום הזה שאנחנו חיים בו...אבל יש דבר אחד שאני אישית..לא מפרה לעולם ויהי מה..לא מתקרבת לחבר של החבר שלי ואפילו לא בפזילה! אם היית במסיבה של החברות שלה ונראה לך שיש מישהי מקסימה...לגיטימי ונחמד...אבל..אם היא מקסימה <הייתי מחליף את החברה שלי איתה> אז שב עם עצמך עשה חושבים..היום זו החברה שלה מחר זו מישהי אחרת..וסליחה אבל כניראה שאתה לא מספיק אוהב אותה אחרת החברה הזו היתה מקסימה כאשת שיחה וטו לא!

למעלה