דיברגנט חדש
Well-known member
ראש הממשלה בנט ומזכיר המדינה האמריקני בלינקן הסכימו לקדם את הנושא בפגישתם - והשגריר בארה"ב גלעד ארדן, שפועל לקדם את היוזמה אמר ש"בקרוב נראה התקדמות משמעותית למציאת פתרון". אז למה עכשיו ומי מבטיח שהפעם זה יצליח? שאלות ותשובות
איתמר אייכנר|21:26
8 תגובות
הדפסהמצאתם טעות? דווחו לנו
2 צפייה בגלריה
יזה לארה"ב. רק 39 מדינות קיבלו את הפטור המיוחל,
(צילום: shutterstock)
ראש הממשלה נפתלי בנט ומזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן סיכמו הלילה (בין רביעי לחמישי) לקדם את ביטול חובת אשרת הכניסה לארצות הברית עבור ישראלים - ולהפוך את ישראל למדינה ה-40 שתקבל את הפטור המיוחל. אז למה עכשיו ובמה זה תלוי? ynet עושה סדר.
למה עכשיו?
התזמון לא מקרי: השגריר גלעד ארדן, שעוסק בנושא זה כבר חודשים ארוכים, "בישל" אותו כך שניתן יהיה להעלות אותו בפגישות של ראש הממשלה בנט, וזה גם היה רעיון שלו להביא נושא שלא נתפס כמדיני-ביטחוני, אך מהווה ביטוי לידידות בין המדינות, לפגישה של ראש הממשלה והנשיא ג'ו ביידן. חשוב גם לציין שיש לשגריר הכרות אישית קרובה עם אלחנדרו מיורקס, המכהן כמזכיר ביטחון המולדת.השגריר ארדן התעקש עד שקיבל מהאמריקנים פילוח של אחוזי הסירוב לישראלים, אז גם התברר שהאמריקנים לא מבדילים בין צעירים ישראלים אחרי צבא שאין להם תואר או עבודה קבועה כחשודים בהגירה. לכך תרמו גם הישראלים הלא מעטים שעבדו בניגוד לחוק בעגלות מכירה בקניונים בארה"ב ומכירת תמונות בבתים. האמריקנים לא הבינו שהחיים של הצעירים הישראלים פשוט מתחילים 3-4 שנים מאוחר יותר בגלל השירות הצבאי והטיול שאחריו. הפתרון שמצא ארדן והציע דרך מיורקס: תיקון חקיקה או דרך מדידה חדשה של אחוזי סירוב הוויזות. השגריר הציג את הנתונים ואת העיוות הזה לגורמים בכירים בארה"ב, שהופתעו מאוד מהנתונים והבטיחו לפעול בנושא.
אם המצב אכן יתוקן ופקידי הקונסוליה יקבלו הנחיה לשנות את המדיניות, אחוזי הסירוב של ישראל ירדו והיא תוכל להיכנס לתוכנית. שאר המכשולים העומדים בדרך פתירים בהנחה שאחוז הסירוב ירד.