הפחד שלי

אביבהכ1

New member
הפחד שלי

אני חושבת שלחברת השפע,הטלויזיה,העיתון וכו',יש השפעה באופן כללי על הפחד מהבאת ילדים לעולם,ועליי באופן אישי. ממטירים כל כך הרבה מידע בנושא של הורות ולידה,וגם החשיפה לחוויות של אנשים אחרים היא כל כך גדולה בימינו(טלוויזיה,אינטרנט וכו'),ושומעים בעיקר את זעקתם של האומללים,כי זה מה שמושך את תושמת הלב.לפעמים הייתי מעדיפה לא לדעת כלום,ולהישאר טפשה,לקלוט את המידע ולא להיזכר בו שוב בדבר שכל כך ישפיע על חיי והוא החוויה האישית שלי בלבד-הבאת ילד לעולם וגידולו. אני בת 27,יש לי חבר,והסיבה שאני בפורום הזה,היא לא בגלל שאני לא רוצה ילדים מתוך החלטה אמיצה,אלא מתוך פחד.אני לא בטוחה בעצם אם הרצון שבי להמנע מהבאת ילדים לעולם הוא בגלל הסקרנות הרבה שלי,ובגלל שאני,"מכילה",את הכשלונות של אנשים מסביבי.על כל כך הרבה מקרים כבר שמעתי של ילדים שנולדו עם נכויות,אמנם נדירות מאוד,אבל כל שני וחמישי זה תופס כותרות,או יותר גרוע מכך:לא סובלים מנכות,אבל מאמללים את הוריהם בראש צלול,והם מחפים,סובלים בשקט,ומשלמים את המחיר הנפשי. בקיצור,אני כל כך חוששת להביא ילד רע שאתבייש בהתנהגותו,ויזיק לאנשים אחרים,מצד שני עד כמה זה סביר שיש ילדים כאלו?(רק במשפחה שלי?)האם זו סיבה מספיק טובה ורציונלית בשביל להימנע מהבאת ילדים לעולם?

נברשת1

New member
גם זה יכול לקרות

אני בטוחה שאם תלדי תחנכי את הילד שלך שיתנהג ככה שהסיכויים שתתביישי בו לא יהיו גבוהים. אבל קורה גם שהורים מרגישים שלא הצליחו להגיע לילד, שנכשלו בחינוך שלו, לפעמים אין תקשורת טובה ומשהו משתבש. אני לא רוצה להפחיד אבל זה קורה. מצד שני, יש דברים שהם תופעות של גיל מסויים. כשאני נזכרת איזה ילדה דווקאית ובעייתית הייתי בגילאים מסויימים מרשים אותי מאוד שבגילאים בוגרים יותר זה עבר לי והייתי יותר נוחה להורים שלי. בכל אופן אני חושבת שמי שרוצה להיות הורה כדאי שיהיה מוכן גם לזה שלפעמים הדברים ילכו יותר קשה ממה שהוא חשב, והורה צריך להצטייד בהרבה סבלנות ובנכונות להשלים עם מציאות מסובכת. תשאלי את עצמך אם את מרגישה שיש לך את זה או לא. בהצלחה!

isola bella

New member
לאביבה שלום

היי אביבה אצלי אישית הסיבות ל-אי רצון להביא ילדים כוללים גם את ה'פחד' הזה שאת מדברת עליו,(שאם הבנתי אותו נכון הוא קשור לפחד להיות נאלצת בעל כורחך לגדל ילד עם נכות,כי מה לעשות הריונות יכולים להסתיים בכל מיני צורות ולו כי אין לנו שליטה אבסולוטית על התהליך...). בעיני אין שום סיבה שהיא תקפה יותר מסיבה אחרת לאי רצון להביא ילדים. זו את וזו הסיבה שלך והסיבות שלך לא פחות 'תקפות'/'ליגיטימיות'/'רציונליות' מהסיבות שלי, ו/או מסיבות של מישהי שלישית אחרת... . איזולה בלה

Nataly A

New member
לטעמי אין דבר כזה סיבה מספיק

רציונאלית/הגיונית/טובה...לא מצאתי בשום מקום את הספר העילאי של הסיבות, ששם כתוב מה מקובל ומה לא. הכל עניין מאוד אישי. את צריכה לשבת ולחשוב מה מתאים לך - לאביבה. ועל-פי זה להחליט. אני יכולה עד מחר לכתוב פה את דעתי על הסיבות שלך, אבל זו דעתי. והיא נובעת ממערכת השיקולים שלי, ויכולת ההתמודדות שלי עם מצבים מסויימים. גם אם יבואו מיליון איש ויכתבו לך "לא! זו לא סיבה מספיק טובה! אפשר להתמודד" - זה עדיין לא עושה את מה שהם אומרים נכון, ולהיפך. בסופו של יום, את זו שתתמודדי עם הבחירה הזו עד סוף ימיך. ורק את תוכלי לומר לעצמך אם זו סיבה מספיק טובה בשבילך להמנע מילדים.

למעלה