הפחד שלי ממחויבות

הפחד שלי ממחויבות

שלום לכולם. את ההודעה פירסמתי גם בפורום השכן, אבל לאחר התלבטות מסוימת החלטתי שאולי הוא מתאים לכאן יותר, כי זה בכל זאת, משהו שהחברה שלי רוצה בהרבה יותר ממני. אז כמו שאומרת כותרת ההודעה עצמה, יש לי פחד גדול מהמחויבות. אני וחברתי כבר עוד מעט שלוש שנים יחדיו (מתוכם חצי שנה גרים ביחד) ונושא המחויבות (והמילה הזאת "חתונה") עולה לא פעם. יש כל כך הרבה רמזים, גם מצידה וגם מצד המשפחה שלה שהם מצפים ש"אני אעשה את הדבר הנכון" ושבקרוב אקרע ברך ואציע נישואים. אבל... אני (מודה) מפחד. אני אוהב אותה, טוב לי איתה והזוגיות שלנו בסדר גמור, אם כי בעבר היו לנו בעיות (שאת חלקן כבר פרשתי בפני פורומים אחרים ב"תפוז") עליהן התגברנו (ועודנו) עם הזמן. ושוב אבל , אני לא יודע אם אני מוכן לצעד כזה. מצד אחד אני לא רוצה לאבד אותה (כי ברור לי שהיא לא תחכה לנצח) כי אני אוהב אותה, אבל מצד שני יש תמיד את החשש הזה שפתאום ייגמר לי מהקשר הזה ואפזול לצדדים ואולי אפילו אמצא מישהי אחרת (מה שבטח לא יקרה, אבל אתמול למשל היינו במסיבה של חברות שלה, והיתה שם מישהי כל כך מקסימה, כמובן שלא העזתי להגיד שום דבר אבל היא עשתה לי את זה). אז בטח הבנות כאן יגידו שאני מניאק, ושלא מגיע לי להיות עם חברה שלי, אבל מה לעשות, זה מה שאני מרגיש: אני פשוט לא יודע מה אני רוצה, והאמת היא שככל שהנושא הזה יותר עולה (ברמזים, שוב) ככה זה יותר מלחיץ אותי. אין לי מושג מה עושים ואשמח לשמוע מגברים אחרים כאן בפורום (אם יש כאלו) את חוות דעתם (למרות שגם נשים מוזמנות, אם כי דעתן כבר תהיה ברורה) והאם גם הרגישו כך או מרגישים, ואיך מתמודדים עם זה. ושוב, אני מאוד אוהב אותה, לא רוצה לאבד אותה, אבל.. מפחד מהדבר הזה, "מוסד הנישואים" שהיא כל כך רוצה אותו. איך מתמודדים?

דנה551

New member
הדשא של השכן ירוק יותר../images/Emo70.gif

אתה מתאר כאן קשר לא קצר , אני אישית חושבת שלא צריך ללחוץ בנושא מחויבות של חתונה ובטח לא מצד המשפחה כי תמיד זה יוצר תגובה הפוכה של לבטים וחששות למרות שלפעמים שיוצאים זמן כל כך ממושך זה דבר שאמור אולי להגיע ביחד עם ההתקדמות בקשר. אתה מתלבט כי פגשת מישהי "מקסימה" במסיבה , ברור שתמיד תראה בחורות יפות וחטובות ומקסימות יותר או פחות מחברתך ואצל בחורים גירוי ויזואלי גורם לעוד דברים, אבל כשנמצאים בקשר שהתחיל באהבה הוא רק מתעצם במשך הזמן ולומדים לעשות את ההפרדה בין לראות ולהנות למראה בחורות יפות ומקסימות לבין קשר איכותי שטומן בחובו הרבה תכנים מעבר ליופי חיצוני. אני חושבת שאתה צריך לדבר עם החברה שלך ולהגיד לה שיש לך קצת חששות ממחויבות שהיא לפחות תדע שיש לך חששות כאלו ותחליט בעצמה אם היא מוכנה לתת לך עוד זמן לראות לאן מוביל אותך ליבך. בהצלחה.....

nisk

New member
קודם כל רק אתה יכול לענות על זה!!!

אין מספיק מידע עליה ואין לנו מספיק מידע עליך וזה יהיה לא רציני לענות על שאלה כזאת. בקשר לזה שיש בחורות אחרות נחמדות יפות ומקסימות גם עוד 10 שנים יהיו וזה בכלל לא קשור בקשר לזה שהיו לך בעיות בקשר, לכולם יש השאלות שאתה צריך לשאול הם, האם תהיה מאושר גם בעתיד איתה האם המימוש העצמי שלך יעצר בגללה, האם חלומות כמו טיולים בעולם התנסיות וכו לא יקרו בגלל הנישואים התשובות לא חייבות להיות במאה אחוז, פשרה תמיד יש וזה בכלל לא נורא השאלה כמה אתה מוכן להתפשר.. דבר אחרון הכי חשוב: תמיד לפני מיסוד קשר, כל השאלות האלה עולות וגם הרגשות שתיארת, וככל שתתקרב לתאריך זה יהיה יותר גרוע חסרונות קטנים שלה יראו לך פתאום גדולים כך את זה בפרופוציות , ותבין שזה קורה לכולם וזה טבעי מאוד ותיזהר מעצות של חברים, תזכור כשאתה מתאר להם את בעיות שלך עם החברה, אתה מתאר להם את הצד שלך (והצד שלך בתקופה הזאת לא תמיד רציונלי ונוטה להגזים)

ברוך הבא לך../images/Emo70.gif ../images/Emo142.gif

לא יודעת למה תמיד יש את ההערות האלה שחושבות שכל הנשים רוצות נישואין וכל הנשים רוצות ילדים ובלה בלה בלה. לא כל הנשים אותו הדבר. צדק הבחור שאמר שאנחנו לא יודעים יותר מידי עלייך או עליה או על המצב בצורה אובייקטיבית. פחד ממחוייבות הוא פחד לגיטימי לגמרי למרות שנראה לי שאצלך הוא דיי פסיכולוגי ונתון לשינוי ע"י הגדרות. כלומר, אתה עם הבחורה כבר 3 שנים, אתה גר איתה חצי שנה, ממה שאני מקווה שהבנתי לא בגדת בה, אז החופה היא המחוייבות הגדולה? כמו שאתה יכול ללכת מקשר ולא עשית את זה, אלא התמדת למרות הבעיות ונשארת כדי לפתור אותן כי הקשר טומן בחובו אהבה גדולה, כך גם בנישואין - אתה יכול בקלות לקום וללכת ואתה יכול להישאר ולפתור את הדברים. אולי היא לא תעשה לך את זה עוד מספר נשים? אולי. אז בגלל הפחד של עוד מספר שנים לא להתחתן? ושוב אני אחזור לתגובת הבחור שענה לפניי - אתה צריך לחשוב איך אתה גדל בתוך מערכת היחסים והאם היא תורמת לך. כמו גם ליידע את הבחורה שאיתך בחששותייך אחרת זה ייגמר לא יפה בשלב מאוחר מידיי [שאל את תומר, הוא יודע על מה אני מדברת].

מהצד השני של המטבע

אחרי (ועדיין ב) נישואין ולא מוצלחים במיוחד אני יכול לומר שאיני מוצא סיבה להקדמת נישואין, אם כבר אז לדחייה שלהם ובעיקר מהסיבה של "ייגמר לי", ובכלל נראה לי שמגזימים בחשיבות הנישואין כי זו סה"כ פיסת נייר, ןמה שקורה איתה זה רק תוצאה של הזוגיות שלכם. להתגרש זה תהליך טכני כשהעיקר מאחוריו זו הפרידה שיכולה לקרות גם בקשר ללא נישואין. ההחלטה האם להביא ילדים ביחד היא הכי משמעותית בעיניי, כי היא זו שקושרת אתכם להרבה שנים, לילדים שלכם וגם אחד לשני בצורה זו או אחרת. אם כבר אז נראה לי שלהתחתן כדאי רק כדי להביא ילדים, ושמעתי גם אנשים שאומרים שגם את זה ניתן ללא להתחתן וזה נכון, אבל אם כבר מביאים ילדים ביחד, אז להתחתן זה שינוי הרבה פחות משמעותי. גם כשהתחתנתי לא ייחסתי לכך חשיבות למרות שאהבתי אותה מאוד. הנישואין היו סתם משהו שידעתי שאני צריך לעבור בגלל שצריך, ובגלל שמצפים ממני לעשות זאת. שיהיה לך בהצלחה

voguemaster

New member
כמי שישב בסיר הלחץ כבר

אני מוכרח להגיד לך כמה דברים. ראשית, אין לך ממה להילחץ. פשוט אל תתן לזה להלחיץ אותך אחרת תגלה שאתה עושה דברים שלא חשבת שתעשה. ובכלל, אין מה להילחץ ממוסד הנישואין. אתה איתה הרבה זמן וגרת איתה מספיק זמן. מדהים אותי שאנשים לוקחים את מוסד הנישואין בתור המסמר האחרון בארון הקבורה שלהם, זה פשוט לא כך. עושים מזה הרבה יותר ממה שזה באמת. תגיד לי אתה, אם אתה חי עם בת זוגתך ואתם מאושרים, איך נישואין באמת ישנו את מערכת היחסים שלכם ? מה, שעכשיו עברתם טקס דתי כלשהו ? שהמדינה מכירה בכם כנשואין ונותנת לכם אי אילו הטבות מינימליות ? שיש כתובה כלשהי שבה מוצהר שאתם נשואים ? אתה מבין שכל הדברים האלה לא משנים את מערכת היחסים שלכם בכלל? אל תיתן לזה להלחיץ אותך ואל תתן לעצמך להילחץ לדברים שאתה לא רוצה לעשות.

night mistress

New member
../images/Emo24.gif אני מסכימה עם ווגי..

זה שמתחתנים לא אומר שזה הקש האחרון וזה לא צריך להיות טראומתי ומפחיד.. אם אתה אוהב איתה ואתה רוצה שהיא תהיה אם ילדך..אז אין כאן בכלל שאלה. ולגבי הפזילה: זה כמו נרות חנוכה..רק אל תגע..

למעלה