הפיכת מים למוצק

diado cobra

New member
הפיכת מים למוצק

הקטע שלי הוא להפוך נוזל בפרי למוצק בפרי בלי לשנות את הטמפרטורה ובלי לנקב מהפרי את הנוזלים החוצה אלא שכל הייבוש ייעשה בתוך הפרי על ידי הפיכת הנוזלים לסוכרים מוקשים. איך עושים את זה ? עקרונית, האם אפשר להפוך מים לסוכר ? איך עושים את זה ?
 

TheFinalCut

New member
הממ....

מים הם חומר ספציפי (H2O) ולא ניתן סתם כך להמיר אותם לסוכרים, שהם חומרים המכילים גם פחמן (ובעלי נוסחה כימית כללית של (CH2O) כפול n פעמים, כתלות בסוג הסוכר. שימוש במים ליצירת סוכר הוא תהליך ביולוגי לא פשוט, שמסוגלים לבצע רק אורגניזמים מסוימים כגון צמחים (בתהליך הפוטוסינתזה, ותוך שימוש גם בפחמן דו חמצני) וחיידקים (דרך תהליך זה ובתהליכים אחרים). --- אני לא מכיר תהליך שמאפשר לייבש משהו כמו פרי בלי לשנות את הטמפרטורה. ייבוש אפשרי גם בטמפ' גבוהות וגם בטמפ' נמוכות (ייבוש בהקפאה), ובמקרים מסוימים גם בוואקום חזק (אבל לא במקרה של פרי).
 
למעלה