חזרה לעבודה
אין פתרון קסם שאפשר להציע,
בגדול מנגנון ההנקה עובד בצורה כזו שככל שהשד מתרוקן כך הוא מתמלא וככל שהשד מתרוקן פחות והשד נמצא במצב של מלאות ככה תהיה הודעה למוח שאין צורך בכמות חלב גדולה מכיוון שאין הנקה ותפוקת חלב תלך ותפחת.
אם מדובר בתינוק שעדיין נמצא בהנקה מלאה ויונק כל 3-4 שעות ותתרחש פרידה ולא יתקיימו הנקות / שאיבות מהשד בשעות הפרידה יש מצב שכמות החלב תלך ותפחת. לכן ההמלצה היא כמובן לשאוב (גם אם בקטנה, אם לא מתאפשר לפחות כל פרק זמן מסויים לבצע גירוי ידני ע"י עיסוי וסחיטה של השד בכדי לרוקן מעט את השד ולהבטיח את ההתמלות לקראת ההנקה הבאה).
זה נכון שככל שהתינוק בוגר ועובר למוצקים מספר ההנקות באופן טבעי הולך ופוחת והגוף יודע להתאים את עצמו למצב החדש ואכן יש אימהות שמניקות בבוקר לפני העבודה ואם חזרתן הביתה וההנקות אכן מספקות את צורכיי התינוק אבל אנחנו מדברים על תהליך הדרגתי.
יש תינקות שגם מפצים על העדר ההנקות במשך היום ע"י הגברה של מספר ההנקות בלילה וככה מווסתים את החסר ומשמרים את תפוקת החלב.
תנסי להעריך כמה שעות את אמורה ביום להעדר מהבית? (אולי לפחות בהתחלה יש אפשרות לצמצם את זמן השהייה בעבודה , יש זכאות לשעת הנקה תבדקי מול המעסיק שלך).
האם יש אפשרות שהמטפלת תגיע אליך עם התינוק למקום העבודה?, מה שייאפשר לך לפחות הנקה אחת במהלך היום.
לפי התאור שלך אתם עדיין מתמודדים עם הנסיון למעבר לבקבוקים, להמשיך לנסות ולהציע. הכי בטוב כמשחק, דווקא לא בזמן של רעב , אולי ע"י מישהו אחר.
בן כמה התינוק אולי אפשר להתחיל טעימות ומוצקים?
בגדול ההתמודדות עם גודש ואולי את זה כדאי יהיה לך להתחיל מספר ימים לפני החזרה לעבודה, זה קודם כל לבחון מה פרק הזמן שעובר מההנקה עד למצב שבו את מתחילה לחוש מלאות. בכדי להימנע ממצב שבו תחושת המלאות הופכת לחוסר נוחות יותר משמעותי זה הזמן שכדאי לפחות לבצע מעט עיסוי של השד וסחיטה עד להקלה אם אין שאיבה (שזה עדיף) ואפשר להניח קומפרס קפוא על השד בכדי לעקב את זרימת הדם לשד וההייוצרות המחודשת של חלב. להימנע מהפסקה חדה ומוחלטת חשוב שיהיה תהליך הדרגתי, יכול להיות שמיום ליום בשעות האלו את תראי שהזמן שעובר בין ההנקה האחרונה להתמלאות הולך וגדל מבחינת התינוק צריך לדאוג שהוא ייקבל את הארוחה שלו בתקווה שיסכים לקבל את הבקבוק. הייתי מתחילה את הנסיון כ 5-6 ימים לפני החזרה לעבודה לראות כיצז זה משפיע עליך. מצב של גודש יכול להוביל לצינורית חסומה לדלקת לכן מאוד חשובה ההדרגתיות. כמובן שבשאר הזמן שאת בבית כפי שיהיה כשתחזרי לעבודה, המשיכי להניק כרגיל.
אם את זקוקה לעוד הבהרות בשמחה
בהצלחה
ליאת ארנון