הפחד.

Action force

New member
הפחד.

הפחד הוא אחד המדברים שלכל אחד מאיתנו יצאו להיתקל בו... גורם לך להיות חסר ביטחון לחשוש, מה אני עושה עכשיו ולהיות בלחץ. אתן לכם עצה (לחדשים), אני נפתרתי מהפחד שלי, בדרך מאוד טיפשית אבל שעזרה לי מאוד. באחד מן הימים כשהייתי מיועד לסעו לתל אביב ולשוטט ברוחובתיה לבד, אמרתי מה יקרה ואם אני יתקל בתאונת דרכים, מה אעשה? ישר התחלתי לחשוב... ולחשוב, ובסוף לפני שנסעתי שמתי בתיק: כפפות, חלוק, מסכת כיס ועוד... ובידיוק באחד מהרחובות הראשיים: נתקלתי בתאונת דרכים, רכב ואופנוע, פצוע אחד קל,ובדיוק כמו שחשבתי ודימיינתי לעצמי, כך עשיתי, עבדתי יפה... כשהמחשבה לאחר דקה בידיוק התבררה לי... דימיינתי כל פרט, איזה חלוק לקחת\ווסט\אורך\קצר... דמיינתי מה להגיד בפלאפון, (ואפילו הכנסתי דיבורית אישית, שבעזרתה יכולתי בשטח, גם לטפל וגם לדבר עם המוקד... ככה התגברתי על הפחד של המקרה הראשון.... וכשהגעתי למקרים קשים יותר טוב, כבר פחות חשתי בפחד. כדרך אגב, הפחד הזה הוא בעצם יתרון קל, זה גורם לך לבדוק עצמך היטב... לדוגמא באמבולנס, לעולם אני לא יגיד, אני יודע הכל עליו. (אולי כשאהיה אלוהים, סליחה, פראמדיק, ראש הפרמידה)... אז לחדשים מבינכם, נתתי לכם טיפ, אם עדיין לא נתקלתם באירוע שהייתם המטפל היחיד, דמיינו לעצמכם על אירוע שכזה... תדעו להיות מצויידים ומוכנים! ולוותקים או לזקניםם מביננו, אני מבקש ממכם לספר לי ושאר חברי הפורום על המקרה הראשון שניפלתם בו לבד... כמעט סוף שבוע \ "גלגל"צ" יונתן

chanand

New member
בכלל כדאי

להסתובב באופן קבוע לפחות עם 3 כפפות (אחת נקרעת) ואם אפשר גם מסכת כיס.

Action force

New member
הבהרת כוונתי.

כוונתי הייתה, שכל מטפל (חובש, מע"ר, פראמדיק, חובש בכיר, אחות, רופא) יספר על המקרה הראשון שלו לבד!!! ללא איש צוות בכיר מעליו... זאת אומרת, הפעם הראשונה שאני הייתי מפקד על עצמי...

chanand

New member
טוב, אז הנה

במקרה הוחלצה שלי היתה באוטו, תמיד יש לי 2 זוגות כפפות, והיה לי תיק קטנטן עם ציוד מינימלי. הגעתי לקניון אחרי שנשמע פיצוץ, וראיתי עשן מעל המבנה, לא דמינתי מה הולך שם... הגעתי לזירה מפוצצת לחלוטין. (כן, היתי לבד! עוד לא הגיעו חובשים או אמבולנסים) מעבר לזה שדווחתי למוקד, אני לא זוכר הרבה, ואני יודע רק ממה שאנשים אמרו לי שעשיתי. חוויה קשה!

morning star

New member
הפעם הראשונה שלי...

הייתה במסגרת מד"א. כשעוד הייתי מתנדב צעיר, במשמרת השניה שלי (כאשר הראשונה כללה רק כמה CVA, כך שהייתי יותר כח נשיאה) הגעתי להחייאה הראשונה שלי. הייתי מיותר - היינו שלושה מתנדבים, שניים מהם ותיקים ואני - החדש. רוב הזמן עמדתי בצד, מנעתי מבני המשפחה להפריע ורק אח"כ החלפתי את אחד הותיקים. כשהנט"ן הגיע, חיברו את המוניטור, הזריקו קצת אפי, ואחרי מספר דקות אמר הרופא : "טוב, תביאו סדיו". כמובן, אני זה שרץ לאמבולנס להביא את הטפסים... כמעט נפלתי במדרגות... הייתי לבן יותר מהקיר. אח"כ התחלתי להסתובב תמיד עם AIRWAY, כפפות ומלע"כ (אבל המלע"כ שלי נשבר בטיול
) וככה עד היום. מסכת הכיס שלי נגנבה עוד בזמן הצבא... ובחלוקים אף פעם לא האמנתי
מאז יצא לי "לחנוך" כמה חובשים צעירים בצבא. שמתי לב, שחובשים בצבא שהיו קודם לכן במד"א מתמודדים הכי טוב עם כל מיני בעיות שמהם סובלים חובשי בה"ד 10 שלא היו במד"א. שלך הנווד

chanand

New member
ו...

מה היה הארוע הראשון שבו תפקדת בתור מנהל צוות, או שסתם נתקלת לבד?

morning star

New member
לשמחתי

לא נתקלתי לבד (עדיין) בשום ארוע לבד. הכי קרוב לכך היתה ת"ד שקרתה "LIVE" מול עיני (עדיין לא הבנתי אחך לכל הרוחות הוא נכנס בעמוד מהצד של המדשאה ולא מצד הכביש) - וגם שם לא היו נפגעים. בתור "ראש צוות" נתקלתי בדקירת סכין בחזה (בהיותי מוקף חובשות צעירות) ופעם אחרת בת"ד מחוץ לבסיס... שלך הנווד

amitp

New member
אז ככה..

קודם כל אני רוצה לדעת איך גם אני יכול למצוא את עצמי מוקף בחובשות צעירות.. ;) בקשר לאירוע הראשון שבו טיפלתי לבד.. למען האמת אני לא בטוח שזה היה הראשון, אבל זה אחד שאני זוכר - (אני מתנצל מראש על האורך..) בצהרי יום חורפי בשלהי חג הסוכות ישבתי במוצב צה"ל על הגדר המפרידה בין החממות של נווה דקלים לחאן יונס. רק כדי שיהיה ברור, במילה "מוצב" כוונתי לאוהל מוקף שקי חול... באותה תקופה היינו בסביבות עשרה לוחמים במוצב. ישבנו בחוץ ליד האוהל, אני - חובש המוצב, והמ"כ שהיה מפקד המוצב ודיברנו. חוץ מאיתנו היו מספר שומרים בעמדות וחייל שהתפלל בכניסה למוצב. שאר החיילים נמנמו באוהל. עוד אנחנו מדברים ופתאום אני שם לב לנתזי חול חצי מטר ממני בשורה יפה. במבט ראשון זה נראה כמו התפוצציות של נפצים ואני עוד זוכר שחשבתי לשניה - איזה אידיוט מפוצץ כאן נפצים באמצע המוצב?! שניה אחר כך קלטתי שאלה לא נפצים ושיורים עלינו. הרבצתי פזצט"א שלא הייתה מביישת שום סרט הוליוודי ממוצע ועפתי לתוך הסוכה, שם היה מרוכז ציוד הכוננות, תוך כדי הקפצת המוצב. בסוכה (שלמזלי הרב היתה בנויה על קיר בטון, אולי לא כשר במיוחד אבל הרבה יותר בטוח..) אני עולה על שכפו"ד (חובש קרמי, זה כבד כמו הנצח..) ודורך את הנשק. השומרים בעמדות משיבים אש. כל הברדק נרגע די מהר, האש נפסקת ופתאום שקט. השומרים בעמדות מתחילים לצעוק שיש פצוע. פועל פלסטינאי שעבד בלול בין חאן יונס לבין המוצב שלנו נפגע כנראה מהירי. הוא מחזיק משהו על היד וצועק. אנחנו כרגע לא כל כך בטוחים שהוא לא אחד הרעים ולא נותנים לא להתקרב כל כך מהר. לוחם בדואי ואני מתקרבים אל הכניסה למוצב ולאט לאט מתקרבים אליו. נקצר קצת (לפני שאני עובר את מגבלת אורך ההודעה של הפורום) - הבחור מחזיק חולצה על היד. כשהוא מוריד אותה אני מבחין בפצע עמוק כתוצאה מפגיעת קליע. אני חובש את הבחור ובו בזמן מדווחים בקשר. אמבולנס מד"א של הישוב, שיקרא להלן האמבולנס המתאבד, מגיע ונעמד בדיוק בקו האש. מעלים את הקליינט על האמבולנס שמפנה אותו לרופא התאג"ד הצבאי במוצב הראשי. עכשיו כבר אפשר להתפנות לסריקות, דיווחים וכל שאר הביג´ארס. כעבור מספר שעות מדווחים בחדשות - פועל פלסטינאי נפצע לפני שעה קלה בחממות נווה דקלים כתוצאה מירי פלסטינאי. הוא טופל במקום על ידי רופא צבאי ישראלי... שבוע טוב, עמית.

למעלה