הפטיטיס B

Certificate

New member
הפטיטיס B

חוסנתי חיסון מלא (3 מנות) בשנת 2002. 1. באופן עקרוני, האם החיסון הוא לכל החיים, או רק ל 10-15 שנים ? 2. פעמיים בדקתי קיום נוגדנים, ופעמיים התוצאה היתה NEGATIVE/ כיצד ניתן לדעת האם אני באחוז הקטן שבפועל מחוסנים, אך הבדיקה לא מצליחה לאשר זאת, או שאולי החיסון היה פגום / פג תוקף וכו', ובעצם אני לא מחוסן ?

הפטיטיס B

אם קיבלת את 3 המנות בהתאם ללוח הזמנים המומלץ קרוב לודאי שאתה מחוסן. ידוע כי גם אם רמת הנוגדנים יורדת ונמצאת מתחת לסף גילוי הבדיקה הזיכרון התאי עובד ואף כי לא ניתן למדוד אותו, אתה נחשב מחוסן. אם חשוב לבדוק את זה ניתן לקבל זריקה נוספת ו 4 שבועות אחריה לבדוק נוגדנים. אם אתה מחוסן הזריקה הנוספת תשפיעה כבוסטר ותהיה עליה ברמות הנוגדנים. אם התשובה שלילית יש להשלים סידרה נוספת של 3 חיסונים ואז אחרי החיסון האחרון שוב לבדוק רמות נוגדנים

Certificate

New member
האם יתכן כי גם לאחר זריקת דחף

לא ימצאו נוגדנים, וגם לאחר 3 מנות נוספות לא ימצאו נוגדים ?

הפטיטיס B - המשך

שלום רב שוב ! כן, ישנם מקרים נדירים מאוד שבהן הגוף לא מגיב לעלית הנוגדנים בדם לנגיף זה. עדיין, היום הגישה שמבוססת על מאות אלפי או מליונים מקרים בכל העולם, שלמעשה כל אדם שקיבל פעם סדרה של 3 חיסונים נגד הפטיטיס B כמו שצריך נחשב מחוסן, כי לא קרה שמישהו כזה נדבק בנגיף זה. כפי שכתבה כבר קודם דר' קציר, הנוגדנים שאנחנו מודדים בדם - זהו רק חלק קטן ממערכת החיסון היעילה שיש לנו נגד זיהומים לאחר חיסון, פרט ממנה ישנם עוד מנגנונים נוספים שהם לא פחות חשובים ואותם אנחנו פשוט לא בודקים באופן רוטיני. אם גם אחרי מנת הדחף אין עליה של הנוגדנים - הייתי ממליץ לפעול ע"פ המלצת דר' קציר, ואם עדיין הנוגדנים לא יעלו - הייתי ממליץ לסמוך על הנסיון העולמי ולא להיות בלחץ. בהצלחה ! דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 0)

Certificate

New member
../images/Emo51.gif, האם המלצתך עומדת בעינה גם כאשר

מדובר ברופא, הנמצא במגע יום יומי עם חולים ?

המשך

התשובה היא כן, אבל בתחום של עובדי הבריאות ישנם הוראות אדמיניסטרטיביות (שקשורות לביטוח מקצועי בעיקר) אשר דורשות הוכחה בבדיקת הדם של רמה גבוהה של הנוגדנים נגד צהבת B. באום מקרים נדירים מאוד שאחרי 2 סדרות מלאות של חיסונים נגד נגיף זה עובד בריאות (רופא או אחות) עדיין לא מפתח נוגדנים ברמה מספקת, יש לפנות למומחה למחלות זיהומיות ולקבל אישור מיוחד כן לעבוד עם חולים. עדיין מבחינה רפואית היום מקובל להגיד שאין סכנה לעובד בריאות כזה להידבק בהפטיטיס B. דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 0)

למעלה