הפחתות בתקציב הביטחון

No name for now

New member
מתלבשים על זה

כיוון שיודעים שיו"ר ארגון אלמנות צה"ל לא תתנגד השינוי השני שנוגע לנכי צה"ל בחיים לא יעבור. יוצא שכל הקיצוץ יפול על האלמנות. חוץ מזה, מה תעשה אלמנה כמו אמא שלי שחיה עם בן זוגה כבר 11 שנה אבל הם מנהלים מערכת כספים נפרדת לחלוטין, אין להם רכוש משותף, יש להם חשבונות בנק נפרדים, הוא לא מפרנס אותה והיא לא אותו. בסך הכל יש לה חבר הרבה שנים שגם גר בדירה שלה. אז בגלל שהיא לא מחליפה חבר כל חודש לא מגיעה לה קצבה?

שמועות מהתקשורת....

אחת הבעיות של יתומי צה''ל בפרט ומשפחת השכול בכלל היא שאין אנו מיודעים ישירות על ידי אגף השיקום....(ל''זכותם'' יאמר שהם בעצמם לא תמיד יודעים..סליחה על הציניות.) חוברת הזכויות האחרונה הודפסה בינואר 2002. בפגישות האחרונות עם ראש אגף משפחות והנצחה נאמר לנו כי אין תאריך לחוברת הבאה.

No name for now

New member
אני רוצה להוסיף

אתמול כשהגעתי ראיתי שלאמי הגיע מכתב מארגון האלמנות, מיד שאלתי על מה המכתב? טיול לראש השנה
על טיולים אפשר לשלוח מכתבים על חשבון הארגון, על איבוד קצבה? מה פתאום דרך אגב, אמי אומרת שהמכתבים שהפליירים על הטיולים פחות מפוארים, אז היא חושבת שלארגון יש בעיה תקציבית (גם העלו לה את דמי החבר החודשיים)

מתוך העיתונות- גזירות תקציב לאלמנות

יוסי גרישטיין 2/8/2005 13:32 - אלמנת צה"ל שחיה עם ידוע בציבור תיחשב לאשה נשואה שאיננה זכאית לקצבת שאירים. למה? כי מחצית מ-3.9 אלף אלמנות צה"ל חיות עם ידוע בציבור. אלמנות צה"ל זכאיות לגימלה כל עוד לא נישאו שוב - ולכן מי שחיה עם ידוע בציבור ממשיכה לקבל הגימלה.

soso_sami

New member
כרגיל גב' "ללא שם" אנחנו משקפים שתי

דיעות מנוגדות
ראשית אם התיקון לחוק הנכים והנספים לא יעבור בחיים זה אומר שאולי אי אפשר להפריד קבוצות לקבוצות משנה ותתי קבוצות עם סעיפי קבוצות וכו'. כלומר: "חללי צה"ל" לא יופרדו לאלו שנפטרו ממחלה, אלה שנהרגו בתאונה בבית, אלו שנהרגו בתאונה בתפקיד, אלה שנהרגו בתאונת אימונים, אלו שנספו בקרב, אלה שנפלו בקרב גבורה ועוד. אז אולי לא צריך להפריד גם בין יתומים לאלמנות? ובבקשה לפני ההתנפלות עם המשפט "מה הקשר?!" אנא הביטו בהודעות קודמות בנושא הפרדת הארגונים. לנושא הידוע בציבור גם פה אני לא נחרץ אבל מאוד קל לי להציג את העמדה הנגדית. מדוע הידועה בציבור של מי שנהרג צריכה להיות מוכרת כאלמנת צה"ל ומאידך היא תשאר לעולם ועד עם כל הזכויות גם אם תחיה עם ידוע בציבור? איפה הגזירה השווה? זה כנראה המחיר של החיים עם הידוע בציבור ואני מניח שכמו בכל דבר תהיה וועדת חריגים עם יכולת ערער ויהיו יוצאים מין הכלל. לצערי הרב אני יכול להעיד לפחות על שתי אלמנות צה"ל (האחת בעצם אפילו לא הייתה נשואה כשהוכרה אלמנה) שתיהן צעירות שבהגדרה החליטו לחיות את חייהן ללא נישואין רשמיים על מנת לא "לאבד" את הזכויות הניתנות לאלמנות צה"ל. אחת מהן אפילו התחתנה בטקס אזרחי לא מוכר לחברים ומשפחה על מנת "למסד" את הקשר וליצור את ההתחייבות אבל בלי "דיווח" לרשויות על מנת להשאר עם כל הזכויות. בעיני זה מחליא וגם מקומם אף על פי שאני אוהב אותה אהבה גדולה ומכיר אותה מיום הולדתה. לצערי אחרי שיחה ארוכה איתה התברר לי שהיא ממש לא יחידה ומיוחדת בעניין זה... גורם לך לחשוב! אז דיעות והשקפות יש לכאן ולכאן וחבל שאימך היא בגדר החריג ולא המקובל ואני תקווה שהמערכת תדע לנהוג בה ככזו. אני דוקא שמח על ההחלטה בנוגע לאלמנות ומאוד לא יודע מה אני חושב בנוגע לתיקון חוק הנכים והחללים.

No name for now

New member
יתרה מזאת

ארגון אלמנות צה"ל לא טרח לעדכן את חברותיו על האפשרות שחלקן יאבד את קצבתן. מעניין שכשעתירת ארגון האלמנות בבג"ץ (ביטוח חיים רטרואקטיבית לחיילי המילואים) נדחתה, הארגון טרח להוציא מהדורה מיוחדת של בטאון הארגון שהוקדש כולו לעניין העתירה. מעניין שאיבוד קצבה לשארית חייה של האלמנה חשוב פחות מקבלת פיצוי נוסף.

פנינה5

New member
פנינה כהן

הגברת פנינה כהן אמנם שולחת פליילרים ומכתבים בנוגע לטיולים בראש השנה אך רק למי שבוחרת מאלמנה שאינה רוצה בחברתה מסוגלת להתאכזר לא לשלוח לה מידע בנושא זה ואם כבר נשלח המידע בטעות לאלמנה מבקשת מפקידותיה למסור שאין מקום בטיול למרות שגובים מהאלמנה דמי ארגון ולא מוכנים לבטלו האלמנה הזאת אמי אינני מצליחה להגיע למחלקת הרווה של הארגון או עובדת סוציאלית בכדי להתלונן על מעלליה של פנינה כהן ששכחה מי בחר בה ומה תפקידה אודה אם מי מהקוראים יכוון אותי תודה מראש

הפחתות בתקציב הביטחון

בפרק הפחתות בתקציב הביטחון "מחליטים" סעיף 5: תיקון חוק הנכים... וחוק משפחות חיילים... באופן שההכרה כנכה צהל או חלל צהל - רק למי שנפגע/נהרג "בפעילות בעלת אופי צבאי/בטחוני". כלומר, בהתאם למשמעות שם החוק - "חיילים שנספו במערכה". סעיף 6: לתקן את חוק משפחות חיילים.. כך שאלמנה החיה עם ידוע בציבור תחשב כנשואה לאחר. עפ"י האומדן מדובר בקרוב למחצית מהן. "מוצע כי הזכאות לתגמול לא תתאפשר לאותן אלמנות אשר אינן זקוקות לו".

ללי123

New member
איזו חוצפה !!

מה איכפת להם 'כיבשת הרש' של האלמנה ? זה כל כך מכעיס, זהו פשוט רוע ! אין מילה אחרת . התמלוגים הם כמו פיצוי שמגיע לאלמנה שהתאלמנה לרוב בגיל כל כך צעיר, גידלה את ילדיה לבד, עם כל הקשיים. והיום אם לה חבר או בן זוג שהיא חיה איתו, ברוב המקרים אין הוא מפרנס אותה או, היא אותו. תנו לה לחיות את חייה כפי שהיא בוחרת ואין להתערב. איזו חוצפה ! פשוט אין מילים.

No name for now

New member
מותר לא להסכים ../images/Emo13.gif

המטרה היא לקיים דיון, לקרוא דעות ולכתוב דעות. ולא שיהיה אתר באינטרנט בו אוכל לבצע שטיפת מוח
אין ספק שהבעיה קיימת ויש ניצול וזה כואב כי זה פוגע באחרים. אולי צריך לקבוע איזשהו "תקן" שאלמנות יהיו חייבות לעמוד בו על מנת לקבל קצבה בלי שזה יגזור עליהן חיי פרישות ובדידות חברתית. חלק אומרים שיש המון שמנצלות וחלק אומרים שיש מעט שמנצלות, אני לא יודעת כמה באמת יש וכמה כסף זה יחסוך. קשה לי להאמין שניתן לאכוף את זה באופן יעיל, אם הזוג נפרד האלמנה תחזור לקבל קצבה? לא יהיה כ"כ קשה "לעבוד" על משרד הבטחון. אני גם מסופקת שארגון נכי צה"ל יאפשר לתיקון כזה בחוק לעבור בקלות, כיוון שהגברת פנינה כהן ידועה כתומכת נלהבת בתיקון החוק לגבי ידועות בציבור, סביר שהתיקון יחול אך ורק על אלמנות צה"ל ואולי אף יהיה גדול יותר כדי לעמוד ביעד התקציבי של משרד הבטחון במקרה והתיקון לגבי חוק הנכים לא יעבור.

soso_sami

New member
כמו תמיד

כמו תמיד - אני נהנה לקרוא תגובה אינטלגנטית שלך כמו תמיד - החיים אינם חד משמעיים כמו תמיד - יש נצלנים ונהנתנים כמו תמיד - דווקא ה"טובים" סופגים ו"סובלים" הנה אתגר אינטלקטואלי לא פשוט - "אולי צריך לקבוע איזשהו "תקן" שאלמנות יהיו חייבות לעמוד בו על מנת לקבל קצבה בלי שזה יגזור עליהן חיי פרישות ובדידות חברתית". די מסובך ה"תקן" הזה לא?! ובמונחי "עלות/תועלת" מבחינת משרד הבטחון והחברה הישראלית בכלל, שווה להתעסק עם זה?! ותחת אותו השיקול, האם לא פשוט יותר ואולי אפילו "נכון" יותר, כן לגזור גזירה שווה על הגדרת האלמנה הן בהתאלמנותה והן בחיי זוגיותה? כלומר אם הידועה בציבור תוגדר כאלמנת צה"ל לכל דבר ועניין, היא תחדל להחשב אלמנת צה"ל לצורכי ההטבות המוגדרות כשתשקם את חייה ותחיה עם ידוע בציבור. איכשהו, לעזאזל, יש בזה הגיון... חבל לי שה"עוגה" עצמה הולכת וקטנה דווקא כשהצרכנים שלה מתרבים והולכים. הלוואי והיה להפך!!! לגבי הנצלנות הקיימת או הנעדרת אין לי דיעה מגובשת בנושא. כל שאני יודע מתוך הכרות של החברה הישראלית הוא שנצלנות לעולם תהיה ותמיד תמצא הדרך לנצל את "המערכת" קצת יותר. חבל רק שזה פוגע באלו שלא מנצלים אותה ובעצם מייצר תמריץ דווקא כן לנצלנות. שחס וחלילה לא יגידו השכנים שיצאתי "פראייר"....

No name for now

New member
התמלוגים אינם פיצוי../images/Emo70.gif

אלא מעין גמלת קיום לאור אובדן ההכנסה לאחר מות הבעל. דבר נוסף שלא ברור לי וחורה לי: אבי שילם כחוק מסים, הפריש כספים לקרן פנסיה ושילם לביטוח הלאומי עד יום מותו. כיוון שהוא היה חייל מילואים ונפל לפני 1999 אמי לא זכאית לכספים האלה (משהו כמו "אי אפשר לקבל פנסיה" פעמיים) וגם לא לפיצוי מביטוח החיים כיוון שהנ"ל הוחל על חיילי מילואים מ-1999 והלאה. אלמנת חייל מילואים שנפל לפני 1999 יוצאת קרחת מכאן ומכאן.

ללי123

New member
כוונתי אחרת

נכון שזוהי גמלת קיום, בהחלט. אני מתכוונת לאלה שאומרים שלא מגיע לה אם היא נשואה או חיה עם מישהו "שהרי הוא המפרנס". מה שלרוב האלמנות אין כזה, שהרי היא משתתפת בהוצאות קיומה גם כן. לכן, לדעתי, גם אם יש לה מפרנס הגימלה לא צריכה להיפסק וזהו מעין פצוי לכל חייה ולא חשוב אם היא נשואה, או ידועה בציבור . זה שלה וזה בהחלט מגיע לה. האלמנה, ברוב המקרים, התאלמנה בגיל צעיר מאוד וגידלה את ילדיה לבד ! היא לא צריכה לחשוש, אם נשואיה יחזיקו מעמד, או אם היא תפרד מהחבר שלה. תנו לה לחיות את חייה בשקט. האם לא די לה ?? ביחס לתשלומי הפנסיה. זהו עוול שאין כדוגמתו !לאלה שהתאלמנו לפני 1999 מגיע כמו לכולם. ולמה תמיד קיבלה אלמנת איש קבע תגמולים ופנסיה ואלמנת איש מילואים לא ?? זה עוול נורא. אבל, מסתבר שלאלמנות אין כוח. מה הן יכולות לעשות ? לשבות ? לא לגדל את הילדים ? מה? ובנוסף לכל, היום עוד מאיימים עליהן שיקחו את 'כבשת הרש' התגמולים רק בגלל שהן לא הולכות לישון לבד עוד.............. עולם מרושע, אין מילים

פניקס55

New member
הוספתי קישורית

גם אני לא מצאתי את הכתבה ב-YNET אז פניתי לגוגל.. מסתבר שמדובר ב-NRG. אם הקישורית לא עובדת היכנסי ל-NRG ובצעי חיפוש באתר (לא בגוגל) עם הטקסט: "יוסי גרישטיין אלמנת צה"ל" אבי

למעלה