הפחד שלי....

ניאו30

New member
הפחד שלי....

שלום לכולם, אני נמצא כשבוע כאן בתפוז,כותב בפורום אחר(תמיכה נפשית למבוגרים), והנה אני רואה פורום של חרדה. אז חשבתי אולי לכתוב גם כאן,כי חרדה הפכה לחלק בלתי נפרד מחיי ואני לא יודע איך להתמודד איתה: אני פוחד מאנשים, גם מגברים וגם מנשים, אני פוחד מחברים שמכירים אותי, וגם מכאלו שלא, אני פוחד מלהיות בחברת אנשים רבים, אבל גם בחברת אנשים ספורים או לבד, אני פוחד להגיד "לא" לאנשים, אבל גם פוחד שזה פוגע במי שאני באמת שם בפנים, אני פוחד ממי שאני, גם ממה שאני יודע וגם מה שלא, אני פוחד שאני "החמצתי" כבר את ההזדמנות שלי לשינויים בחיים, אבל גם שאולי בעצם מחשבות אלו אני גורם לפספוס עצמו להגשים, אני פוחד מהעולם הבא, אבל יתכן שבעצם אני פוחד מהעולם הזה, או במילים אחרות,אני פוחד מהמוות(הסופיות שבו), אבל יתכן שבעצם אני פוחד מהחיים, אני פוחד ללכת לרופאים(או פסיכולוגים וכדומה), אבל גם פוחד שאולי אני מפספס את האפשרות שלי לשינוי(לטובה), אני פוחד מפגישות עיוורות,או בכלל עם אנשים שאני לא נכיר, אבל אני פוחד שכך אני יעביר חיים שלמים מבלי להכיר אנשים טובים, אני פוחד כשיש לי כל כך הרבה שאלות על העולם הזה(וגם קצת עליי), אבל הרבה יותר פוחד מכך שאין תשובות בנמצא(לפחות,לא אצלי), אבל אני גם פוחד שלאט לאט אני מאבד את הילד שבי, אותו חלק בנפש שגורם לנו לחלום חלומות ולהאמין בטוב, גם הטוב באדם ובעולם באופן כללי, וגם הטוב שכך מקווים יהיה בסוף אצלי, אני פוחד שאין עוד תקווה למין האנושי בעולם אכזרי כשלנו, אבל אולי בעצם זה פחד מכך שלי בעצמי אין עוד תקווה, אני פוחד לאן נעלמה האופטימיות של פעם כשהיינו ילדים, התחזור אי פעם או שפשוט צריך להשלים, אני פוחד מחוסר האיזון שבחיי, יום אחד אני מרגיש מאושר ויכול ממש "לגעת בעננים", והנה כבר למחרת(או באותו יום)אני מרגיש "על הפנים", אני פוחד שבעצם המחשבות האלו אני יוצר לעצמי בלבול בראש, אבל יותר שבלעדיהם אני לא ירגיש כמו בן אנוש, אני פוחד כשיש לי כל כך הרבה שאלות על העולם הזה(וגם קצת עליי), אבל הרבה יותר פוחד מכך שאין תשובות בנמצא(לפחות,לא אצלי). אני מתנצל אם אני מקלקל לכם כאן את מצב הרוח של החג(פורים...) לא זו היתה כוונתי וסליחה מראש. היש עוד תקווה למישהו כמוני? נ.ב. אני פוחד מכל מה שכתבתי.....אז הנה עוד אחד לרשימה הבלתי נגמרת.

ניאו30

New member
../images/Emo51.gif גילה

ומה אפשר לעשות עם הפחד שלי מפסיכולוגים? לאור העובדה שרוב האנשים חושבים שזה הפתרון לכל בעיה בחיים. אין דרך אחרת להתמודד עם הבעיות האלה(ויש לי עוד שלא כתבתי עליהם),מהידע שלך? את חושבת,לאור מה שכתבתי קודם,שיש איזו תקווה לשינוי? מכירה מקרים שאנשים הצליחו לעבור את השינוי הזה? "היהפוך נמר חברבורותיו"?... אני תמיד הייתי בן אדם אופטימי מטבעי אבל בזמן האחרון זה נעלם ממני וכל כך אני רוצה לבחזיר את הימים האלו. בלי שום קשר,שיהיה סופשבוע רגוע וחג שמח לכולם

ניאו30

New member
מדוע פוחד מפסיכולוגים?...

טוב,גילה,אז לא לכל דבר יש סיבה בחיים, אבל אני אנסה להסביר כמיטב יכולתי: אני חושב שיש לי פחד תת מודע לגלות שם דברים קשים על ילדותי. לפני כמה חודשים דיברתי עם מישהי במשפחה שמכירה אותי ואת ילדותי והיא אמרה לי משהו כמו "לא גדלת באמת אצל ההורים אלא אצל סבא וסבתא שלך,ובקשר להורים שלך כדאי שלא תדע שום דבר מזה...." או משהו דומה והיא אמרה לי שאם אני פעם ארצה היא מוכנה לשבת ולהסביר לי, אבל אין לי את האומץ הדרוש לשם כך אז עוד לא פניתי אליה על כך.כמובן שכל זה פתח אצלי איזו תיבת פנדורה של "למה היא התכוונה?...". אני מפחד לגלות למה היא התכוונה. אבל זו לא רק השיחה הזו,הפחד הזה תמיד נמצא אצלי בתת מודע.בעברי הרחוק,כילד-נער הייתי גם אצל פסיכולוגים אבל לא כנושא הטיפול העיקרי אלא "רק" כעוד אחד במשפחה.במפגשים האלה ממש שתקתי ולא אמרתי כלום אבל הם השאירו אצלי איזו טראומונצ'יק קטן. יש גם כמובן את עניין הסטיגמה,שאני יודע-אף אחד לא יצחק עליך,היום זה לא כמו פעם,ושאר המענות לכך-אבל עדיין, זה עוצר בעדי מלקבל טיפול פסיכולוגי שאני מאוד זקוק לו. יש לי גם עוד משהו-שיש לי דעה(קדומה?) על פסיכולוגים שיש להם פתרונות מוכנים מהשרוול(ומהספרים) לכל מצב ובעיה,ואילו לא מתאים לכל האנשים,כי יש לי בעיות שאין לאחרים(דברים שעוד לא כתבתי אותם כאן ולמעשה עוד לא סיפרתי לאחרים,למרות הקושי להסתיר דברים כאלה-קשה להבין מדבריי,אני יודע,אבל מאוד קשה לי לדבר על זה),כך בהרגשה שלי לפחות,ואני זקוק לאמון בצורה ממש חזקה,כזו שלוקח הרבה זמן לקבלה,אם בכלל,ואני לא יודע איך להגיע לאותו מישהו מיוחד שיתאים לי(ככה גם באהבה...),שאליו אני יוכל לפתוח את הלב השבור,שממנו הרבה כבר לא נותר. לפעמים אנשים שמכירים אותי הציעו לי עזרה,אבל אני לא יודע איך מקבלים עזרה.אני יודע שזה נשמע מוזר לבטח,אבל קשה לי לקבל עזרה(אולי זה קשור לכך שגם קשה לי לקבל מחמאות,שזה קשור לחרדה החברתית שאני סובל ממנה.),וקשה לי להסביר למה אני מתכוון(כדי להבין את זה כנראה צריך להיות "אני"...). אני הרבה שנים לא ידעתי איך לבקש עזרה, אבל בתוכי אני ממש "צעקתי" בבקשה תעזרו לי! אבל אף אחד לא "שמע",ולבקש באמת כל כך קשה לי,כמו שאר האדם, גם לי קשה להודות בחולשות,אבל אלוהים האם החולשה היא לא בכך שלא לבקש עזרה מאחרים והכוח הוא דווקא כן לבקש אותה?...ככה אני חושב כל הזמן,אבל את הכוחות שמהם אוכל לשאוב את האנרגיה לבקש עזרה אני לא מוצא בעצמי וככה רק נשאר מתוסכל. האם זה עונה על שאלתך? אבל יותר חשוב מכך, האם תוכלי לתת לי עצה מה לעשות? כי אני די מיואש ועייף-עייף פיזית (יש לי עייפות כרונית) ונפשית,עייף מהחיים,מהמאבק היומיומי הזה לשרוד עוד יום רק בשביל לעבור אותו,ללא איזו תקווה,ללא משמעות. אני רוצה להדגיש שלמרות שיש לי לעיתים מחשבות אובדניות,אני ממש לא בכיוון של "את יודעת מה...".אני אוהב את החיים,עד כמה שזה ישמע סותר לכל מה שכתבתי,ואני רק רוצה למצוא את אותו שביל נסתר וחמקמק,הדרך אל האושר,אל השלווה,אל החום והאהבה,שכל כך חסרים לי. אני מצטער שיצא טיפה ארוך,זה המחשבות מהלב שלי שכל כך מבולבלות, כל כך מתוסכלות מהפער בין המציאות לדמיון וחלום,אותם דברים שחלמת עליהם שהיינו ילדים,אבל סטינו מהם מסיבות שונות ומשונות.

מנסה להבין

הפחד שלך מפסיכולוגים נובע מחשש לנבור בתוך עצמך ולגלות דברים שאינך רוצה לגלות, פחד מהסטיגמה של פניה לפסיכולוג, נסיון עבר לא מוצלח בטיפול בו הרגשת שלא הצלחת לבוא לידי בטוי, חשש שפסיכולוג לא יבין אותך ושהטפול לא יעזור, קושי לתת אמון, קושי לקבל עזרה...הרבה דברים. נראה לי שהחששות והקשיים שאתה מציין, המונעים ממך לפנות לפסיכולוג, הם קשיים המאפיינים קשרים שלך עם אנשים בכלל ולכן, טיפול יכול להיות הזדמנות מצויינת לבחון קשיים אלה כשהם קורים, באופן חי ומוחשי, בחדר הטפול, כלפי הפסיכולוג או הפסיכולוגית שתבחר. ממליצה. זה יכול לעזור.

ניאו30

New member
זה בסדר גם אני לא מבין...

זה נכון מה שאת אומרת,שיש לי קשיים עם אנשים בכלל. לא מצליח להתחבר אליהם,והם לא אליי(אני מתחבר טוב יותר לבעלי חיים). תמיד מאמין בטוב שבאנשים ובסוף מתאכזב. אני יודע שיש אנשים כאלה,אז למה לא יוצא לי לפגוש אותם? אני לא מבין למה התכוונת כשאמרת "לבחון" קשיים כפי שהמלצת. אני לא רוצה לדבר לשם הדיבור. אני רוצה לדעת שיש לי עוד תקווה להתחבר לאנשים,לאהוב. אני רוצה לדעת למה יש כל כך הרבה סבל בעולם הזה?כל כך הרבה כאב? את באמת חושבת ומאמינה שפסיכולוג יכול לעזור לי בכך? אם התשובה חיובית-אולי אני אשקול זאת כצעד אחרון שלפני השלמה סופית עם המציאות .

ניאו היקר.. אתה והפחדים שלך

הם המון הם עצומים, והם בעצם כל כך אנושיים. אתה פוחד מאנשים הבנתי, ניפגעת מהם? אתה פוחד ללכת לרופאים, מה הם יכולים להזיק לך חלילה? בקיצור רק רציתי להגיד לך שיש הרבה תקווה ל"מישהו כמוך" והמון המון. יש בך כוחות יש בך אור, למרות כל הפחדים אנחנו אנושיים, לפחד זה רגיל זה מותר זה טבעי הפחד זה חלק מאיתנו, למרות שפעם אמרתי שהפחד איננו קיים אלא רק בדמיון בלבד. אני מקוה שלא תפחד המון כמו עכשיו. ושתשתדל לראות את האופק הכל כך מואר וטוב שיש לך בחיים שלך ובכלל בתוך תוכך . לא החמצת כלום, רק מה שהית אמור להחמיץ מבחינת העולם היקום מבחינה רוחנית. נ.ב - אני התחברתי לאיסיקיו שלך, ומותר לך להגיד לי לא אני לא רוצה שתתחברי. לא רוצה להעמיס עליך אלא רק לעזור. אז אם לא נוח לך עם זה שהתחברתי ושהצעתי לך מדיטציה תגיד לי פשוט לא! תגיד מה שאתה מרגיש. שאתה כן רוצה או לא רוצה. למה לאנשים אחרים כן מותר להגיד לך לא? אני מצטערת שהוספתי אותך עכשיו כשאני קוראת שאתה פוחד להגיד לא לאנשים, אני מקוה שזה בסדר, ואם לא אז תמחק אותי , סליחה סליחה ואני מצטערת שלא ביקשתי ממך להוסיף אותך שלא בקשתי אישור כאן או במסרים. שיהיה לך טוב. אל תפחד נשמה. תיאחז בכולנו , כולנו כאן אוכלים מאותה צלחת רק כל אחד ואחת כאן בשעות אחרות ומאכלים אחרים" . אתה לא לבד ניאו . לכן כולנו כאן לחבק מרחוק לחזק לתת מילה טובה לעזור בתקווה שעזרתי לך ולו במעט. המשך יום נעים.

ניאו30

New member
למה הפחד מאנשים

היי אלין, אני לא רוצה לספר על זה יותר מדיי (אולי פעם אני אמצא את העוז לכך) שאלת אם נפעתי מאנשים בעבר? אז התשובה(הקצרה) היא כן. ובמקום להתעמת עם הפחד שלי מהם העדפתי לברוח מכך(ו"הקפאתי" את עצמי מהעולם ומקשרים חברתיים כבר עשר שנים בערך), אבל קשה לי לברוח כבר,אני רוצה להפסיק עם זה, רוצה להתחבר לאנשים אבל לא יודע איך. ובקשר לפסיכולוגים-כתבתי לגילה בשרשור הזה,אז את יכולה להסתכל שם. תודה על ההתיחסות וההתענינות.

ניאו אני כל כך מבינה אותך.

אומנם אני לא פוחדת מאנשים. אבל אני בהחלט קוראת כל מילה ומבינה אותך. מה נותר לי לאחל לך מלבד שתהיה מאוד חזק? כי הכוחות הם טמונים בתוכך. המשך יום נעים , ושיהיה לך כל טוב.

amiron3

New member
מוכר מידי,

ואני כבר בן 37,וכל החרדות הללו מציפות אותי כל יום וכל לילה...

למעלה