הפיגוע במייק'ס פלייס

סליידר

New member
הפיגוע במייק'ס פלייס

זוכרים? 2 מחבלים נכנסו לבית הקפה, אחד התפוצץ ונהרגו 3. עשרות פצועים. המחבל השני נתפס ע"י נהג מונית ומאבטח אך הצליח לברוח. קצת מוזר. יומיים אחרי אחרי זה, כל העולם כבר ידע שהמחבלים הם אזרחים בריטים שהסתננו שהתחזו לפעילי שלום. (איך הם ידעו?). בינתיים, כל כוחות הביטחון "מחפשים" את המחבל (הבריטי) שברח. כשבועיים (!!) לאחר מכן, נמצאה גופת המחבל בים התל אביבי (שימו לב לתגובות). השמועות ששמעתי באותו זמן, הם שהמחבל ניסה לברוח לקפריסין בשחייה. מבולבלים? גם אנחנו. בן השאר נשמעו שמועות שהגופה היתה בעלת סימני חבלה. תיאורתית, נגיד והמחבל השני לא היה בורח מהמאבטח ומנהג המונית ונעצר ע"י כוחות הביטחון. איך ישראל יכולה להחזיק תחת חקירה קשה אזרח בריטי בלי לפגוע ביחסי החוץ שלה? זה יכול לגרום למשבר בין יחסי המדינות. מזל שהוא ברח והפרטים על מיהו, מהו, ומה הוא עשה הגיעו איכשהו. וכמה מזל שהוא טבע ולא פגע בעוד חפים מפשע.

miss mcmillan

New member
תפיסת טרמפ../images/Emo112.gif

ללא בושה כלל. יש לכם רעיון לאירוע טרור מעניין? אני צריכה אחד לפרזנטציה כלשהי בקורס "טרוריזם פוליטי", כשלמעשה אין הגבלות- כל אירוע טרור ממהלך ההיסטוריה הידועה לנו. הייתי חמה על גאי פוקס (ונדטה, מישהו?) אבל המרצה כבר נתן את זה כדוגמה לרעיון מקורי בכיתה, &%#&^^$^$@! while wer'e at it, איך אתם מגדירים "טרור"? ככל שאני חושבת על זה יותר אני נותרת ללא מענה. האם פעילות גרילה היא טרוריזם? האם הקריטריון הוא פגיעה בחפים מפשע? כל מניפולציה אלימה שהיא? רק אם יש אג'נדה פוליטית? מה עם טרור של משטרים ומדינות- כאשר ביסודות הדמוקרטיה קיים כל עניין הענקת המונופול על האלימות למדינה? מה לגבי אלימות דתית, החל משריפת פחי זבל ועד התאבדויות המוניות? יש למישהו הגדרה ממצה?! אשמח למחשבות ורעיונות, כתמיד :0)

Gilliana

New member
את יודעת מה מצחיק?

ואולי יותר נכון עצוב, שאלמלא "ונדטה" - אני בספק אם מישהו במדינת ישראל היה בכלל יודע מי היה גאי פוקס.
וכארוע טרור מעניין, אני יכולה להציע את פיצוץ מלון קינג דיויד ע"י האצ"ל ב-1946.

MetalSinagouge

New member
בונ'א, כל האקדמיות מלמדות דברים כאלה?

אני אומר- תבואי לקורס כשרק הספר של בודריאר על 11 בספטמבר מכסה אותך. 100 על בטוח. פוסט מודרניזם לפנים. האם צ'ארלס מנסון נחשב למפגע טרור או סתם למשועמם מהסיקסטיז?

הגדרה - לא זוכר מאיפה

נסיון ליצור השפעה פוליטית באמצעים כוחניים. או משהו כזה, אוף, לא זוכר בדיוק.

נו סלייד

כואב לי לקרוא שאתה כותב דברים מונפצים שוב ושוב. אם אזרח בריטי יהיה שותף פעיל (ואנחנו לא מדברים על אנשי מטה או מודיעין, אלא על פעילות שטח בזמן אמת) בפיגוע התאבדות ברור שישראל תעצור אותו בלי לחשוב פעמיים. ואם יהיה משבר, הוא לא יהיה לרעת ישראל אלא לרעת בריטניה, אשר אזרחיה מסתובבים בעולם תוך ניצול האזרחות הבריטית (וההטבות הנלוות אליה) ומפגעים באזרחי בנות בריתה של בריטניה הגדולה.

סליידר

New member
בריטניה תדרוש הסגרה מיידית אליה

ואז לא היו יכולים לחקור אותו שבועיים ולגלות כמה ארוכה היא מחילת הארנב. ואגב, זה לא הנפצה. אתה מוזמן לחקור לעומק.

חקרתי תודה לך

בריטניה יכולה לדרוש הרבה דברים. אבל שוב - ה"תקרית הבינ"ל" לא תהיה הבעיה של ישראל, אלא של בריטניה. נראה לך שבפיגועים שבוצעו בלונדון או ברכבת התחתית בספרד קמה מדינה אירופאית כלשהי ודרשה את הסגרת המחבלים החשודים שנעצרו שהחזיקו באזרחות? -תתפלה, הייתה אחת: גרמניה והיא התקפלה מאוד מהר כי הבינה שהאזרחים שלה היו מעורבים בטרור ומדובר בחומר נפץ סופר רגיש מבחינה מדינית (המסוכן עבורה). אתה מוזמן לחקור, איש מודיעין.

סליידר

New member
לא ברורה לי העוינות שלך

ולא ידוע לי שהמחבלים בפיגועי לונדון או ספרד היו גרמנים, וחיפוש בגוגל לא העלה לי כלום בנושא, לכן לא אוכל להגיב לך על כך. אבל אני כן יכול להגיד שזה מקרה אינדבדואלי למדינה, ולא ניתן היה לדעת מה יקרה אם היינו מודיעים שיש בידינו אזרח בריטי. לתפוס אותו - כמובן שנתפוס, אך למה להודיע ולגרום לתקרית? שווה לקחת את הסיכון? למה לא לעשות את מה שנעשה, אם זה אכן נעשה כך. אגב, אם יש לך הסבר אחר למקרה שבו מחבל שברח נמצא אחרי שבועיים חבול וטבוע במי ת"א, אני אשמח אם תחלוק איתנו.

MetalSinagouge

New member
אני הוא הקונספירטור!!!111 לא!!11111111111111

לא סתם, זה פשוט שרק אני קיים, אז מין הסתם אני יודע הכל בצורה מודעת או לא מודעת. זה הכל מאוד לוגי וקל להבנה.

למעלה