הפטיטיס B... מודאגת...

videokid

New member
הפטיטיס B... מודאגת...

שאלה חשובה... אני עובדת כאחות ונדקרתי ממחט ששימשה לדיקור אצבע (בדיקת דם) (כ 15 שניות לאחר השימוש). עקב המקרה נלקחה דגימת דם של החולה ונמצאה חיובית להפטיטיס B (שלילית ל HIV ול הפטיטיס C) מה הסיכוי שלי לקבל את המחלה? מה הסיכוי שחבר שלי נדבק או שיקבל את המחלה במידה ונדבקתי וקיימתי יחסי מין איתו לאחר שבוע? (האם יש מספיק נגיפים בגוף אדם אשר זה עתה נדבק כדי להעביר את המחלה הלאה ע"י יחסי מין?) תודה מראש לכל העוזרים! כמה זמן אצטרך להמתין כדי לעשות בדיקה?

הפטיטיס B

אם את אחות את חייבת להיות מחוסנת להפטיטיס B . במידה ולא ואכן החולה חיובי הסיכון הוא כ 30%. כדאי שתבדקי לעצמך, במידה ואת לא מחוסנת או לא בטוחה צריכה לקבל נוגדנים וחיסון. תפני למרפאת כבד.

videokid

New member
מידע לגבי הדבקה מחלות זהומיות HIV, הפטיטיס

מתברר שאני אכן מחוסנת ל הפטיטיס B (שלושת החיסונים, לפני כ 5 שנים) השאלה היא במידה ואני מחוסנת ובן זוגי אינו מחוסן, האם המחלה יכולה לעבור? ושאלה נוספת, האם אדם אשר נדבק ב HIV או ב הפטיטיס יכול להעביר את המחלה לפני שניתן לאתר בבדיקת דם את העובדה שהאדם נגוע?

הפטיטיס

את לא מעבירה אם את מחוסנת. במידה והמקור רק נדבק יכול להיות לו בדיקות שליליות ואז לא ניתן לאצר אותו. אבל במערכת שיקולים הסיכון נמוך.

למעלה