הפטיטיס

• פותח הנושא xdos
  • פורסם בתאריך

xdos

New member
הפטיטיס

היי עוד כמה ימים אני נוסע לתאילנד לשבועיים. לא עשיתי חיסונים הבנתי שצריך להזהר מצהבת (הפטיטיס) יש לי נוגדנים לצהבת B בטוח אבל לא לצהבת A רציתי לשאול איפה הצהבת A בתאילנד מסוכנת ממש וצריך להזהר ואיפה רמת הסיכון נמוכה? בכלל הבנתי שגם בארץ צריך צהבת A אז בתאילנד זה יותר מסוכן מהארץ בהרבה?

צהבת A

שלום רב ! אני מאו ממליץ להתחסן נגד צהבת A גם נשארו לך רק כמה ימים לפני הנסיעה. מדובר במחלה מדבקת אשר ניתן לחטוף אותה בכל מקום בעולם השלישי כולל בכל בתאילנד. היא מועברת ע"י אוכל ושתיה (דרך הפה). כן, גם בארץ יש צהבת A, אף שבשנים האחרונות השכיחות הולכת ויורדת כי יותר ויותר אנשים מתחסנים, כך שבתאילנד בהחלט יותר מסוכן מבחינה זאת. צהבת A עלולה להיות מחלה מסוכנת (בעיקר במבוגרים דווקא יותר), יש לה חיסון יעיל מאוד שכמעט נטול תופעות לוואי, לכן צריך בהחלט להתחסן, עוד לא מאוחר. בברכה, דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 0)

xdos

New member
תודה ושאלה

חיסון יומיים לפני הנסיעה יעזור או שעדיף לוותר? (חופש של שבועיים)

כן, עדיין חשוב לעשות אותו,

למרות שנזכרת מעט מואחר. לאחרונה פורסמו עבודות שמוכיחות שגם ביום לפני החשיפה החיסון הזה מגן לא רע בכלל. ממליץ מאוד להתחסן. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן

למעלה