הפטרוזיליה שלי הצמיחה גבעול במרכזה

קוביקו

New member
הפטרוזיליה שלי הצמיחה גבעול במרכזה

עם תפרחת בראש האם זה משהו שקוטמים, או משאירים?

raya

Well-known member
לא כדאי לקטום כי... מהתפרחת בראש הגבעול יהיו לך זרעים, אותם ניתן לזרוע לקראת העונה הבאה. רעיה

קוביקו

New member
תודה. שאלתי היתה בגלל הבזיליקום

עד שלמדתי שאם לא קוטמים את הפריחה של הבזיליקום אז הוא מת, כל צמח של בזיליקום ששתלתי הלך חיש מהר לעולמו האם לפטרוזיליה אין בעייה כזאת? בעיקרון הצמח באדנית, כך שאין לי צורך בזרעים. אם הצמח פורח, מפיץ זרעים ולאחר מכן מת - אז לזה התכוונתי אם כדאי לקטום

adidas^

New member
באמת??? בזיליקום מת אם לא קוטמים

אם הפרחים שלו?? אז איך שלי עודו בחיים?

קשת ב

New member
בזיליקום

הבזיליקום מוציא אנרגיה רבה על הצמחת הפרחים, מה שבא על חשבון גידול העלים. יש השותלים בזיליקום לנוי, ומשאירים את הפרחים. אלו הרוצים לאכול את עליו, עדיף שיורידו את הפריחה על מנת לחזק את הצמח. ניתן לקטום את הגבעול הראשי סמוך לבסיס הצמח (אחרי שנים-שלושה עלים), דבר שיגרום לצמיחה של שני ענפים ראשיים חדשים. לאחר שאלו גדלו והוציאו עלים, ניתן לקטום אותם שוב מעל לנקודת הצמיחה של זוג עלים חדשים, כך שעכשיו יהיו ארבעה ענפים וכן הלאה... גיזום באופן הזה יביא לריבוי ענפים ועלים, וכמובן לחיזוק הצמח. כמו כן קיימים מספר זנים של בזיליקום. אני התייחסתי כאן לזן הפופולרי במשתלות, שהוא ירוק בהיר יותר וגם נמכר בסופרמרקטים עבור סלט. ישנו זן אחר, בעל עלים כהים יותר ופריחה סגולה לא גדולה. זן זה גדל לצורה "שיחנית" (טוב, לא ממש שיח) ונהיה חזק גם אם משאירים את התפרחות ולא משקיעים בכל תהליך הגיזום הזה.

raya

Well-known member
ראשית הבזיליקום אינו... מת אם קוטמים את הפרחים שלו. בזיליקום זה צמח עונתי ולא רב שנתי, לכן הוא "נגמר". שומרים את הזרעים שלו, כדי שינבטו שתילים חדשים בבוא הזמן. (לצערי השנה זו הפעם הראשונה שהבזיליקום לא זרע את עצמו). גם אם הפטרוזיליה באדנית, היא לא תחיה לנצח. ואז הזרעים שיהיו בתפרחת ינבטו ויחדשו את המלאי. בהצלחה רעיה

מוטי בר

New member
טעות קטנה רעיה. בזיליקום אינו עונתי

ואינו מת באזורים חמים אם הוא מושקה היטב ובאדמה עשירה וטובה. הבזיליקום גדל בגינה עד לגובה של מטר אחד ללא שום בעיות ואצלנו הוא משמש הן כגדר חיה נמוכה והן כצמח מאכל ממה שאנו גוזמים לעיצוב השיחים כבר מספר שנים. היות, והוא גם משריש את עצמו, ומאוד מאוד בקלות במים, קל מאוד לגדלו ללא הזרעים במקומות חמים אם הצמח מתנון לאחר מספר שנים. גם פטרוזיליה לא מתה לגמרי אלא מצמיחה כל שנה מהשורש ענפים חדשים למרות הזרעים אם הושארו, וכמוה גם הסלרי.

raya

Well-known member
תלוי באיזה סוג בזיליקום מדובר... אם בזה עם העלים בגוון נוטה לסגול, אתה צודק. אבל הבזיליקום הירוק הרגיל נופח את נשמתו ברוב המקרים, ולא מצליח לשרוד את החורף. לגבי פטרוזיליה, אמנם לפעמים היא "נתעלה" על עצמה וממשיכה לצמוח, אבל , שוב לרוב, היא נובלת וזורעת את עצמה מחדש. בשנה שעברה היו לי המון שתילי בזיליקום והשארתי אותם עם הזרעים עליהם, עד לנבילה המוחלטת שלהם. לצערי אין לי שום נביטה השנה. רעיה

מוטי בר

New member
היי רעיה, אני מדבר על זן ירוק אבל

הבנתי מעיון בפרטי כרטיסך כי מקום מגורייך עלול גם לסבול מקרה בחורף וזהו הסיבה העיקרית. אצלנו הוא גדל כבר מעל 5 שנים באותו המקום וגם מתרבה מאוד בקלות מענפים הנשתלים בכל מקום רצוי.

מלי ש מ

New member
האם תקף גם לגבי כוסברה?

לאחר הגיזום הראשון של הכוסברה, צמחו עלים חוטיים (דומים לשמיר) וגבולים עבים ובראשם תפרחת.

מוטי בר

New member
כאשר מגיעה עונת הפריחה אין למנוע

את הופעת הגבעולים אלא לגזום אותם עד לשורש בכדי לעודד צימוח צעיר מהצדדים, אך זה לא ממש עוזר כי גם הם פורחים וגם אותם יש לגזום עד לסיום עונת הפריחה החלה בקיץ.

למעלה