הפחתה בשכירות עקב שיפוצים

נוסעת27

New member
הפחתה בשכירות עקב שיפוצים

היי
בקומה מעלי השכן מתחיל לשפץ בתחילת החודש הבא. ובעל הדירה אמר באופן כללי שהוא יפחית בשכירות. עוד לא סיכמנו על סכום.
אני משלמת שכירות 3000 ש"ח. האם מעוגן בחוק אחוז מסויים שיש לחשב להוריד בשכירות עקב שיפוצים בבניין? או שההחלטה היא של המשכירו הדייר? אני לא יודעת כמה הנחה עלי לבקש (ברור לי שהוא ינסה להפחית כמה שפחות מההפסד שלו ורוצה להגיע מוכנה לדיון בעניין)

הפחתה בסכום בשל מטרד צפוי

ראשית אין לצאת מנקודת הנחה שכל שיפוץ אצל השכנים מקנה אוטומטית הפחתה בדמי השכירות.
בהינתן שמדובר אכן במטרד משמעותי נהוג לתמחר ירידה בהנאה מהבית וכתוצאה מזה בדמי שכירות בערכים של בין 5%-20%.
יש שאלות אובייקטיביות שצריכות להשאל בעניין זה לדוגמא האם מדובר בעבודות רועשות מעבר לשעות המקובלות (מתחילות לפני 8:00 או נמשכות אחרי 18:00) ויש שאלות סובייקטיביות: לדוגמא שוכר שעובד מהבית או שוכרת שנמצאת בחופשת לידה וגם בשעות העבודה המקובלות עלולה לסבול סבל רב.
כמובן שלבד ממפגע הרעש עלול להיות גם מפגע של לכלוך שגם עליו יש לתת את הדעת.

נוסעת27

New member
תודה על התשובה

אני עוד לא יודעת עד כמה קריטי יהיה המטרד. אני כן יודעת שזאת הדירה שמעלי ( שנסובו לדירתי נזקים ממנה בעבר) ושהוא מתכנן לעשות שיפוץ משמעותי (רצפה, קירות, הכל). הדירה שלי ספגה כבר כמה טלטלות בחודשים האחרונים בשל התחזוקה הלקויה של הדירה מעלי. אין לי דרך לנחש מראש באיזה שעות הוא יעבוד וכו' ועד כמה יהיה קשה המטרד אבל נראה לי הגיוני לסכם על סכום מראש. עו"ד ששאלתי המליץ לבקש הפחתה של שליש מדמי השכירות. הגיוני?

למעלה